Címoldal

Egy gránátalmafa lett a Wagner-udvar új éke

Egy gránátalmafa lett a Wagner-udvar új éke

Újabb érdekességgel büszkélkedhet a nem régiben felújított Wagner-udvar. Valóságos botanikai kuriózum, hogy a mediterrán hangulatú udvarban termést hoz egy gránátalmafa.

Nem mindegy, hová szereljük a klímát

Nem mindegy, hová szereljük a klímát

szeged tv tartalom Nyáron többen szereltetnek fel klímát házukra, igaz ez a műemlékvédelmi épületek esetében is. A belváros impozáns lakóházaira sem tilos a légkondicionáló elhelyezése, de az nem mindegy, hogy hová történik. (videóval)

Klímaszünetet tartanak a egyetemen

Klímaszünetet tartanak a egyetemen

Az ország legzöldebb egyeteme, az SZTE 2017. augusztus 5-20. között nyári szünetet tart: bezárja épületei nagy részét, de egészségügyi részlegeit folyamatosan működteti. Az idei nyári klímaszünettel várhatóan 5-8 millió forintnyi energia takarítható meg.

A klímaváltozásról rendeznek konferenciát 

A klímaváltozásról rendeznek konferenciát 

A Klímabarát Települések Szövetsége a Csongrád Megyei Önkormányzattal közösen szervez konferenciát, melyen a globális kihívások helyi megoldásairól tartanak előadásokat különböző területek képviselői.

Kéthetes „klímaszünetet” tart az egyetem

Kéthetes „klímaszünetet” tart az egyetem

Mától két hétre bezárt a Szegedi Tudományegyetem épületeinek nagy része, kéthetes szabadságát tölti számos egyetemi dolgozó. A nyári szünetben az intézmény egészségügyi részlegei működnek.

Már a magyar klímaszerelők is Szlovákiába mennek

Párkányban, a Duna szlovákiai oldalán tömegesen vizsgáznak a magyar klímaszerelők, miután az itthoni hatóságok több mint egy éve bedöntötték a hazai rendszert. A párkányi vizsga ráadásul olcsóbb is, szélesebb körű jogosítványt is ad. Mivel az engedély EU-kompatibilis, a vizsgán átment vállalkozó már regisztrált vele a magyar rendszerbe, csak épp Szlovákia gazdagodik. Tanmese a magyar hatósági teszetoszaságról. - írja a hvg

Hőkatlanná válnak a városok: 50 fok is jöhet

Most, hogy túl vagyunk az idei nyár eddigi legbrutálisabb hőhullámán, érdemes megnézni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Nem sok jóra. Két klímakutatót kérdeztünk a globális felmelegedés, illetve az egyre gyakoribb kánikulák közötti összefüggésekről. - írja a hír24

Éghajlatkutatók vizsgálják Szeged klímáját

Éghajlatkutatók vizsgálják Szeged klímáját

Zöldnövényzet segítségével tennék elviselhetőbbé a nagyvárosok időjárását kánikula idején a kutatók. Szeged és Újvidék most a városrészek klimatikus viszonyait térképezi fel új mérőállomásokkal még pontosabban. A program során ezzel párhuzamosan egy fakataszter is készül.

Ne egyenek annyi babot, árt a globális klímának

Furcsa figyelmeztetést adott ki a héten a brit képviselőház klímaváltozásért felelős minisztere: egy kutatási eredményre hivatkozva azt kérte az emberektől, hogy kevesebb babot egyenek, így védekezzenek a felmelegedés ellen.

Akár a fél világ is víz alá kerülhet

London, Bukarest, Milánó, Szentpétervár, New York és Los Angeles mind víz alá kerül, ha elolvadnak a sarki jégsapkák. Hogy ijesztőbb legyen, a National Geographic most megmutatta, hogy nézne ki a világ a jóval magasabb tengerszint mellett.

Korábbi híreink

Elismerést kaptak a szegedi „zöld” beruházások

Elismerést kaptak a szegedi „zöld” beruházások

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség az idén már másodszor hirdette meg KlímaSztár elnevezésű programját, amelyen a legjobban megvalósított helyi éghajlatvédelmi fejlesztéseket ismerte el. A felhívásra 14 település pályázott, amelyből a zsűri 4 település pályamunkáját díjazta: Szeged az Agóra építésével, a színház korszerűsítésével és a villamosprojekt megvalósításával érdemelte ki az elismerést.

Klímaszünet a szegedi egyetemen

Klímaszünet a szegedi egyetemen

Július közepén kezdődött, augusztus 20-ig tart a „klímaszünetet” a Szegedi Tudományegyetemen. Több egyetemi épület néhány héten át teljesen vagy részlegesen bezár. Így a nyári energiafogyasztási csúcsidőszakban 20-40 millió forint spórolhat az SZTE.