Címoldal

Tökfesztivál és halászlé DorozsmánFotógalériával

Tökfesztivál és halászlé Dorozsmán

Idén nyolcadik alkalommal szervezték meg Kiskundorozsmán a Tökfesztivált, amely most is több száz látogatót vonzott. A művelődési ház udvarán minden a tökről szólt, töklámpások, tökszobrok és sült tök várta az érdeklődőket. Emellett több tucat bográcsban is rotyogott a halászlé szombaton.

Több tucat kakas végezte a bográcsokbanFotógalériával

Több tucat kakas végezte a bográcsokban

Kiskundorozsmán már hosszú évek óta hagyomány az őszi kakaspörkölt főzőverseny. Idén több mint 630 kiló húsból készültek a finomságok száznál is több bográcsban. A rendezvényt idén is együtt szervezte a városrész két képviselője Lauer István és Mihálffy Béla.

Ivóvízhálózat tisztítása Kiskundorozsmán és Sziksós-Subasán

A Szegedi Vízmű Zrt. az ivóvízhálózat mosatását végzi 2017. szeptember 4. és 8. között 9 -14 óráig Kiskundorozsma és Sziksós-Subasa területén. A hálózat tisztítása során átmenetileg nyomáscsökkenésre, vízhiányra is lehet számítani, és a víz zavarossá válhat.

Jó ütemben épül a dorozsmai rendelő

szeged tv tartalom Tartják az ütemtervet a dorozsmai egészségház kivitelezői. A több mint 250 millió forintos beruházás elkészültével mintegy 20'000 ember orvosi ellátása kerül 21. századi körülmények közé. (videóval)

Hatvan éves a kézilabda Kiskundorozsmán

Hatvan éves a kézilabda Kiskundorozsmán

Komoly hagyományai vannak Kiskundorozsmán a kézilabdázásnak, bár napjainkban sem a női-, sem a férfi szakág nem rendelkezik meghatározó csapattal. A kézilabda azonban továbbra is népszerű itt, amit az is bizonyít, hogy szombaton megünnepelték a sportág helyi indulásának 60. évfordulóját.

Kézilabdacsarnok épül a Gregor udvarán

Kézilabdacsarnok épül a Gregor udvarán

A közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén rábólintott arra a tervre, amely szerint megkezdődhet a tervezése annak a tornacsarnoknak, amely a Gregor József Általános Iskola udvarán épülhet meg.

Indul az egészségház építése DorozsmánFotógalériával

Indul az egészségház építése Dorozsmán

Több tucatnyi érdeklődő jelenlétében tette le hétfő délután a kiskundorozsmai egészségház alapkövét Botka László polgármester, valamint Lauer István és Mihálffy Béla önkormányzati képviselők. A kivitelezőnek nem egészet egy éve van, hogy elkészüljön a munkával.

2,5 milliárdos fejlesztés indul DorozsmánFotógalériával

2,5 milliárdos fejlesztés indul Dorozsmán

Botka László polgármester szombaton délelőtt a Kiskundorozsmán zajló Tökfesztiválon jelentette be, hogy 2017-ben és 2018-ban 2,5 milliárd forintos fejlesztés valósul meg a városrészben. Épül egy új egészségház, fejlesztik a csapadékvízelvezető rendszert, valamint kerékpárút is épül.

Dorozsmán és Subasán tisztítják az ivóvizet

Dorozsmán és Subasán tisztítják az ivóvizet

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat tisztítást végez október 3. és 7. között Kiskundorozsma és Sziksós-Subasa területén. A tisztítási munkák időtartama alatt napközben átmeneti nyomáscsökkenésre és szakaszosan vízhiányra kell felkészülni.

Jótékonysági ruhaosztás Kiskundorozsmán

Jótékonysági ruhaosztás Kiskundorozsmán

Aki elment szombat délelőtt a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarára, jó minőségű használt ruhaneműk közül válogathatott. A kezdeményező képviselők szerint nagy szükség van az ilyen jellegű támogatásra a városrészben.

Korábbi híreink

Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

szeged tv tartalomBiztonságosabb lesz az élet és a közlekedés Baktóban, Kiskundorozsma-Sziksóson és Subasán, valamint Újszeged kertes övezeteiben, mert több utcában is fejlesztik a közvilágítást. Az új lámpákat még ebben az évben felszerelik.

Szavalóverseny lesz Kiskundorozsmán

Szavalóverseny lesz Kiskundorozsmán

Magyar költők verseit adják elő a kiskundorozsmai iskolások a 16. alkalommal megrendezett Farkas Dezső Szavalóversenyen. A magyar költők verseit népszerűsítő vetélkedőt szerdán és csütörtökön rendezik.

Egy ember halt meg a balesetben Szegeden

Egy ember halt meg a balesetben Szegeden

Egy ember meghalt, négyen megsérültek, amikor egy személyautó a kerítést átszakítva felborult egy családi ház udvarán. A gépkocsi vezetőjét a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Kilencvenéves a Dorozsmai labdarúgás

SZEGED TV - Szombaton ünnepli fennállása 90. évfordulóját a Kiskundorozsma ESK. A helyi sporttelepen egész nap pattog majd a labda.

Tökfesztivál Dorozsmán: betartatjuk az ígéretet!

Tökfesztivál Dorozsmán: betartatjuk az ígéretet!

Kedves dorozsmaiak! Most egy év alatt kiderül, mennyire tökös az önkormányzati képviselőjük! Nem lesz kibúvó, ezt mi ígérjük meg!

Tökös hétvégék várnak ránk októberben

Tökös hétvégék várnak ránk októberben

Kié a legnagyobb tök Dorozsmán? A hét végén ez is kiderül a városrész fesztiválján. Egy héttel később pedig Újszegeden lesznek tökös programok. A füvészkertben már a halloweenre készülnek.

Kakasokról szólt minden Dorozsmán

Kakasokról szólt minden Dorozsmán

Családi összejövetelből több száz fős rendezvénnyé fejlődött Kiskundorozsmán a Kakaspörkölt-főzőverseny. A Faragó téren idén, a rossz idő ellenére is közel 50 bográcsban rotyogott a pörkölt.

Egy irányba Dorozsmán, más irányba trolival

Egy irányba Dorozsmán, más irányba trolival

Véglegessé vált két utca forgalmi rendje, látszatdöntést hoztak a trolikkal kapcsolatban: ülésezett a városüzemeltetési bizottság.

Beállós nélkül még nehezebb lesz

Dunaújvárosban próbál miniél szorosabb meccset játszani az SZKKSE. Nem lesz egyszerű...

Nem gyilkosság áldozata a Dorozsmán megtalált férfi

Nem gyilkosság áldozata a Dorozsmán megtalált férfi

A nyomozás adatai és az orvos szakértői vélemény szerint feltehetően nem gyilkosság áldozata lett az a budapesti férfi, akinek holttestét február 24-én találták meg Szeged-Kiskundorozsmán – írta legújabb számában a Zsaru Magazin.

Archívum