Címoldal

Közösségi szolgálat 50 órában

Közösségi szolgálat 50 órában

szeged tv tartalom Vadaspark, Füvészkert, könyvtár – csak néhány azon fogadóintézmények közül, amelyeket szívesen választanak közösségi szolgálatra a középiskolások. Szegeden több mint 50 helyen végezhetik az érettségihez szükséges önkénteskedést. (videóval)

Szegedi diákok felmérése a továbbtanulásról

Szegedi diákok felmérése a továbbtanulásról

szeged tv tartalom A nyolcadikos tanulók pályaválasztását nagyban befolyásolja a szülők véleménye. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet egy pályázati program keretében négy kőrössy-s diák végzett a továbbtanulási döntésekről. (videóval)

Ezért haragszik a kamara elnöke a gimnáziumokra

A második Orbán-kormány óta a szakképzés jelenti a magyar oktatási rendszer megújításának alapját, de egy friss kormányzati jelentés arról árulkodik, hogy az intézkedések ellenére egyre rosszabb eredményeket produkál a középfokú képzési szint. - írja az mfor.hu

Fű alatt szorítanák vissza a gimnáziumokat

„Megítélésünk szerint a szakképzésbe lépők számát növelhetné egy (…) kötelező jellegű felvételi rendszer, valamint a gimnáziumi keretszámok fokozatos korlátozásának bevezetése” – olvasható egy a Magyar Nemzet birtokába került, tavaly decemberi háttéranyagban, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) készített.

Érettségi: 100 ezer diák ad számot tudásáról hétfőn

Érettségi: 100 ezer diák ad számot tudásáról hétfőn

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal folytatódnak az idei érettségik. A mostani vizsgákon összesen 108 500 diák ad számot tudásáról. A magyar nyelv és irodalom vizsgatárgy középszintű és emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tart.

Ez lesz az igazi apokalipszis, nem a CEU bezárása

Ha hihetünk a kormányzati nyilatkozatoknak, minden eddiginél durvábban rajzolja át a hatalom 2019-től a középiskolák hazai rendszerét. Központi felvételit kell majd írnia mindenkinek, és ezzel együtt maximalizálnák a gimnáziumi férőhelyek számát. Az újabb radikális változtatás már a mostani általános iskolások jó részét is érintheti. - írja a hvg

Szakmák Éjszakája zenével és benzingőzzel

Szakmák Éjszakája zenével és benzingőzzel

A Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola idén április 21-én tartja a Szakmák Éjszakája nevű rendezvényét. Elsősorban a járműtechnika szerelmeseit és a kamionok iránt érdeklődőket várják pénteken az újszegedi iskolába az este 6 órától kezdődő rendezvényekre.

Középiskolások Hete: Hat nap, hat helyszínFotógalériával

Középiskolások Hete: Hat nap, hat helyszín

Negyedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Középiskolások Hetét március 6-11. között. Minden napnak más tematikája és helyszíne lesz.

Központi írásbelit kér a felvételizőktől sok középiskola

Az idén 409 középiskola – az intézmények 61 százaléka – írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Az írásbeli vizsgákra december 9-ig lehet jelentkezni. - írja az Origo

A kormány teljes káoszba löki a szakközépiskolákat

Ez a tanév is gigantikus rendszer-átalakítással kezdődik, és ez a mostani minden korábbinál kapkodóbb és előkészítetlenebb. A legalapvetőbb változások az eddig szakközépiskolának, mostantól szakgimnáziumnak nevezett intézményekben történnek. - írja az Index

Korábbi híreink

Középiskolásoknak indult élettudományi kutatótábor

Középiskolásoknak indult élettudományi kutatótábor

Kilencedik alkalommal kezdődött Középiskolás Élettudományi Kutatótábor Szegeden. Összesen 23 sikeresen pályázó hazai és négy határon túlról érkező fiatal vehet részt a tábor munkájában, ahol neves egyetemi oktatók, kutatók, akadémikusok vezetik be a fiatalokat a tudomány világába.

