Címoldal

Színház: Szentendréről jön A sevillai borbély

Színház: Szentendréről jön A sevillai borbély

Rossini A sevillai borbély című operáját is bemutatja a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színház. A produkciót Kerényi Miklós Gábor rendezte Szentendrén, a kőszínházi változattal először Szegeden találkozhat a közönség. Friedrich Dürrenmatt János király című drámáját pedig Keszég László állítja színpadra.

A Notre Dame-i toronyőr az Operettszínházba megy

A Notre Dame-i toronyőr az Operettszínházba megy

Szeptember 22-től látható A Notre Dame-i toronyőr című musical a Budapesti Operettszínházban Kerényi Miklós Gábor rendezésében. Az előadást idén nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatták be nagy sikerrel.

Az elfogadásról is szól a toronyőr történeteFotógalériával

Az elfogadásról is szól a toronyőr története

A középkori Párizs ma este a Dóm térre költözik. A Viktor Hugo világhírű regénye alapján készült, A Notre Dame-i toronyőr című musical Oscar-díjra is jelölt Disney-dalokkal érkezik a szabadtéri játékokra. A produkciót Kerényi Miklós Gábor állította színpadra.

Szabadtéri: Ketten is eljátsszák Esmeraldát

Szabadtéri: Ketten is eljátsszák Esmeraldát

Muri Enikő és Vágó Bernadett alakítja Esmeraldát a Szegedi Szabadtéri Játékok idei musicalbemutatóján A Notre Dame-i toronyőrben – jelentette be a darab rendezője, Kerényi Miklós Gábor. A hat szegedi előadásra rengeteg jegy elkelt már.

Veréb Tamás a csúf Quasimodo bőrébe bújik

Veréb Tamás a csúf Quasimodo bőrébe bújik

Újabb izgalmas átalakulás vár Veréb Tamásra: a fiatal énekes játssza ugyanis a jövő nyár egyik nagyszabású musicalbemutatójának, A Notre Dame-i toronyőrnek a főszerepét. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház előadását Kerényi Miklós Gábor állítja színpadra.

A Tévedések vígjátékával búcsúzik idén a szabadtéri

A Tévedések vígjátékával búcsúzik idén a szabadtéri

A tavaly szakmai és közönségsikert arató Shakespeare-darabbal, a Tévedések vígjátékával zárul szombaton az alapításának 85. évfordulóját ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évada. Július elejétől 17 előadást láthattak a nézők.

KERO örömszínházában tilos köpködniFotógalériával

KERO örömszínházában tilos köpködni

„Ha Efezusba jössz, tudomásul kell venned, nem köpheted szét a gránátalmamagokat!” – hirdeti a színpadi felirat a Dóm téren. Kerényi Miklós Gábor szélesvásznú Shakespeare komédiájába a teve, a szamár, az aktualitások és a jó zene is belefér. A próbán jártunk.

Igazi „örömszínház” lesz a Tévedések vígjátéka

Igazi „örömszínház” lesz a Tévedések vígjátéka

Hosszú évek óta először újra prózai darab is szerepel idén a Szegedi Szabadtéri Játékokon: a Tévedések vígjátékát Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Molnár Piroska, Haumann Péter és más neves színészek fellépésével mutatják be a Dóm téren július 31-én és augusztus 1-jén.

Szabadtéri: vágyoperákkal folytatódnak a játékokFotógalériával

Szabadtéri: vágyoperákkal folytatódnak a játékok

Két kisopera bemutatójával folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok 81. évada pénteken este. Kerényi Miklós Gábor az elmúlt nyarak sikeres „élményoperája”, a Carmen után most újabb produkciót állít színpadra a szabadtérin: „vágyoperaként” rendezi a Parasztbecsületet és a Bajazzókat.

Nemzetközi szereposztásban a Bajazzók

Nemzetközi szereposztásban a Bajazzók

Nemzetközi szereposztásban láthatja a közönség Leoncavallo operáját, a Bajazzók című művet a szegedi Dóm téren, a darabot Kerényi Miklós Gábor állítja színpadra. Jelenleg a próbák zajlanak, a művészek három-négy hete dolgoznak már közösen.

Korábbi híreink

Így készül a Parasztbecsület

Így készül a Parasztbecsület

Kerényi Miklós Gábor rendezésében mutatja be a Szegedi Szabadtéri Játékok az egyfelvonásost - a Bajazzókkal egy estén, egy izgalmas, összművészeti élményt nyújtó koncepcióban -, a cél az, hogy az opera műfaja a szélesebb közönséget is elérje.

Parasztbecsület-gazdag és érdekes előadást hoz a Dóm térre Kerényi

Nem történelmi darabként, hanem színházi értelemben gazdag és érdekes előadásként állítja színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékokon Pietro Mascagni Parasztbecsület című egyfelvonásos operáját Kerényi Miklós Gábor.