Címoldal

Cáfolatnak látszó hallgatás ételosztásügyben az Emmitől

Cáfolni kívánja az Emmi az ételosztás körét szűkítő pletykákat, de nem sikerül neki, inkább egy csinos propagandaanyagot sikerült összeállítani. írja a hvg

Beolvasott Orbánéknak civil-ügyben az USA

Az amerikai nagykövetség közleményben áll ki a civilek mellett. Nyugtalanítja az Egyesült Államokat, hogy a magyar parlament olyan törvényt fogadott el, amely unfair terheket ró a magyar civil társadalom bizonyos csoportjaira – olvasható a közleményben. - írja a hvg

Ujhelyi: Hazudik a Fidesz a Szociális Pillérről!

A Fidesz a mai napon kormányzati szintre emelte az ostobaságot. Orbán Viktor szerint az európai „szociális pillér" csupán egy brüsszeli fedett akció, amellyel hatásköröket akarnak elvonni a tagállami kormányoktól, így a Fidesztől. - írja a nepszava.hu

Kemény közleménnyel reagált a Momentum az olimpiai visszalépésre

Orbán Viktor gyáván elfutott és ezt az emberek is tudni fogják - közölte a Momentum az olimpiai pályázat visszavonásának hírére. - írja a hvg

A szövetség keresztbe tett Kárásznak

A szövetség keresztbe tett Kárásznak

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai bizottsága úgy határozott, hogy a moszkvai Európa-bajnokságon a Szabó, Kozák, Csipes, Zur-Fazekas alkotta egység indul női K4-500 méteren. Ez azt is jelenti, hogy nem Kárász Anna, hanem a nála mindkét válogatón sokkal gyengébben teljesítő Zur-Fazekas ülhet be a négyesbe.

Ujhelyi: El a kezekkel a turizmustól!

Ujhelyi: El a kezekkel a turizmustól!

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője közleményben reagált Tuzson Bence mai sajtótájékoztatójára, amelyen bejelentették a Nemzeti Turisztikai Ügynökség létrehozását.

Újabb papír bizonyítja: Orbán megint hazudik

Újabb papír bizonyítja: Orbán megint hazudik

Az Európa-párti erők egységesek és a menekültkrízis közös megoldásában érdekeltek, aljas félrevezetés tehát Brüsszelre mutogatni. Ideje lenne, ha a Fidesz vezetői is meghallanák saját európai frakcióvezetőjük, Manfred Weber szavait. - írja keddi közleményében Ujhelyi István.

Ne magára, a fiatalokra költsön a kormány!

Ne magára, a fiatalokra költsön a kormány!

Több mint félmillió magyar hagyta már el az országot, akik valós érdekképviselet és támogatás nélkül, hazájuktól távol keresik boldogulásukat. A legújabb megdöbbentő adat pedig azt bizonyítja, hogy ez a folyamat egyre csak gyorsul – írja közleményébe Ujhelyi István, Európai Parlamenti képviselő.

Ujhelyi: hol vannak a hatástanulmányok?

Ujhelyi: hol vannak a hatástanulmányok?

A hétvégén lépnek életbe az újabb útdíjfizetési szabályok, azt azonban nem tudni, hogy az összetákolt módosítások mögött pusztán a tiltakozó népharag, vagy valódi számítások és szakmai érvek is vannak-e. Mert ha csupán az előbbi, akkor folytatni kell, minél nagyobb erővel – írta mai közleményében Ujhelyi István, európai parlamenti képviselő.

MSZP: Vegyen új mentőautókat a kormány!

A Fidesz-KDNP kormány ne a mentőautók használhatósági idejét emelje 10 évről 13 évre, hanem azonnal állítsák le a 40 új kormányzati gépkocsi beszerzését, és az erre szánt csaknem félmilliárd forintot csoportosítsák át a mentőszolgálat problémáinak kezelésére! Ennek elmaradása esetén minden, késlekedő mentőautó miatt bekövetkezett halálesetért az Orbán-kormány lesz a felelős - olvasható az MSZP közleményében.

