Címoldal

Egyre több a szurkoló a szegedi meccseken

Egyre több a szurkoló a szegedi meccseken

szeged tv tartalom A legtöbben a MOL-Pick Szeged mérkőzéseire látogattak ki a szegedi klubok közül 2017/2018-as szezon őszi felében - ez derült ki a sportstatisztika.blog.hu adataiból. A honlap az összes magyar elsőosztályú klubcsapat népszerűségét elemezte.

Demján Sándor örülhet, tömeges leépítés jöhet a közszférában

Csoportos létszámleépítést hajthat végre a közszférában a választások után a kormány. Legalábbis erre lehet következtetni abból a Létszámleépítések megelőzése és kezelése elnevezésű uniós pályázatból, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium nyert meg. - írja az mno.hu

A létszámcsökkentés után is maradhat a két magyar csapat

Van esély arra, hogy a 2020-ban sorra kerülő létszámcsökkentés után is két magyar csapat, a MOL-Pick Szeged és a Veszprém szerepeljen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Senki sem száll fel, de a felcsúti kisvasút csak azért is megy

Az Átlátszó.hu-nak nagy nehezen sikerült kikérnie és megkapnia a felcsúti kisvasút utasforgalmi adatait. Ezekből pedig az derült ki, hogy a 2016 április 30-i indulás és 2017 január 20. között naponta átlagosan 113 jegyet adtak el. - írja a hvg

Bővíthetik az óvodai csoportok létszámát

Bővíthetik az óvodai csoportok létszámát

Lehetővé válik, hogy a törvényben maximálisan előírt 25 főnél kicsit több gyereket is felvegyenek a szegedi óvodák többségébe. Erről a közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága döntött szerda délutáni ülésén.

Megnégyszereződött az államtitkárok száma

Követte a kormányzati trendet az NGM: a minisztériumi dolgozói és vezetői létszáma többszörösére nőtt az elmúlt években. A tárcát immár 23 ember - miniszter, államtitkár és helyettes-államtitkár - igazgatja, miközben számos gazdasági kérdésben ki sem kérik a minisztérium véleményét. Hat évvel ezelőtt még hét állami vezető vitte az ügyeket a tárcánál.

Kétszáz új dolgozót vesz föl a SZEFO Zrt.

Kétszáz új dolgozót vesz föl a SZEFO Zrt.

Jelentős létszámfejlesztést indított el a szegedi székhelyű, elsősorban ruházati termékeket előállító SZEFO Zrt., az állami tulajdonú cég a csongrádi megyeszékhelyen és Hódmezővásárhelyen összesen mintegy kétszáz főt szeretne felvenni telephelyeire - mondta a cég vezérigazgatója az MTI-nek csütörtökön.

Melyik szegedi gimire kerül majd lakat a kormány miatt?

Melyik szegedi gimire kerül majd lakat a kormány miatt?

Az Orbán-kormány ámokfutásának újabb állomása a gimnáziumokat érinti. Az elképzelések szerint 2015 szeptemberétől 60-80 ezer főben maximálnák a gimnáziumba járók számát, a többieket pedig a szakképzés felé terelnék. A kérdés csak az, hogy az intézkedés miatt Szegeden melyik gimnáziumot zárják majd be?

Egyre csak dagad a kormányapparátus

A minisztériumoknál lesz honnan elkezdeni a lelkesen beharangozott Államreform 2 program keretében beígért bürokráciacsökkentést, az elmúlt négy évben ugyanis nyolc minisztérium többségénél nőtt a foglalkoztatottak száma, olyan is volt, ahol majdnem megnyolcszorozódott - derült ki a miniszterek Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő kérdésére adott írásos válaszából. A minisztériumoknál dolgozók létszáma négy év alatt összesen 1481 fővel nőtt.

Csak kinyírják a gimnáziumokat

Szinte visszhangtalan maradt az elmúlt hetek egyik bejelentése: annak kapcsán, hogy jövőre a szakközép- és szakiskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) rendszeréből az NGM fenntartásába kerülnek, Czomba Sándor államtitkár azt mondta, „távlati cél a szakközép- és szakiskolai képzésben részt vevők arányának növelése és a gimnáziumi létszám korlátozása”. Közölte, hogy a gimnáziumok szerepe a főiskolára és az egyetemre történő felkészítés lesz.

Korábbi híreink

Állítólag több ezer főt bocsáthat el a Posta

Több ezer fővel csökkenhet a Magyar Posta dolgozóinak a száma a következő években – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint az állami cég cáfolta a leépítésről szóló információkat. A hagyományos postai szolgálatások iránti kereslet mérséklődése miatt az elkövetkezendő években több ezer fővel csökkenhet a Magyar Posta dolgozói létszáma – közölte a Magyar Nemzet.

A bohócligában minden megtörténhet

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége tegnapi ülésén elfogadta az NB I-es bizottság azon javaslatát, miszerint a hétvégén záruló élvonalbeli bajnokságban ne legyen kieső, a létszám pedig a feljutását kiharcoló Nyíregyházával és Dunaújvárossal 18-ra emelkedjen. Az ötlet részint azért fogalmazódott meg, hogy a "fideszes" Mezőkövesd mégiscsak bennmaradjon, egyúttal kompenzálják azokat a csapatokat, amelyeket az Újpest megmentése hátrányosan érintett.

Bejött a Hoffmann-terv: kevesebb a gyerek

Több, mint harmincezerrel kevesebben iratkoztak be középiskolába a következő tanévre, mint eddig, ami a PDSZ elnöke szerint több ezer pedagógus elbocsátását eredményezheti. Mendrey László szerint az egyik ok a tankötelezettség korhatárának leszállítása, amelynek negatív következményeivel egy 2011-es minisztériumi háttéranyag is számolt.

Másfélszeresére nőtt az állami vezetők száma

Valóságos kisgömböcként hízik az állami vezetés. Hiába mondta Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben a kormányalakításkor, hogy véget vet a rangkórságnak és a kormányzati dáridónak, valamint ígért karcsúbb és hatékonyabb kormányzást, jóval több állami vezetője van az országnak, mint az előző ciklusokban.

A Fidesz-propaganda a titkárnőket is rendőrnek hazudja

3500 fővel több rendőr van Magyarországon, mint három évvel ezelőtt – ezt hirdeti az a tájékoztatásnak álcázott Fidesz-kampány, amelyet bruttó 256,7 millió forintból futtat a kormány újságban, tévében és közterületi reklámfelületen egyaránt. A „zemberek” biztonságérzetét kielégíteni hivatott üzenet azonban – úgy tűnik – vaskos hazugság.

Nem terveznek csoportos leépítést az SZTE-n

Nem terveznek csoportos leépítést az SZTE-n

Nem tervez jelentős létszámleépítést a Szegedi Tudományegyetem – jelentette ki Szabó Gábort rektor, majd hozzátette: az intézményben az elmúlt időben fontos konszolidációs lépések történnek, amelyek nagyon fegyelmezett gazdálkodást irányoznak elő, ennek keretében lesznek ugyan átszervezések, de csoportos elbocsátások nem várhatók.

A kormány hátrál, és a diákokra vár

Lesznek államilag finanszírozott helyek azon a tizenhat szakon is, amelyeken eredetileg csak önköltséges formában lehetett volna tanulni – erről állapodott meg Balog Zoltán humánminiszter a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának képviselőivel.

Gémesi: Majd a párttitkár szólhat, hogy Gizikét ne vegyék át

A kormányzati politikai szándék szimpla végrehajtójává degradálja a 2013-as költségvetés és a közigazgatási reform a helyhatóságokat - mondta a hvg.hu-nak Gémesi György.