Tíz éve nem írtak ilyen rossz felvételiket a középiskolások

Jóval kevesebb pontszámot értek el a középiskolába készülő diákok a központi felvételi vizsgákon, mint a korábbi években. A teljesítmény zuhanása főként a nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezőknél volt leginkább drámai - derült ki az Oktatási Hivatal összegzéséből. - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Végzős rendőröket avattak a Széchenyi téren

Végzős rendőröket avattak a Széchenyi téren

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában 132 rendőr fejezte be tanulmányait. A fiatal egyenruhások a sikeres szakmai vizsgát követően szombaton délelőtt a városháza előtt erősítették meg esküjüket.

Igazgató választási dömping várható

Igazgató választási dömping várható

szeged tv tartalom2016 őszétől összesen 17 szegedi iskolában lesz új igazgató vagy erősítik meg posztján a mostanit. A pályázatokat áprilisban kellett beadni, ezután véleményezik azokat a különböző testületek, a végső szót azonban a fenntartó mondja ki.

Matek: Halmazelmélet és trigonometria

Matek: Halmazelmélet és trigonometria

Halmazelmélet, gráfos feladat és trigonometria is szerepel a matematika érettségi írásbeli tételei között az eduline.hu értesülései szerint.

Péntek már több iskolából is elballagtak a végzősök

Péntek már több iskolából is elballagtak a végzősök

szeged tv tartalomTöbb mint 4 ezer tanuló ballag el a Csongrád megyei iskolákból ezen a hétvégén. A Radnótitól és a Vedrestől már ma búcsút vettek a végzősök. A rövid ünneplés után hétfőn már megkezdődnek az érettségik, legelőször magyarból kell majd számot adniuk tudásukról a tanulóknak. A vizsgák júniusban, a szóbelikkel zárulnak majd. (videóval)

Megszűnhet a földrajz oktatás?

Megszűnhet a földrajz oktatás?

szeged tv tartalomJórészt megszüntetnék a földrajz és más természettudományos tantárgyak oktatását a szakképző iskolákban a minisztérium tervei szerint. Az érintettek egy része tiltakozik, a többiek tanácstalanok, mert az új rendszer már szeptembertől érvénybe léphet, de az iskolákban még nem tudják, kinek lesz órája és kinek nem. (videóval)

Több száz gimnáziumban szűnhet meg a földrajz

Szűk látókörű szakbarbárokká nevelik a jövő nemzedékét, ha megfosztják őket az általános műveltséghez tartozó alapvető földrajzi ismeretektől. Lesújtó képet festett a kormány által kitalált különös képződményekről, a szakgimnáziumokról Szilassi Péter, az SZTE docense, a Magyar Földrajzi Társaság választmányi tagja. - írja a nol.hu

Spanyolul beszélt szinte az egész Tömörkény

Spanyolul beszélt szinte az egész Tömörkény

szeged tv tartalomHét év után ismét Szeged ad otthont a Magyar-Spanyol Kéttannyelvű Gimnáziumok találkozójának. A házigazda Tömörkény Gimnázium színházi és kulturális programmal, valamint nyelvi versenyekkel készült. Az esemény rangját jelzi, hogy Spanyolország budapesti nagykövete is városunkba látogatott.

Öt napos programkavalkád középiskolásoknak

Öt napos programkavalkád középiskolásoknak

Öt napon át, öt különféle helyszínen, rengeteg program várja a fiatalokat február 29-március 4. között Szegeden a Középiskolások Hete – Kö7 alkalmából, amelyet immár harmadik alkalommal szerveznek meg a városban.

Archívum

Szegedi rendészeti szakközépiskolások a gátakon

Korszerű közgazdasági képzés a Kőrösyben

Jelképesen eltemették a magyar közoktatást

Feketében vonulnak fel a középiskolások Szegeden is

Szegedi diák az amerikai tudományos versenyen

Fekete lufik napja és télirózsás forradalom

Országszerte sztrájkoltak a középiskolások

Nyitott bíróság: jogoktatás középiskolásoknak

Középiskolások között népszerűsítik a kémiát

Kisfilmeket várnak az okos energiáról

Top-gimnáziumok: két szegedi az élbolyban

Földön, vízen, levegőben versenyeztek a rendőrök

rendőrtiszthelyettes-képzés negyed évszázada