Címoldal

Települések útszélen hagyva - A kisboltok is feladják?

A posta már évtizede elköltözött a legtöbb kistelepülésről, aztán a fodrász, az iparcikk, a pék, majd a presszók és a kocsmák zártak be, manapság pedig a helyi kisboltok kerültek veszélybe. - írja a nepszava.hu

A falusi kisboltok belerokkannak a fizetésemelésbe

Sztrájkolni egy falusi kisboltban a magasabb bérért? Az bizony nehéz lesz, mert ha így megy tovább, elfogynak a dolgozók és a boltosok lehúzhatják a rolót. – Nem jelentkezett senki, itt munkaerő sincsen – kesergett egy alföldi községben működő, a CBA-láncban szerződött vállalkozó, aki már hónapok óta alkalmazottat keres, ezt a bejárati ajtón is hirdeti. - írja a hvg

Tönkrevághatja a kisboltokat egy új törvény

A multikat zabolázná, mégis a kisboltokat véreztetné ki a kötelező parkolómegváltást előíró törvény. Egy 100 négyzetméteres üzletnek évi másfél millióba kerülne.

A trafikok kifüstölik a kisboltokat

Tucatnyi, elsősorban nagyobb plázákban lévő Inmedio újságosstandot zár be a Lapker Zrt., a nemzeti trafikrendszer bevezetése után ezeket már nem éri meg fenntartani – tudta meg a Népszabadság.

Sok ezer kisbolt mehet tönkre a trafikok miatt

Sok ezer élelmiszerbolt mehet tönkre a kistelepüléseken a trafikok megnyitása után, a csökkenő élelmiszerpiacon a kisboltok számára a legkisebb forgalomkiesés is végzetes lehet - hívta fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).