Címoldal

Bohócdoktor Mikulások támogatták a sérült embereket

A Karitáció Alapítvány 2008 óta sikeresen működteti a gyógyítást segítő bohócdoktor mozgalmat. Nem csak betegeket támogatnak, szociális segítő programjaik is sikeresek. A bohócdoktorok Mikulásnak öltöztek, gyerekek és sérült emberek számára okoztak vidám és feledhetetlen pillanatokat.

A rászorulóknak hoz csomagot a Mikulás vasárnap

Vasárnap délelőtt 10 órakor 1.000 Mikulás csomagot hoz a puttonyában a jótékonysági Mikulás Szegedre, a Móra Ferenc Múzeum elé.

Jótékonysági csokigyűjtés, bohócdoktorokkal a gyermekekért

Egy - egy tábla csokival lehet támogatni a Karitáció Alapítvány bohócdoktorainak gyógyítást segítő tevékenységét. Az alapítvány közösen más szervezetekkel idén is 1000 gyermek ünnepét teszi boldoggá, hiszen az alapítványi Mikulás ezer gyermeknek ad idén is teletömött Mikulás csomagot.

Koncert a jótékonyság jegyében

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogatja az SZTE Zeneművészeti Kar a Karitáció Alapítvány munkáját! A kar hallgati az elkövetkező egy hónapban ruhákat gyűjtenek a rászorulóknak. Az akciót egy jótékonysági koncert koronázza majd meg.

Szegedi alapítvány kapta a televíziós nyereményt

Szegedi alapítvány kapta a televíziós nyereményt

A szegedi Karitáció Alapítványnak ajánlotta fel nyereményét Varga Ferenc énekes a TV2 családi vetélkedőjén. A civil szervezet közel tíz éve végez egészségügyi és szociális munkát, amelynek során bohócdoktoraik beteg kisgyermekek felépülését is segítik.

Az esőben is több százan álltak sorba élelemért

Az esőben is több százan álltak sorba élelemért

Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős egyedülállókat.

Elballagtak a bohócdoktorok

Elballagtak a bohócdoktorok

Sikeresen zárult a 2017-ben megrendezett bohócdoktor iskola, ahol 12 lelkes bohócdoktor kapta meg a Karitáció Alapítvány által megszervezett oktatás záró akkordjaként az elismerő oklevelét.

Jótékonysági vetítés a bohócdoktorokkal

Jótékonysági vetítés a bohócdoktorokkal

Ötszáz szegedi gyermeket lát vendégül a Belvárosi moziban április 15-én, szombaton délelőtt a Karitáció Alapítvány filmvetítésre.

Moziba vitték a gyerekeket a bohócdoktorok

Moziba vitték a gyerekeket a bohócdoktorok

Ötszáz, többnyire nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, illetve jó tanuló kisgyermeket hívtak meg a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai filmvetítésre.

Bohócdoktorok segítették a jótékonysági Mikulást

Bohócdoktorok segítették a jótékonysági Mikulást

Ezer tábla csokival segítette a Karitáció Alapítvány bohócdoktor csapata a Mátrix Közhasznú Alapítvány által szervezett jótékonysági Mikulás csomagosztást.

Korábbi híreink

Guruló ágyat adományoztak a bohócdoktorok

Guruló ágyat adományoztak a bohócdoktorok

Egy korszerű, guruló gyerekágyat adományoztak a gyermekklinika sebészeti osztályának a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai.

Bohócdoktorok a Szegedi Repülőnapon

A 2016-ban 100 éves Szegedi Repülőtéren szeptember 16-17-18-án három napos nagyszabású légiparádén nagyszabású programsorozat várja a repülés iránt érdeklődőket. Az eseményen a légi csodák mellett részt vesz a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata is.

Légzésfigyelőket adtak át a bohócdoktorok

Légzésfigyelőket adtak át a bohócdoktorok

Légzésfigyelő babamonitorokat vittek a Szegedi Gyermekklinika sebészeti osztályára a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai. A babák biztonságát segítő eszközöket a gyermekosztály örömmel fogadta. A bohócdoktorok az adományozás után megtartották vidámító vizitjüket is.

Sikeres a bohócdoktor iskola

Sikeres a bohócdoktor iskola

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Csapatot. A megnövekedett igények kielégítése végett az alapítvány önkéntes bohócdoktorokat képez.

Bohócdoktorokat rajzoltak gyerekek

Bohócdoktorokat rajzoltak gyerekek

Ezernél több alkotás érkezett be a Karitáció Alapítvány “Én Bohócdoktorom” címmel útnak indított alkotói pályázatára. Az alapítvány célja a pályázattal az volt, hogy az ifjúság körében az egészséges életmódot és a pozitív gondolkodást népszerűsítse.

Bohócdoktorokat keres a Karitáció Alapítvány

Bohócdoktorokat keres a Karitáció Alapítvány

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Csapatot. A megnövekedett igények kielégítése miatt az alapítvány szegedi térségből önkéntes bohócdoktor segítők jelentkezését várja.

Ötszáz gyermeket fogadnak a bohócdoktorok a Belvárosi Moziban

A Belvárosi Moziban vasárnap délelőtt a Karitáció Alapítvány ötszáz gyermeket lát vendégül mozifilm vetítésre. A karácsony előtti jótékonysági programra elsősorban nehéz sorsú, nagycsaládos, hátrányos helyzetű gyerekek kaptak a szociális hálón keresztül meghívást.

Ezer Mikulás csomag készül rászoruló gyerekeknek

Sok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal.

Bohócdoktorok viziteltek a gyermekrendelőkben

Bohócdoktorok viziteltek a gyermekrendelőkben

Szegeden és Szeged környéki településeken tartottak viziteket a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai. Zenével, vidámsággal, lufihajtogatással, közös énekléssel, vidám pillanatokkal lepték meg a betegeskedő kicsiket.

Gyermekjátékokat kapott a Karitáció Alapítvány

Gyermekjátékokat kapott a Karitáció Alapítvány

A Karitáció Alapítvány Bohócdoktorai egy jótékony adományozónak köszönhetően számos kézzel készített, kötött, horgolt játékokat kapott, amelyeket kórházban lévő gyerekeknek juttatnak el.

Archívum