Címoldal

Ma este Nyitánygálával kezdődik a színházi évadFotógalériával

Ma este Nyitánygálával kezdődik a színházi évad

Ma, pénteken este a Nyitánygálával elkezdődik a Szegedi Nemzeti Színház 2017/2018-as színházi évada. Délelőtt a teátrumban évadnyitó társulati ülésen két új Örökös tagot is köszöntöttek. Jövő nyárig 16 bemutatót tart a teátrum

Új szabadtéri fitneszpark SzegedenFotógalériával

Új szabadtéri fitneszpark Szegeden

Ebben az évben 40 millió forintot fordít a város a játszóterek felújítására és újak építésére. Ma délelőtt Makkosházán avatták fel Szeged legújabb szabadtéri fitneszparkját. Összesen öt ilyen épül ebben az évben a városban.

Három ütemben újulnak meg az utak és a járdákFotógalériával

Három ütemben újulnak meg az utak és a járdák

A szegedi önkormányzat ebben az évben 1 milliárd forintot fordít a város útjainak, járdáinak felújítására. Jelenleg is több helyszínen dolgoznak a kivitelezők a belvárostól, a külső városrészekig. A Hont Ferenc utcában két hét alatt végeztek a munkával.

A múzsák lakják be nyáron a városháza udvarát

A múzsák lakják be nyáron a városháza udvarát

Három rendezvénysorozat összesen 12 előadását láthatják nyáron a szegediek és az idelátogató turisták a városháza patinás udvarán felállított színpadon.

A Démász Galériában 23 alkotó jubilálFotógalériával

A Démász Galériában 23 alkotó jubilál

Jubileumi kiállítás nyílt a 25 éves SZÖG-ART alkotóinak munkáiból a 15 éves Démász Galériában. A művészeti egyesületnek a negyedszázados évforduló alkalmából a város nevében Kozma József, a kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság elnöke Szeged Város Arany Plakettjét adta át.

Rajztanárok alkotásai a Démász GalériábanFotógalériával

Rajztanárok alkotásai a Démász Galériában

Idén 27. alkalommal állították ki festményeiket a Démász Galériában a szegedi rajztanárok. Ezúttal 22 pedagógus 30 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők június 14-ig.

Sikeres évadot zárt a város színháza

Sikeres évadot zárt a város színháza

A tavalyi évadnál több, összesen 343 előadást láthattak a szegedi színházbarátok a 2016/2017-es színházi évadban. Több tekintetben is sikeres volt az évad: a nézőszám 7, a jegyárbevétel 20 százalékkal nőtt – derült ki a pénteki évadzáró társulati ülésen.

Rácz Tiboré lett az idei Dömötör-életműdíjFotógalériával

Rácz Tiboré lett az idei Dömötör-életműdíj

Tizenkilencedik alkalommal adták át szombaton este a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat. Az idei életműdíjas Rácz Tibor színművész lett, aki Kozma Józseftől, az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottságának elnökétől vehette át az elismerést.

Tünékeny idő a Démász GalériábanFotógalériával

Tünékeny idő a Démász Galériában

Tünékeny idő címmel nyílt kiállítás Sejben Lajos képzőművész alkotásaiból a DÉMÁSZ Galériában. A nemzetközileg is elismert szegedi művész több mint három évtizedes alkotói munkásságának keresztmetszetét mutatja be.

Fábián György: Csak az összefogás segíthet!

Fábián György: Csak az összefogás segíthet!

– Olyan torz a mai magyar választási rendszer, mintha egy nyugdíjas futóversenyre a világ legjobb sprinterét is beneveznék és még 30 méter előnyt is kapna – mondta Fábián György politológus, majd hozzá tette, a demokratikus ellenzéknek egyetlen esélye az összefogás, mert csak együttműködéssel tudják leváltani a kormányt.

Korábbi híreink

Szeged nem adja önként az iskoláit!

Szeged nem adja önként az iskoláit!

Az elmúlt évtizedben az önkormányzat 10 milliárdot költött a város iskoláinak felújítására. A kormány ezután 2013-ban elállamosította azokat, januártól pedig a kapukulcsot is kicsavarja a szegediek kezéből. A pénteki közgyűlés úgy döntött, nem adjuk önként az iskoláinkat – erőszakkal mégis elviszik!

