Címoldal

Kutyanap gazdiknak és kedvenceiknek

Kutyanap gazdiknak és kedvenceiknek

Vasárnap délután 2 órától várják a négylábú kedvenceket és a gazdikat a Jégpályával szemközti füves területre a Szegedi Kutyanap szervezői. Az eseményen számos program várja majd az érdeklődőket, többek között előadások és kutyabemutatók.

A kánikulában az állatokra is oda kell figyelni

A kánikulában az állatokra is oda kell figyelni

A nagy nyári kánikulában, a déli órákban sétáltatott kutyánk talpa az aszfalthoz éghet. A szőrön keletkező hőfelvétel miatt néhány percen belül hőtorlódást és napszúrást szenvedhet a házi kedvencünk. Az árnyéktól mentes udvaron a nagy nyári melegben a kutya szabályosan megsülhet - figyelmeztet Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

Hamarosan összeírják a szegedi kutyákat

Hamarosan összeírják a szegedi kutyákat

szeged tv tartalom Május elsejével kezdődik Szegeden az ebösszeírás. Az állatvédelmi törvény alapján a kutyatulajdonosoknak október 31-ig kell kitölteniük, és a hatóságokhoz visszajuttatniuk a szükséges formanyomtatványokat. Aki nem tesz eleget a bejelentési kötelezettségnek, akár több tízezer ezer forintos bírságra is számíthat. (videóval)

Áprilistól új gyepmester lesz Szegeden

Áprilistól új gyepmester lesz Szegeden

szeged tv tartalom Április 1-től nem az Orpheus Állatvédő Egyesület végzi a gyepmesteri tevékenységet Szegeden. A szervezetnek lejárt a szerződése a várossal. Elnökük azt mondja, azért nem akartak hosszabbítani, mert a rendelkezésre álló pénzből nem lehet jól ellátni ezt a feladatot. (videóval)

Nemzeti kutyakiállításnak adott otthont Deszk

Nemzeti kutyakiállításnak adott otthont Deszk

Ötödik alkalommal rendeztek vasárnap nemzeti kutyakiállítást Deszken. Az eseményt a község szabadidő parkjában Szabó Sándor, a körzet országgyűlési képviselője nyitott meg.

142 milliót érnek az óriáskutya kölykei

Amikor az év elején napvilágot láttak az első képek a világ legnagyobb pitbulljáról, az első reakció a hitetlenségé és a rémületé volt. - írja a Borsonline.

Kiskutyákat dobtak a bolt elé

Kiskutyákat dobtak a bolt elé

Újszegeden, a SPAR élelmiszerbolt ajtaja mellé dobált ki egy ismeretlen elkövető két önálló életre képtelen kiskutyát. A lelketlen állatkínzó által elkövetett cselekmény kimeríti az állatkínzást, mint bűncselekményt. A boltból ki - be járó emberek legtöbbje elkerülte a sírdogáló kis jószágok dobozát. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere a kutyákat biztonságba helyezte.

Vigyázzunk a kutyákra a tűzijátékok idején

Vigyázzunk a kutyákra a tűzijátékok idején

Az Orpheus Állatvédő Egyesület javaslata az, hogy az ünnepi rendezvényekre kutyát és más házi kedvencet ne vigyünk magunkkal, hiszen a máskor nyugodt, szelíd háziállatunk számára a tűzijáték pánikot okoz.

Kutyastrandon hűsölhetnek az ebek

Kutyastrandon hűsölhetnek az ebek

Egy tónál kialakított kutyastrandon hűsölhetnek az ebek Szegeden. A kezdeményezés a kánikulában rendkívül népszerű, szombaton délelőtt tucatnyi golden retriever, pointer, német juhász pancsolt a vízben.

A chipeket is ellenőrzik az ebösszeíráskor

A chipeket is ellenőrzik az ebösszeíráskor

Május elején kezdődött és október 31-ig tart a törvény által előírt ebösszeírás Szegeden. A jogszabályok értelmében három évente kell összeírni a településeken élő kutyákat, aminek ebrendészeti és járványvédelmi okai is vannak. Most először azt is ellenőrzik, rendelkezik-e a kötelező mikrochippel az eb.

Korábbi híreink

Négylábú látogatók járnak a Gesztenyeligetbe

Négylábú látogatók járnak a Gesztenyeligetbe

A Tappancs Állatvédő Alapítvány és Erdélyi Noémi terápiás szakember együttműködésében egy Magyarországon is egyedülálló kezdeményezés kezdődött Szegeden: kétheti rendszerességgel az idősek otthonába visznek terápiás kutyákat, hozzájárulva ezzel a bent lakók lelki felüdüléséhez. A programot kedden mutatták be az újszegedi Gesztenyeliget otthonban.

Árvízi fogságból megmentett kutyusok

A Tisza-parton egy elhagyatott, kerítéssel elzárt és árvíztől megközelíthetetlen épület komplexumba rekedt két kutya. Több napig bent lehettek, a baj egyre csak súlyosbodott, hiszen a víz folyamatosan emelkedett. Végül szerencsére a szakemberek kimentették az állatokat.

Az úttestre kötötte ki a kutyát az állatkínzó

Az úttestre kötötte ki a kutyát az állatkínzó

Állatkínzás bűncselekményt követett el az a lelketlen és buta alak, aki a keverék, közepes testű kutyát egy villamossín és autóút közelében lévő korláthoz kötve hagyott magára. A türelmesen várakozó ebre egy taxisofőr lett figyelmes, ő kért segítséget az Orpheus Állatvédő Egyesület szakemberétől.

Gazdikhoz kerültek a "táskás" kutyák

Még január közepe környékén állatbarátok egy tömbház előtt lettek figyelmesek az izgő - mozgó utazótáskára. Amikor közelebb merészkedtek, csak akkor látták, hogy egy ismeretlen állatkínzó két kutyát gyömöszölt be a lezárt táskába és hagyta a szerencsétlen állatokat magára a ház előtt.

Kutyatestvéreket dobtak egy kertbe

A két kutyust, akik szemmel láthatóan testvérek, egy lelketlen állatkínzó Szegeden egy elhagyatott kertbe dobta be. Ott találták állatbarátok, akik a pici kutyusokkal nem tudtak mit kezdeni, ezért szakemberek segítségét kérték.

25 ezer kutyát kell regisztráltatni a megyében

25 ezer kutyát kell regisztráltatni a megyében

Január 1-jétől hatályos az európai elvárásoknak megfelelő szabályozás, amely előírja, hogy a négy hónaposnál idősebb ebeket elektronikus adathordozókkal kell ellátni. A köznyelvben csak chipeknek nevezett apró, digitális szerkezetet januártól folyamatosan fogják behelyezni a védőoltásra, kezelésre jelentkező kutyákba.

Vigyázzunk kedvenceinkre szilveszter napján

Vigyázzunk kedvenceinkre szilveszter napján

Az óévbúcsúztatókor használt legális petárdák durrogtatásából képződő fény és hanghatásoktól házi kedvenceink annyira megijedhetnek, hogy elmenekülnek, és akár soha többé nem kerülnek elő. Egy ijedt kutya vagy macska a sokkhatás közepette kialakuló félelmében akár marhat vagy haraphat. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy nagyobb baj legyen.

Kanapé a négylábú kedvenceknek

Kényelem, és luxus ugyanúgy jár a kutyáknak is - vélhetik az ebek, mikor előszeretettel elterpeszkednek a kanapén, alig hagyva egy kis helyet a TV előtt.