Címoldal

Szegedi kutatókat is kitüntetettek a Magyar Tudomány Ünnepén

Az idén Pécsen tartották a Magyar Tudomány Ünnepe megnyitóját. A pénteki rendezvényen több szegedi tudós is kitüntetést vehetett át.

Szegedieket tüntettek ki augusztus 20-án

Szegedieket tüntettek ki augusztus 20-án

szeged tv tartalom Augusztus 20-án több szegedi személyiség is kitüntetést kapott. A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Facskó Andrea szemészprofesszor, és Bánki Horváth Béla senior úszó. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta Nagy Ferenc, a büntetőjog professzora, Gárdián Gábor gondonkaművész-tanár és Pályi Anikó, az SZBK Főigazgatói Főosztályvezető. (videóval)

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítményFotógalériával

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítmény

Csütörtökön délután a városházán átadták a Szeged Sportolója és a Szeged Sportjáért kitüntetéseket. A díjazottakat Szentgyörgyi Pál alpolgármester és Joób Márton a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke köszöntötte.

Szent György napján rendőröket köszöntöttek

Szent György napján rendőröket köszöntöttek

Egy kormányhatározat értelmében több mint negyedszázada Sárkányölő Szent György ünnepe, április 24-e a Rendőrség napja. A szolgálatot teljesítők patrónusának ünnepén a megyei rendőr-főkapitányság több munkatársa is elismerésben részesült.

Szegedi gimnazistáké az Év diákvállalkozása

Szegedi gimnazistáké az Év diákvállalkozása

A Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium 10-11-12. osztályos diákjai elhozták a fődíjat a Junior Achievement országos diákvállalkozás-versenyén, és ezzel ők képviselhetik hazánkat a svájci nemzetközi versenyen.

Sportolókat, vezetőket jutalmaztakFotógalériával

Sportolókat, vezetőket jutalmaztak

Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke és Szentgyörgyi Pál alpolgármester adták át az idei kitüntetéseket azoknak a versenyzőknek, edzőknek és sportvezetőknek, akik sokat tettek Szeged sportjáért.

Lengyel állami kitüntetést kapott a Gál Ferenc Főiskola rektora

A Lengyel Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjével tüntették ki Kozma Gábort, a szegedi Gál Ferenc Főiskola rektorát - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t.

Hugh Grant kitüntetést kapott

A Brit Filmintézet legnagyobb elismerésével, tagságával tüntette ki kedden Hugh Grant brit színészt. "Hugh mindig a legnehezebbet nyújtja: látszólag erőfeszítés nélkül játszik" - méltatta a színészt Greg Dyke, a Brit Filmintézet elnöke a The Guardian brit napilap szerint. - írja a stop.hu

Prima Primissima Díjat kapott Csapó Benő

Prima Primissima Díjat kapott Csapó Benő

Tíz kategóriában 13. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten. A díjazottak között ott volt Csapó Benő szegedi oktatáskutató is.

Pénzügyi bizottság: üzletrészt vásárol a város

Pénzügyi bizottság: üzletrészt vásárol a város

Növeli üzletrészét a Cserepes Sori Piac Kft.-ben a város, a Virág cukrászda ingatlanjait pedig jövőben az IKV Zrt. kezeli majd – erről is döntött ma a város pénzügyi bizottsága.

Korábbi híreink

Érdemes Művész lett Bodolay Géza

Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől a Pesti Vigadó épületében rendezett ünnepségen Bodolay Géza, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője.

A múzeumban köszöntötték a kultúra kiválóságait

A múzeumban köszöntötték a kultúra kiválóságait

A Móra Ferenc Múzeumban rendezték meg szerdán délután a Magyar Kultúra Napja városi díszünnepségét, ahol a korábbi évek hagyományainak megfelelően az idén is köszöntötték a kultúra kiválóságait. Solymos László alpolgármester Szeged Kultúrájáért díjakat és Kölcsey-érmeket adott át azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a Tisza-parti város kulturális életének gazdagításához.

Szegediek is kaptak magas állami kitüntetést

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn, a Pesti Vigadóban. Csongrád megyéből többek között Gyüdi Sándor és Medgyesi Konstantin vett át díjat.

Juronics Tamás lett az idei Seregi-díjas

Juronics Tamás lett az idei Seregi-díjas

Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője kapta idén a Magyar Állami Operaház által alapított Seregi-díjat, amelyet szerdán este adtak át. Az elmúlt ötven év egyik legjelentősebb magyar koreográfusa, Seregi László nevét, szellemiségét megidéző díj a legrangosabb szakmai elismerések közé tartozik.

Tizenhatodik alkalommal adják át a Dömötör-díjakat

Tizenhatodik alkalommal adják át a Dömötör-díjakat

Az idei esztendőben már tizenhatodik alkalommal ítélik oda a szegedi színházi élet hagyományos kitüntetését, a hét éve városi elismeréssé lett Dömötör-díjakat. A szegedi színészek és táncosok számára alapított elismerést május 31-én a nagyszínházban gálaest keretében vehetik át a díjazottak.

Kitüntették a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotóit

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, valamint a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át ma Budapesten a Másfélmillió lépés Magyarországon című filmsorozat összesen tíz alkotója.

A városházán köszöntik a kultúra kiválóságait

A városházán köszöntik a kultúra kiválóságait

Az idén is nagyszabású programsorozattal köszönti Szeged a Magyar Kultúra Napját. A zenei, képzőművészeti és irodalmi események mellett január 22-én, szerdán Botka László polgármester a városházán díszünnepség keretében köszönti a kultúra szegedi kiválóságait és átadja a Szeged kultúrájáért díjakat, valamint a Kölcsey-érmeket.

Szegedi tudós a Gábor Dénes-díjasok között

Tíz tudós - köztük Gyimóthy Tibor informatikus, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára - vehette át szakmai munkája elismeréseként idén a Gábor Dénes-díjat csütörtökön a parlamentben.

Szegediek elismerése a Nemzeti Ünnepen

Augusztus 20-a alkalmából hat szegedi kiválóságot tüntettek ki. Öten a Szegedi Tudományegyetem oktatói.

Balog kitüntetési bohózata: egyre cifrább az ügy

A Kárpátia nevű, úgynevezett "nemzeti rock" együttes frontemberének március 15-i kitüntetésével kapcsolatban néhány óráig úgy tűnt, a minisztérium illetékeseit nem tudatos rosszindulat, hanem fatális tévedés vezérelte. Csütörtök estére azonban maga a tárca közölte, hogy ők bizony tudják, ki az a Petrás, és őt akarták kitüntetni.

Archívum