Címoldal

Sztrájkol a szegedi polgármesteri hivatal

Sztrájkol a szegedi polgármesteri hivatal

Két órás munkabeszüntetést tartanak, így fejezik ki szolidaritásukat.

Sztrájk: Egyenlő munkáért egyenlő bért

Sztrájk: Egyenlő munkáért egyenlő bért

szeged tv tartalom Nem dolgoztak reggel a szegedi polgármesteri hivatal dolgozói. Csak a legsürgősebb feladatokat látták el, 10 óráig szünetelt az ügyintézés. A városházi köztisztviselők 30 %-os béremelést szeretnének. (videóval)

Szerdán sztrájkolnak az önkormányzat dolgozói

Szerdán sztrájkolnak az önkormányzat dolgozói

szeged tv tartalom Országszerte kétórás munkabeszüntetést tart holnap az önkormányzati dolgozók egy része. A köztisztviselők szakszervezete azért szervezett sztrájkot, mert magasabb bért akarnak. Ehhez állami támogatás kellene az önkormányzatoknak, de a kormány nem tárgyal a követelésekről, holott a köztisztviselők már 8 éve nem kaptak béremelést.

Trükközik a KLIK az állásokkal

Trükközik a KLIK az állásokkal

Vizsgálatot helyezett kilátásba Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, miután többen is jelezték: a tárcához tartozó intézményeknél mind gyakoribb, hogy alkalmazottakat bocsátanak el, majd közmunkásként foglalkoztatják őket vissza. A Kliknél meredeken nő a közfoglalkoztatottak száma. - írja a Világgazdaság

Virgácsot küldtek az Orbán-kormánynak

"Tele a puttonyunk!" jelmondattal, mintegy 200 közszolgálati dolgozó tartott demonstrációt többek között béremelést követelve szombaton Budapesten a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium szomszédságában.

És aki nem tud vidékre menni?

A szakszervezet várja a tájékoztatást a minisztériumok költöztetéséről. Eddig csupán a sajtóból értesültek a több száz családot érintő, jogilag meglehetősen rendezetlen tervekről.

Elfogyott a türelem, tömeges perek jöhetnek

Ha záros határidőn belül nem fizetik ki az intézményfenntartók az elmaradt bankszámla-kompenzációt, tömegesen perelhetnek a közalkalmazottak. Mert megtehetik.

A Híradó nyomoz a panaszkodó közalkalmazottak után

A közszférában dolgozó és közben családjukért is aggódó nők videoüzenetben szólították meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy üljön tárgyalóasztalhoz a szakszervezetekkel. A Fidesz által hangolt állami visszacsapásra nem is kellett sokáig várni. A Híradó – ahelyett, hogy magát a problémát tárta volna fel – szokás szerint a fideszes propaganda eszközévé silányult megint. Nyomozni kezdett a videó készítői után.