Címoldal

Az év utolsó napján éjfélig igényelhetik a kedvezményes adózást a kisebb vállalkozások

December utolsó napján lejár a kisadózók tételes adójára (kata) és a kisvállalati adóra (kiva) áttérés határideje - hívta fel az MTI figyelmét a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben.

Kedvezménnyel utazhatunk az ünnepek alatt

Kedvezménnyel utazhatunk az ünnepek alatt

Egyre nagyobb problémát okoz a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, hogy a szolgáltatásért járó díjat nem kapja meg a számlázást bonyolító állami cégtől – hangzott el többek között a közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának hétfő reggeli ülésén.

Kedvezményesen látogathatók a múzeumok

Kedvezményesen látogathatók a múzeumok

Adventi kedvezménnyel látogatható a szegedi Móra Ferenc Múzeum, Fekete ház és Kass Galéria december 11-től 22-ig minden hétköznap. Ezeken a napokon 300 Ft-os jegyárral járhatóak be az említett kiállítóhelyek, ahol ajándék tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket.

Szeretnék visszahozni a cigányzenét az éttermekbe

Szeretnék visszahozni a cigányzenét az éttermekbe

szeged tv tartalom Társasági adókedvezménnyel segítené az állam, hogy minél több vendéglátóhelyen legyen élőzenés produkció. Egyre kevesebb helyen játszanak már a cigányzenekarok, magas a költség és kevés a jó zenész. Szegeden is mindössze néhány helyen szól a nóta a vacsora mellé.

Újabb kedvezmények a tömegközlekedésben

Újabb kedvezmények a tömegközlekedésben

szeged tv tartalom Bizonyos városi rendezvények idején este 6 óra után egy jeggyel lehet utazni a város járatain. A parkolási rendszer is hamarosan változik. (videóval)

Kedvezményes Pompeji-kiállítás október 23-án

Kedvezményes Pompeji-kiállítás október 23-án

Október 23-án, vasárnap kedvezményesen tekinthetik meg az érdeklődők a szegedi Pompeji-kiállítást. A nemzeti ünnep kapcsán kedvezménnyel látogatható a tárlat három helyszíne: a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria.

A Széchenyi téren már elkezdődött a SZINFotógalériával

A Széchenyi téren már elkezdődött a SZIN

Hosszú sor kígyózott szombaton délután 5 órától a Széchényi téren az előtt a fabódé előtt, ahol este 10-ig kedvezményesen lehetett jegyeket vásárolni a Szegedi Ifjúsági Napokra.

Kisebb kukára váltanak a szegediek

Kisebb kukára váltanak a szegediek

szeged tv tartalom Megteltek ma reggel az ügyfélszolgálati irodák. A nyugdíjasok, egyedülállók és a kétszemélyes háztartásban élők többsége a szemétszállítási díj megváltozása miatt ment a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. és a Szegedi Önkormányzat ügyfélfogadójába, hogy továbbra is fenntarthassa kedvezményét. (videóval)

„Zsiráfnyakú” egyetemista nap a szegedi múzeumokban

„Zsiráfnyakú” egyetemista nap a szegedi múzeumokban

Őszi egyetemista napot tartanak a szegedi múzeumokban: október 27-én, kedden egy zsiráfnyak hosszáért, 240 forintért nézhetik meg a hallgatók a Móra Ferenc Múzeumot, a Kass Galériát és a Fekete házat. A kedvezmény mellett ajándék tárlatvezetések is várják az egyetemistákat.

Újabb kormány kedvenc az adózásban

Ha adózásról van szó, az Orbán kormány esetében két dologra biztosan számíthatunk: szószegésre, valamint arra, hogy progresszív adókulcs bevezetésekor valaki mindig sokkal jobban jár, mint a versenytársak. Ezúttal - nem először - a Continental dohánycég a kedvezményezett. - írja a stop.hu

Korábbi híreink

Egyetemista nap a Fekete házban

Egyetemista nap a Fekete házban

Egyetemista napot rendeznek a Fekete házban május 5-én, kedden: egész nap várják a hallgatókat a Karinthy- és Weöres-kiállításokon, valamint a polgári enteriőrben. A belépőjegy 228 forint: összesen ennyi idős lenne a két nagy mester, Karinthy Frigyes és Weöres Sándor.