Rászorulóknak osztottak ruhát Makkosházán

Rászorulóknak osztottak ruhát Makkosházán

Pulóverek, nadrágok, kabátok lapultak abban a több tucat nejlonzsákban, amellyel a Hont Ferenc utcai trolibusz végállomáson várták a környékbelieket pénteken délután. Kozma József önkormányzati képviselő és csapata forró teáról és pogácsáról is gondoskodott a ruhaválogatás mellé.

Moholy-Nagy László visszatért Szegedre

Moholy-Nagy László visszatért Szegedre

Mától emléktáblával tiszteleg Szeged a neves festő, fotós és elméleti író emléke előtt. Az édesanyjával és két testvérével 1905-ben a városba érkező Weisz László nem csak iskoláit végezte itt, de Szegeden kezdte szárnyait bontogatni a sokoldalú művész.

Tóth Judit: a „törvénygyár” aláássa a jog szerepét!

Tóth Judit: a „törvénygyár” aláássa a jog szerepét!

Ma az államot idegen testnek érzik a polgárok, pedig az belőlünk áll, nélkülük nem létezik – mondta a Baloldali páholy vendége, Tóth Judit szegedi jogtudós a Baloldali páholy estjén.

Harangozó: Adófizetőkből alattvalókat akar Orbán

Harangozó: Adófizetőkből alattvalókat akar Orbán

Korrupció az, amiből tízmillió magyart kihagynak! – utalt az ismert mondásra a Baloldali páholy vendége, Harangozó Tamás csütörtökön este a Szegfű klubban. A szocialista politikus szerint a korrupció addig tart, míg a rendszer maga.

Az ember, aki nem az iskolának tanul

Az ember, aki nem az iskolának tanul

A jövő kulcsa a változó világban: az oktatás címmel Csapó Benő professzorral beszélgetett Kozma József az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke csütörtökön este a városházán. A Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának rendezvényén a hazai oktatás anomáliái is szóba kerültek.

Az önkormányzat felújítaná a Bonifert Iskolát

Az önkormányzat felújítaná a  Bonifert Iskolát

szeged tv tartalomA kormány újabb központosítási szándéka miatt maradhat el egy általános iskola felújítása. Több száz millió forintba kerülne a Bonifert Domonkos Általános Iskola korszerűsítése. Az önkormányzat pályázati támogatásból hozná rendbe a 34 éves épületet, ám az iskola teljes államosítása megakadályozhatja a tervet. (videóval)

Fiatalokat köszöntöttek a Tehetség Napján

Fiatalokat köszöntöttek a Tehetség Napján

Tizenegyedik alkalommal ünnepelték idén a Tehetség Napját a szegedi városházán. A házasságkötő teremben tartott ünnepség keretében Kozma József köszöntötte a Szeged Ifjú Tehetsége és a Szeged Ifjú Tehetségéért idei díjazottjait.

J. Nagy László: A világ ütőere a Közel-Kelet

J. Nagy László: A világ ütőere a Közel-Kelet

Telt ház előtt tartotta előadását J. Nagy László egyetemi tanár a Baloldali Páholy szerdai rendezvényén, ahol az arab világ titkaival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A napi aktualitások mellett az iszlám gyökereiről és kulturális örökségéről is szó esett.

Szeged egyre népszerűbb turisztikai célpont

Szeged egyre népszerűbb turisztikai célpont

Mind több vendég, egyre több éjszakát tölt el a városban. Számukra készítik el évről évre azokat a turisztikai kiadványokat, amelyek a látnivalókat, az attrakciókat és a szolgáltatókat mutatják be a Szegedre érkezőknek.

Archívum

Oktatás: az elefánt rak rendet a porcelánboltban?

Az MSZP a Jobbiktól való  elhatárolódást vár

Kozma: Keresztúrinak nincs helye a közéletben

Sztárok segítségével osztottak élelmiszert

Egyedül nem megy? Egyedül nem megy!

Utoljára köszöntheti a város a pedagógusait?