Címoldal

A hétköznapok önzetlen segítőit ünnepeltékFotógalériával

A hétköznapok önzetlen segítőit ünnepelték

A Szociális Munka Napja alkalmából a szociális területen dolgozókat köszöntötték a Kisszínházban. Az ünnep alkalmából hárman a „Szociális Munkáért” díjban részesültek.

Földnélküli János a Kisszínházban dühöngFotógalériával

Földnélküli János a Kisszínházban dühöng

Dürrenmatt politikai komédiáját, a János király című drámát mutatják be ma este 19 órától a Kisszínházban. A darabot Keszég László élő zenével állította színpadra. A darabban a szegedi társulat összes új színésze bemutatkozik.

Az időseket köszöntötték a KisszínházbanFotógalériával

Az időseket köszöntötték a Kisszínházban

Idén is zsúfolásig megtelt a Kisszínház nézőtere hétfőn délután az Idősek Világnapjára rendezett városi ünnepségen. A szegedi nyugdíjas szervezetek 450 meghívottját a gálaműsor előtt Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte.

Csehov tragi-bohózatával indul a színházi évadFotógalériával

Csehov tragi-bohózatával indul a színházi évad

Csehov tragi-bohózatával, a Ványabácsival nyitja új évadát a Szegedi Nemzeti Színház. A vidéki élet jeleneteit ironikusan bemutató darabot Bodolay Géza állította színpadra. Premier ma, pénteken este 7 órakor a Kisszínházban.

Elstartolt a Thealter: félszáz program jönFotógalériával

Elstartolt a Thealter: félszáz program jön

Kilenc nap alatt, kilenc helyszínen több mint félszáz program várja a színházbarátokat a független színházak találkozóján, a 27. Thealter Fesztiválon.

Thealter: Szegedre jönnek a független színházak

Thealter: Szegedre jönnek a független színházak

Alig több mint egy hét múlva, július 21-én kezdődik a magyar független színházak egyik legfontosabb bemutatkozási fórumának számító Thealter nemzetközi színházi fesztivál, amelyen számos premiert és különleges színházi produkciót láthat a közönség.

Menettánccal kezdődött el a háromnapos fesztiválFotógalériával

Menettánccal kezdődött el a háromnapos fesztivál

Nyolc együttes több mint kétszáz ifjú táncosa mutatta be tudását a szegedieknek pénteken délután: a menettánc a Széchenyi tértől a Dugonics térig tartott, ahol rövid műsorral léptek fel az együttesek. Vasárnap estig Szeged ad otthont a X. Martin György Országos Néptáncfesztiválnak.

Sándor János maszk nélkül a Kisszínházban

Sándor János rendező lesz a Függöny előtt, maszk nélkül programsorozat következő vendége ma, kedden délután 5 órától a Kisszínházban.

Másodszor lesz színházi találkozó egyetemistáknak

Másodszor lesz színházi találkozó egyetemistáknak

Második alkalommal találkoznak Magyarország egyetemeinek színi társulatai március 17-20. között Szegeden. A találkozó lehetőséget biztosít arra, hogy a felsőfokú oktatási intézményekben működő színházi társulatok megismerhessék egymás munkáját.

Borovics Tamás mutatkozik be a függöny előtt

A Szegedi Nemzeti Színház Függöny előtt, maszk nélkül sorozatának következő vendége Borovics Tamás színművész lesz csütörtökön délután 6 órakor.

Korábbi híreink

Szerdán a Kisszínházban búcsúztatják Galkó Bencét

Március elsején, szerdán – azon a napon, amelyen a 65. életévét betöltötte volna – búcsúztatják a népszerű szegedi színművészt, Galkó Bencét délután 5 órától a Kisszínházban.

Kisszínház: álomjelenetek a menekülésről

Kisszínház: álomjelenetek a menekülésről

Zsótér Sándor rendezésében pénteken este mutatják be a Kisszínházban a Bulgakov legjobb darabjának tartott Menekülés című drámát. Az előadás nyolc egymást követő szürreális álomjelenetben mutatja be a polgárháborús káoszt.

Juronics Tamás lesz a Függöny előtt vendége

Juronics Tamás lesz a Függöny előtt vendége

Juronics Tamás Kossuth-díjas koreográfus lesz a Függöny előtt, maszk nélkül programsorozat következő vendége szerdán a Kisszínházban.

Köszöntötték a szociális területen dolgozókat

Köszöntötték a szociális területen dolgozókat

Tizenkilencedik alkalommal köszöntötték az idén a szociális szférában dolgozókat a Szociális Munka Napja alkalmából. A Kisszínházban megtartott ünnepségen Botka László polgármester hangsúlyozta, mivel az állam egyre inkább kivonul ebből a szférából, növekszik az önkormányzatok felelőssége az elesettek, rászorulók segítésében.

A Kisszínházban mutatják be A nép ellenségét

A Kisszínházban mutatják be A nép ellenségét

Henrik Ibsen drámáját Bodolay Géza állítja színpadra. A nép ellensége című darabot pénteken este mutatják be a Kisszínházban. A rendező szerint saját választásainkról és lehetőségeinkről szól Ibsen drámája.

A Kisszínházba költözik a Képeslapok a takarásból

A Kisszínházba költözik a Képeslapok a takarásból

A Kisszínházba költözik szerdától a nyáron nagy sikert arató Képeslapok a takarásból című zenés színház-játék. A darabot Carrie Fischer regényének felhasználásával Csorba Kata adaptálta színpadra, rendezője Barnák László.

Fergeteges komédiával indul a színházi évad

Fergeteges komédiával indul a színházi évad

Fergeteges komédiával indítja idei évadát a szegedi teátrum. Ben Jonson Volpone című darabját Csiszár Imre állította színpadra. A mű a feudalizmusból kapitalizmusra áttérő társadalom értékrendszerének átalakulását mutatja be, ahol a pénz áll mindenek felett. Bemutató pénteken este a Kisszínházban.

Taurin trauma: drog helyett zene

Taurin trauma: drog helyett zene

A Finálé fesztivál keretében ma délután mutatják be a szegedi teátrumban a Taurin trauma című musicalt. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka három önálló történetet mesél el a fiataloknak az alkohol, a teljesítményfokozók és a kábítószerek káros hatásairól.

Szombaton beázott a Kisszínház

Szombaton beázott a Kisszínház

szeged tv tartalomA tetőszerkezet medencés részén keletkezett lyukon folyt be a víz a nagy esőben, ezért az aznapra hirdetett balettelőadást lemondták, később tartják meg. Az igazgatóság reméli, hogy a hátralévő előadásokat meg tudják tartani.

Tartuffe a Kisszínházban álszenteskedik

Tartuffe a Kisszínházban álszenteskedik

Hollós Gábor rendezésében mutatják be pénteken este a Kisszínházban Molière komédiáját. A Tartuffe a világirodalom egyik leghíresebb drámája, amelyről szinte mindenkinek van színházi élménye. Ezért is kíváncsi arra a közönség, hogy az új előadás mit tud ehhez hozzátenni.

Archívum

Pipás Pista decemberben visszatér a Kisszínházba

Az öreg hölgy látogatása a Kisszínházban

Rítusok csapnak össze a Kisszínházban

A felejtés nélküli ember a Kisszínházban

Edith Piaf-est segíti a szegedi gyógyítást

Szépkorúakat köszöntöttek az Idősek Világnapján

A Stabat Materrel jubilál a kortárs balett

Balett előadások a Kisszínházban

Vásári komédiával folytatódik az évad

Nemzeti: visszatérő őrületek

Elmarad a Hedda Gabler a Kisszínházban