A 8 legriasztóbb dolog a költségvetésben

Orbán Viktor a Várba költözik, az állam többet költ önmaga fenntartására, még több stadion lesz, a közmunkát felpörgetik. Ide-oda tologattak még pár milliárdot, de a 169 milliárd forintos nagy titkot nem akarták feltölteni tartalommal. Elfogadták a 2015-ös költségvetés fő számait.

Így kopaszt meg minket jövőre az állam

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adócsomagot. Bár az internetadó kikerült a törvényből, de jön a szappan- és művirágadó, chipsadó a szeszes italok nagy részére, 50 százalékos reklámadó, a brutális élelmiszer-felügyeleti díj, az önkormányzatokat pedig ráengedik az eddig nem adóztatott dolgokra. A családi adókedvezmény kiterjesztése csak 2016-tól indul, viszont a friss házasok már jövőre havi ötezer forintos “nászajándékot” kapnak a kormánytól.

A szabadtéri játékok már a karácsonyra készül

A szabadtéri játékok már a karácsonyra készül

Kedvezményes bérleteket kínál 2015-ös előadásaira a Szegedi Szabadtéri Játékok. Most ajándék fesztivál-albumot is kapnak a belépők mellé a vásárlók. Életre szóló élményekkel ajándékozhatjuk meg így karácsonykor szeretteinket.

Tényleg milliókat kaphat vissza! Itt vannak a számok

Legyen szó devizaalapú lakáshitelről vagy autóhitelről, kiszámoltuk, hogy mekkora visszatérítésre számíthat egy átlagos hitelfelvevő a tisztességtelen egyoldalú kamatemelés és árfolyamrés alkalmazásából kifolyólag.

Tízezrekkel szúr ki a kormány

Ez év végén a törvény szerint megszűnik a korkedvezményes nyugdíjazás lehetősége. Ezt azok vehették igénybe, akik éveket dolgoztak veszélyes munkakörökben, és az egészségük védelme érdekében korhatár előtt mehettek nyugdíjba. A Policy Agenda elemezte a kialakuló helyzetet.

Az utazásért a 65 év felettiek is fizethetnek

Újból csak a médiából értesültek a nyugdíjasok az őket érintő újabb tervekről, ami egyben azt is jelenti, hogy a kormány korábbi gyakorlata, vagyis az, hogy előzetesen nem egyeztet az érintettekkel, nem változott. Egyebek mellett így reagált Hegyesiné Orsós Éva, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke arra, hogy a konvergenciaprogram szerint a szociálpolitikai menetdíj-támogatásokat a 2014. évi szinten befagyasztja a kormány.

Befagyasztották az utazási kedvezményeket

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy 2017-ig az idei szinten marad a szociálpolitikai menetdíj-támogatás összege, és a kedvezmények rendszere sem változik. A lap ugyanakkor Fónagy János egyik 2012-es nyilatkozatát is idézi, amely szerint a végső szót a politika mondja ki az ügyben, annak pedig elvi jelentősége lehet, hogy „valamennyit fizetni kelljen” a szolgáltatásokért.

Kedvezményes hétvége a Móra Ferenc Múzeumban

Kedvezményes hétvége a Móra Ferenc Múzeumban

Kedvezményesen látogatható a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház a nemzeti ünnep alkalmából: március 15-én, szombaton az állandó kiállításokat ingyenesen, az időszaki tárlatokat pedig kedvezményesen nézhetik meg az érdeklődők. Emellett egész napos kézműveskedéssel és megemlékező kamaratárlattal is várják a látogatókat.

150 forintos Gárdonyi-hétvége a múzeumokban

150 forintos Gárdonyi-hétvége a múzeumokban

A 150 éve született Gárdonyi Géza tiszteletére december 7-én és 8-án 150 forintért látogathatóak a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház, a Vármúzeum és a Kass Galéria kiállításai.

Archívum