Címoldal

Rövidesen megújulhat a Kolozsvári térFotógalériával

Rövidesen megújulhat a Kolozsvári tér

Móraváros önkormányzati képviselője lakossági fórumon mutatta be a Kolozsvári tér megújításáról készült terveket kedden este. Kardos Irén kitért arra is, hogy a téren működő alapítványi iskola diákjait is szolgálni fogja a városrész egyik legfontosabb közösségi tere.

Eredményt hirdettek az IKV fotópályázatán Fotógalériával

Eredményt hirdettek az IKV fotópályázatán

Októberben hirdette meg az IKV Zrt. azt a fotópályázatot, amelynek célja Szeged építészetének művészi bemutatása volt. A mai eredményhirdetésen három kategóriában díjazták a legjobbakat. Hatvannyolc pályamű közül 9 részesült elismerésben.

Önálló lakás lett a város karácsonyi ajándékaFotógalériával

Önálló lakás lett a város karácsonyi ajándéka

Újabb ötven szociálisan rászoruló család töltheti a karácsonyt önálló otthonban. A szegedi bérlakásprogram keretében ma félszáz család vehette át jelképesen új otthona kulcsát a Belvárosi moziban. Egyre népszerűbb a tavaly indult program: most minden meghirdetett lakásra 3 érvényes pályázat jutott.

Nem az IKV miatt fagyoskodnak a lakókFotógalériával

Nem az IKV miatt fagyoskodnak a lakók

Egy 15 lakásos szegedi társasházban gázszivárgás miatt egy hónapja kikapcsolták a gázt. A héten robbant – szerencsére nem a ház, hanem – a hír a sajtóban. Ma az IKV tájékoztatót tartott az ügyben: mindent elkövetnek a bérlőkért, de szigorú szabályok kötik a kezüket. Ha a lakók is együttműködnek, karácsonyra ismét lesz a gáz – ígérték.

Fiatalokkal telik meg a Tápai utcai fecske-házFotógalériával

Fiatalokkal telik meg a Tápai utcai fecske-ház

Tizenkét fiatal pár juthatott átmeneti otthonhoz öt évre a piaci bérleti díj töredékéért a Tápai utcai Fecske-házban. A pályázatra 18 érvényes jelentkezést adtak be, pénteken hirdettek eredményt az IKV Dáni utcai székházában.

Földből kiálló elképesztő tárgyat talált egy norvég vadász

Különleges, hogy a több mint ezer éve a felszínen lévő kincset eddig nem vették észre. Egy több mint 1000 éves, remek állapotban megmaradt viking kardra bukkant egy vadász Norvégiában – írja a hvg

Harminc új bérlakást osztott ki az az IKVFotógalériával

Harminc új bérlakást osztott ki az az IKV

Idén májusban írta ki az IKV Zrt. annak a harminc felújított Székely sori lakásnak a pályázatát, melynek eredményhirdetését csütörtökön délelőtt tartották. Idén összesen 200 lakás bérbeadását tervezi az önkormányzati ingatlankezelő cég.

Kim Kardashiant 26 milliárdra perelik

Kim Kardashiant nagyjából 26 milliárd forintnak megfelelő összegre perelik, csak mert nem a megfelelő telefontokkal készített szelfiket. - írja az Origo

Három év alatt 600 bérlakás újul meg SzegedenFotógalériával

Három év alatt 600 bérlakás újul meg Szegeden

Ebben az évben félmilliárd forintból újítanak fel több mint 200 szociális bérlakást Szegeden, amelyeket ezt követően rászorulók kapnak meg. Tavaly már 204, hasonlóan felújított lakást pályáztatott meg az IKV.

Fogyatékossággal élőket támogat a városFotógalériával

Fogyatékossággal élőket támogat a város

Minden évben két alkalommal ad támogatást az önkormányzat azoknak a szervezeteknek, melyek segítik a fogyatékossággal élőket. Ezúttal az ötmillió forintos keretből részesülő 29 intézmény kapott az összegből.

Korábbi híreink

Harminc boldog család a Belvárosi moziban

Harminc boldog család a Belvárosi moziban

Újabb harminc család jutott szociális bérlakáshoz Szegeden. A pályázatok eredményét csütörtökön ismertették a Belvárosi Moziban, ahol 151 család izgult, hogy nyert-e. Akiknek most nem volt szerencséjük, azok a közeljövőben újra próbálkozhatnak, mivel IKV folytatja a bérlakások felújítása és kiadását.

Ismét Szivárvány-hét kezdődött Szegeden

Ismét Szivárvány-hét kezdődött Szegeden

Április 24-e és 30-a között második alkalommal rendezik meg Szegeden a Szivárvány-hetet, amely a szexuális kisebbségek jobb megismerését, és a többségi társadalom általi elfogadásukat tűzte ki célul.

Követendő példa lehet a szegedi bérlakásprogram

Követendő példa lehet a szegedi bérlakásprogram

Az idén 204 önkormányzati szociális bérlakást újított fel az IKV Zrt. és adott bérbe új tulajdonosoknak. Az idei utolsó lakást kedden délután adták át a Csongrádi sugárúton.

Átadták a felújított Szél utcát

Átadták a felújított Szél utcát

Egy kis ünnepség keretében, pezsgős koccintással adták át pénteken délután Móraváros lakóinak a felújított Szél utcát. Az eseményen a jelenlegi és a régebbi önkormányzati képviselő együtt ünnepelt.

Szépkorúak programjait támogatja a város

Szépkorúak programjait támogatja a város

Közel 40 nyugdíjas szervezet pályázott sikerrel az önkormányzat idősügyi keretére, amelyből az idén már másodszor kaphatnak támogatást a szépkorúakat tömörítő egyesületek. A város idén összesen 15 millió forintot különített el erre a célra.

Programkavalkád Móravároson

Programkavalkád Móravároson

A hagyományosan két napos Móraváros Napok keretében szombaton délután szabadtéri zenés szórakoztató műsorral várták a szervezők a városrész lakóit - de nem csak őket – azokat, akik szeretik a szép dallamokat, az igényes szórakozást.

Felgördül a függöny: itt az új évad a Nemzetiben

Felgördül a függöny: itt az új évad a Nemzetiben

A mai esti Nyitány-gálával kezdetét veszi a Szegedi Nemzeti Színház 2016/2017-es évada. Tizenhat bemutatóval várják a közönséget – jelentette be ma délelőtt évadnyitó társulati ülésen Gyüdi Sándor főigazgató.

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat Szeged

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat Szeged

Nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok nyújthatják be igényeiket – mondta keddi sajtótájékoztatóján Botka László polgármester.

Szilágyi Áron megvédte olimpiai bajnoki címét

Simán nyert a döntőben, ezzel megvédte londoni címét Szilágyi Áron a riói olimpia szerdai férfi kardversenyében. A Vasas 26 éves vívója a mexikói Julian Ayalát 15-9-re, a fehérorosz Aliakszandr Bujkevicset 15-12-re, a román Tiberiu Dolniceanut 15-10-re, majd a dél-koreai Kim Jung Hvant 15-12 győzte le, a döntőben pedig 15-8-ra verte az amerikai Daryl Homert. - írja a nepszava.hu

Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás

Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás

Az idősebbeknek különösen figyelniük kell arra, hogy kánikulában elegendő folyadékot fogyasszanak, mert ötvenéves kor felett csökken a szomjúságérzet - mondta az M1 aktuális csatornán szerdán Maurovich-Horvat Pál kardiológus.

Archívum