Címoldal

Vidám őszi programok MakkosházánFotógalériával

Vidám őszi programok Makkosházán

Makkosházi Őszikék elnevezéssel, hagyományteremtő céllal szerveztek a Bonifert Domonkos Általános Iskolában egy vidám közösségi rendezvényt szombaton. Előadások, sportvetélkedők, ruha- és játékbörze, forralt bor valamint sült hurka, kolbász várta az érdeklődőket.

Az "emberközpontú tudomány" ünnepeFotógalériával

Az

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága „Emberközpontú tudomány” címmel a Magyar Tudomány Ünnepén plenáris ülést tartott hétfőn, melyen részt vett az MTA alelnöke is.

Rózsatőosztás, tökfaragás, és eső MakkosházánFotógalériával

Rózsatőosztás, tökfaragás, és eső Makkosházán

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Hont Ferenc utcai játszótéren a Halloween-partit, ami a közelgő ünnepre való felkészülés jegyében telt. A tökfaragás mellett szőregi rózsatövek is gazdára leltek a borús, esős idő ellenére.

Valódi kérdésekre várják a válaszokat a szocialisták

Valódi kérdésekre várják a válaszokat a szocialisták

A Kormány gyűlöletkampánya helyett valódi kérdésekre valódi válaszokat várnak a szegedi szocialisták a most indított kampányukban. A Soros-tervről szóló nemzeti konzultációval szemben az igazság és az emberség konzultációját hirdették meg csütörtökön.

Időutazás a moziban a 30 éves Szeged televízióvalFotógalériával

Időutazás a moziban a 30 éves Szeged televízióval

Három évtizeddel ezelőtt kezdődött a helyi televíziós adás Szegeden. A városi tévézés elmúlt 30 évét elevenítették fel egykori és mai tévések, önkormányzati képviselők és városi cégek vezetői a Belváros moziban azon a jubileumi ünnepségen, ahol a Szeged TV elmúlt évtizedeiről készült kordokumentumot is levetítették. (videóval)

Ismét „szolgálatba álltak” a kultúra ifjú nagykövetei

Ismét „szolgálatba álltak” a kultúra ifjú nagykövetei

A Szegedi Rendezvény és Médiaközpont országosan is egyedülálló kezdeményezést indított útjára két évvel ezelőtt. A Kultúra Ifjú Nagykövetei nevű programhoz idén is csatlakoztak a szegedi középiskolák, melyek képviselői most kezdik a munkát.

Ma este Nyitánygálával kezdődik a színházi évadFotógalériával

Ma este Nyitánygálával kezdődik a színházi évad

Ma, pénteken este a Nyitánygálával elkezdődik a Szegedi Nemzeti Színház 2017/2018-as színházi évada. Délelőtt a teátrumban évadnyitó társulati ülésen két új Örökös tagot is köszöntöttek. Jövő nyárig 16 bemutatót tart a teátrum

Új szabadtéri fitneszpark SzegedenFotógalériával

Új szabadtéri fitneszpark Szegeden

Ebben az évben 40 millió forintot fordít a város a játszóterek felújítására és újak építésére. Ma délelőtt Makkosházán avatták fel Szeged legújabb szabadtéri fitneszparkját. Összesen öt ilyen épül ebben az évben a városban.

Három ütemben újulnak meg az utak és a járdákFotógalériával

Három ütemben újulnak meg az utak és a járdák

A szegedi önkormányzat ebben az évben 1 milliárd forintot fordít a város útjainak, járdáinak felújítására. Jelenleg is több helyszínen dolgoznak a kivitelezők a belvárostól, a külső városrészekig. A Hont Ferenc utcában két hét alatt végeztek a munkával.

A múzsák lakják be nyáron a városháza udvarát

A múzsák lakják be nyáron a városháza udvarát

Három rendezvénysorozat összesen 12 előadását láthatják nyáron a szegediek és az idelátogató turisták a városháza patinás udvarán felállított színpadon.

Korábbi híreink

A Démász Galériában 23 alkotó jubilál

A Démász Galériában 23 alkotó jubilál

Jubileumi kiállítás nyílt a 25 éves SZÖG-ART alkotóinak munkáiból a 15 éves Démász Galériában. A művészeti egyesületnek a negyedszázados évforduló alkalmából a város nevében Kozma József, a kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság elnöke Szeged Város Arany Plakettjét adta át.