Korábbi híreink

Közlekedésfejlesztés: hiteltelen Fidesz ígéretek

Közlekedésfejlesztés: hiteltelen Fidesz ígéretek

Hiteltelenek a Fidesz közlekedésfejlesztésre vonatkozó ígéretei Szegeden, hiszen az elmúlt években folyamatosan akadályozták a közlekedésfejlesztési beruházásokat a városban - írt hétfői közleményében az önkormányzat MSZP-frakciója.

Elképesztő demagógiával kampányol a Fidesz

Elképesztő demagógiával kampányol a Fidesz

A Fidesz álcivil polgármesterjelöltje hetek óta gyűlöletkampányt folytat a jelenlegi városvezetéssel szemben. Kothencz Jánost még a tények sem zavarják abban, hogy baloldali riválisát rossz színben tüntetesse fel. Solymos László alpolgármester szerint most még ennél is tovább ment: a sérült gyerekek ügyét használja fel politikai céljai eléréséhez.

"A Jobbik pontosan tudja mi zajlott az IH-ban"

A Szegedi Ifjúsági Napok megrendezésének körülményeinek kivizsgálását kéri Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke, aki ennek érdekében összehívná a Kulturális Bizottságot. A Polgármesteri Kabinet közleményében kiemelte, az elmúlt 4 évben a Jobbik irányítása alatt állt az IH, így nekik mindenről tudniuk kellett.

Mesterházy: "Dumaszínház lenne a parlament"

Kövér László rendeleti kormányzásról szőtt álmairól, a biztonság szisztematikus felszámolásáról, a Fidesz gazdaságban végzett pusztításáról írt közleményében Mesterházy Attila.

Több pénzt akar a tápéi komp üzemeltetője

Több pénzt akar a tápéi komp üzemeltetője

Jaksa Sándor, a tápéi kompot üzemeltető cég vezetője a napokban levélben arról tájékoztatta Botka László polgármestert, hogy leállítja az átkelést szeptember elsején. Az ügyben Vécsey Ágnes, az önkormányzat sajtófőnöke egy közleményt jutattott el a szeged.hu-nak, amely szerint a Sadar Komp Kft. ügyvezetője folyamatosan zsarolni próbálja az önkormányzatot a kompközlekedés megszüntetésével.

Szegeden is erősödik a pollenkoncentráció

Szegeden is erősödik a pollenkoncentráció

A pázsitfűfélék és a csalánfélék mellett várhatóan több más nyári gyomnövény pollenszórása is erősödni fog a következő napokban – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Szegeden jelenleg a kültéri allergén gombák mennyisége nagyon magas.

"A Fidesz hazudik, és ezért felelni fog"

A jövőben az MSZP jogi útra visz minden olyan fideszes kijelentést, amely szerint a szocialisták nem a magyar emberek érdekében kormányoztak vagy kormányoznának.

A kormány nem adott, hanem elvett Szegedtől!

A kormány nem adott, hanem elvett Szegedtől!

Bohács Zsolt, a Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője ma közleményben köszönte meg a kormánynak, hogy átvállalta a város 14 milliárd forint adósságát. Szabó Sándor kabinetfőnök válasz közleményében többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően ebben az évben 1,6 milliárd forinttal kevesebb pénzt kap Szeged, a város költségvetése pedig megfeleződött.

A szakszervezet tiltakozik az egytemi zárolás ellen

A szakszervezet tiltakozik az egytemi zárolás ellen

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének SZTE szervezete csatlakozik az FDSZ PTE november 24-én kiadott közleményéhez, melyben szakszervezet tiltakozását fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a kormány jelentős összegeket zárolt a felsőoktatási intézményeknél.

Konzervatív kultúrharcot nyit a Fidesz

Az Orbán-rendszer bukása után a magyar államnak haladéktalanul vissza kell vennie a Műcsarnok tulajdonjogát – hangsúlyozza a 4K!. A párt kifogásolja, hogy az intézmény egy Fideszhez lojális művészi kör birtokába kerül.

Archívum