Címoldal

Ezer sebből vérzik a mai nyugdíjrendszerFotógalériával

Ezer sebből vérzik a mai nyugdíjrendszer

Május 17-én tartják a Nyugdíjas Parlament országos ülését, amelynek megyei előkészítő ülését csütörtökön rendezték a Senior Centerben. Az eseményen az MSZP több meghatározó politikusa is részt vett.

Csütörtök este báloztak a szegedi nyugdíjasok

Csütörtök este báloztak a szegedi nyugdíjasok

szeged tv tartalom Tegnap este báloztak a nyugdíjasok. A szegedi idősügyi tanács már 10 alkalommal rendezett egész estés táncos programot a nyugdíjasklubok tagjainak. Az Ifjúsági Házban több mint 200-a szórakoztak. (videóval)

Korózs Lajos: szégyen, ami ma Magyarországon vanFotógalériával

Korózs Lajos: szégyen, ami ma Magyarországon van

Csongrád megye az egyik legszegényebb régió lenne Magyarországon, ha Szeged nem javítana a statisztikákon – mondta Korózs Lajos mai sajtótájékoztatóján. A bajt csak tetézi, hogy a kormány továbbra is csak a tehetősekkel foglalkozik, a leszakadó társadalmi csoportokat pedig igyekszik kiírni a statisztikákból.

Korózs: Futószalagon gyártják a szegényeket!

Korózs: Futószalagon gyártják a szegényeket!

– A kormány futószalagon gyártja a szegényeket: öt év alatt 700 ezerrel nőtt a nincstelenek száma az országban – mondta Korózs Lajos szocialista honatya Szegeden. Most azt javasolja, emeljék duplájára a legkisebb nyugdíj összegét.

Kétségbeejtő helyzetben vannak a nyugdíjasok

Az MSZP szerint kétségbeejtő helyzetben vannak a nyugdíjasok, és az Orbán-kormány négy és fél éves kormányzásának az is az eredménye, hogy ötszázezer fővel nőtt a szegények száma.

Az MSZP nem hisz a kormányzati nyugdíjígéreteknek

Az MSZP nem hisz annak a kormányzati ígéretnek, miszerint nem terveznek változást a nyugdíjrendszerben. Erről Korózs Lajos, az Országgyűlés a népjóléti bizottságának szocialista alelnöke beszélt csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos: "Szétverték a nyugdíjrendszert!"

Korózs Lajos:

– Elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány 300 milliárd forintot vont ki a szociális ellátórendszerből. Mára 320 ezer ember teljesen ellátás nélkül maradt. Az MSZP kormányra kerülése után vissza fogja adni a nyugdíjjogosultságát mindazoknak, akiktől azt a Fidesz-kormány megvonta – mondta Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja hétfőn délután Szegeden.

A kisnyugdíjasoknak sovány vigasz a rezsicsökkentés

Az MSZP véleménye szerint a Fidesz kijelentései ellenére nem teljesítette nagyon sok, a nyugdíjasoknak tett vállalását - reagált a kormánypárt kommunikációs igazgatójának szavaira Korózs Lajos.

MSZP: bérlakásprogram kell a devizahiteles kaszárnyák helyett

Az MSZP szerint nem megoldás a devizahitelesek problémáira, ha a bajba jutott embereket összeköltöztetik, egykori munkásszállókon, laktanyákban helyezik el - mondta Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja csütörtökön sajtótájékoztatón.

Szociális romokat hagy maga után a Fidesz

Szociális romokat hagy maga után a Fidesz

Ma nagyon kevés embernek van munkája, de már maga a munka sem véd meg a szegénységtől, az elmúlt két és fél évben ugyanis soha nem látott mértékben növekedett a dolgozó szegények száma. Ezért a következő kormánynak egyszerre kell majd a romokat eltakarítani és egy új, élhető országot felépíteni – mondta Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa kedden Szegeden.

Korábbi híreink

A legszegényebbeknek ártották a legtöbbet

Az MSZP szerint statisztikai adatok bizonyítják, hogy a kormány intézkedései a legszegényebbeknek ártottak a legtöbbet. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az Orbán-kormány két év alatt négy esztendővel vetette vissza az ország fejlettségi szintjét.

MSZP: a kormány elindult a nyugdíjak adóztatása felé

A kormány elmúlt kétéves tevékenységével soha nem látott mértékben gyengítette a szociális biztonságot - írja közleményben Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja.

Orbán a nyugdíjcsökkentést készíti elő

Az MSZP arra kérte a kormányt, hogy hagyjon fel a nyugdíjrendszer „szétverésével” és állítsa vissza az igazgatás régi rendszerét.

Még rosszabb helyzetbe kerülnek a családok

A jelenleginél is nagyobb szegénység vár a családokra - a többi között erről beszélt Korózs Lajos. Az MSZP szakpolitikusa szerint Magyarországon a gyermekvállalás az egyik legfontosabb szegénységi kockázat: minél több gyerek van egy családban, annál kevesebb az egy főre jutó jövedelem.

MSZP: visszaállítjuk a rokkantnyugdíjrendszert

Az MSZP, ha kormányra jut, visszaállítja a rokkantnyugdíjrendszert - mondta Korózs Lajos szerdán sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy a szocialista párt 2014-ben, a többi között a 300 ezer rokkant ember szavazatával, le fogja győzni a Fideszt.

Embertelen a rokkantak felülvizsgálata

Az MSZP szerint Josef Mengelének, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlít az, ahogyan a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat. Az ellenzéki párt szerint a kabinet ezzel bizonyíthatóan emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba.

Nevetséges ötlet a gyerek számhoz kötni a nyugdíjat

Korózs Lajos kijelentette: a gyermekvállalást nem lehet a nyugdíjrendszerrel ösztönözni, senki sem azért vállal gyermeket, mert ígéretet kap rá, hogy idős korában, negyven év elteltével nagyobb nyugdíjra számíthat.