Rajztanárok alkotásai a Démász Galériában

Rajztanárok alkotásai a Démász Galériában

Idén 27. alkalommal állították ki festményeiket a Démász Galériában a szegedi rajztanárok. Ezúttal 22 pedagógus 30 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők június 14-ig.

Sikeres évadot zárt a város színháza

Sikeres évadot zárt a város színháza

A tavalyi évadnál több, összesen 343 előadást láthattak a szegedi színházbarátok a 2016/2017-es színházi évadban. Több tekintetben is sikeres volt az évad: a nézőszám 7, a jegyárbevétel 20 százalékkal nőtt – derült ki a pénteki évadzáró társulati ülésen.

Rácz Tiboré lett az idei Dömötör-életműdíj

Rácz Tiboré lett az idei Dömötör-életműdíj

Tizenkilencedik alkalommal adták át szombaton este a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat. Az idei életműdíjas Rácz Tibor színművész lett, aki Kozma Józseftől, az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottságának elnökétől vehette át az elismerést.

Tünékeny idő a Démász Galériában

Tünékeny idő a Démász Galériában

Tünékeny idő címmel nyílt kiállítás Sejben Lajos képzőművész alkotásaiból a DÉMÁSZ Galériában. A nemzetközileg is elismert szegedi művész több mint három évtizedes alkotói munkásságának keresztmetszetét mutatja be.

Fábián György: Csak az összefogás segíthet!

Fábián György: Csak az összefogás segíthet!

– Olyan torz a mai magyar választási rendszer, mintha egy nyugdíjas futóversenyre a világ legjobb sprinterét is beneveznék és még 30 méter előnyt is kapna – mondta Fábián György politológus, majd hozzá tette, a demokratikus ellenzéknek egyetlen esélye az összefogás, mert csak együttműködéssel tudják leváltani a kormányt.

Szeged nem adja önként az iskoláit!

Szeged nem adja önként az iskoláit!

Az elmúlt évtizedben az önkormányzat 10 milliárdot költött a város iskoláinak felújítására. A kormány ezután 2013-ban elállamosította azokat, januártól pedig a kapukulcsot is kicsavarja a szegediek kezéből. A pénteki közgyűlés úgy döntött, nem adjuk önként az iskoláinkat – erőszakkal mégis elviszik!

Rászorulóknak osztottak ruhát Makkosházán

Rászorulóknak osztottak ruhát Makkosházán

Pulóverek, nadrágok, kabátok lapultak abban a több tucat nejlonzsákban, amellyel a Hont Ferenc utcai trolibusz végállomáson várták a környékbelieket pénteken délután. Kozma József önkormányzati képviselő és csapata forró teáról és pogácsáról is gondoskodott a ruhaválogatás mellé.

Moholy-Nagy László visszatért Szegedre

Moholy-Nagy László visszatért Szegedre

Mától emléktáblával tiszteleg Szeged a neves festő, fotós és elméleti író emléke előtt. Az édesanyjával és két testvérével 1905-ben a városba érkező Weisz László nem csak iskoláit végezte itt, de Szegeden kezdte szárnyait bontogatni a sokoldalú művész.

Tóth Judit: a „törvénygyár” aláássa a jog szerepét!

Tóth Judit: a „törvénygyár” aláássa a jog szerepét!

Ma az államot idegen testnek érzik a polgárok, pedig az belőlünk áll, nélkülük nem létezik – mondta a Baloldali páholy vendége, Tóth Judit szegedi jogtudós a Baloldali páholy estjén.

Archívum

A 100 éves Rózsika nénit köszöntötték

A Didergő király volt a képviselők ajándéka

A kétharmados törvények túszul ejtették az országot

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város

Családi délutánnal búcsúztatták a nyarat

Gyermeknap: lufishow és kalandjáték Makkosházán

Oktatás: az elefánt rak rendet a porcelánboltban?

Az MSZP a Jobbiktól való  elhatárolódást vár

Kozma: Keresztúrinak nincs helye a közéletben

Sztárok segítségével osztottak élelmiszert

Egyedül nem megy? Egyedül nem megy!

Utoljára köszöntheti a város a pedagógusait?