Címoldal

Titkos kormányjelentés: nagy bajban a szakképzés

Egyre népszerűtlenebb hiányszakmák, eredménytelen Hídprogram, lemorzsolódás, elöregedő pedagógusok - ez jellemzi a szakképzést egy a kormánynak készült, nem nyilvános jelentés szerint. - írj a nepszava.hu

Újabb csúcson a gimnáziumok népszerűsége

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2017–18-as tanévben is rekordot döntött a gimnáziumba járó diákok aránya a kormány szándékai ellenére – derül ki a Magyar Nemzet összesítéséből.

Öt év alatt tíz Nobel-díjas Szegeden

Öt év alatt tíz Nobel-díjas Szegeden

szeged tv tartalom Három szegedi, két hódmezővásárhelyi és egy orosházi középiskola diákjaival találkozott csütörtökön Tim Hunt Nobel-díjas tudós. A brit kutató a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány meghívására érkezett, hogy részt vegyen a Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok 10. találkozóján. (videóval)

Péntekig kell jelentkezni a központi írásbelikre

Péntekig kell jelentkezni a központi írásbelikre

Péntekig kell jelentkezniük a központi középiskolai írásbelire az általános iskolásoknak - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatóikat, amelyekben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2018/2019. tanévben.

Tanárhiány - Ennek már a fele se tréfa!

Balog miniszter viccnek tartja, hogy nincs elég pedagógus. Sokan vannak, akik nem nevetnek vele: például a Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium tanárai, diákjai sem. - írja a nepszava.hu

Közösségi szolgálat 50 órában

Közösségi szolgálat 50 órában

szeged tv tartalom Vadaspark, Füvészkert, könyvtár – csak néhány azon fogadóintézmények közül, amelyeket szívesen választanak közösségi szolgálatra a középiskolások. Szegeden több mint 50 helyen végezhetik az érettségihez szükséges önkénteskedést. (videóval)

Szegedi diákok felmérése a továbbtanulásról

Szegedi diákok felmérése a továbbtanulásról

szeged tv tartalom A nyolcadikos tanulók pályaválasztását nagyban befolyásolja a szülők véleménye. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet egy pályázati program keretében négy kőrössy-s diák végzett a továbbtanulási döntésekről. (videóval)

Ezért haragszik a kamara elnöke a gimnáziumokra

A második Orbán-kormány óta a szakképzés jelenti a magyar oktatási rendszer megújításának alapját, de egy friss kormányzati jelentés arról árulkodik, hogy az intézkedések ellenére egyre rosszabb eredményeket produkál a középfokú képzési szint. - írja az mfor.hu

Fű alatt szorítanák vissza a gimnáziumokat

„Megítélésünk szerint a szakképzésbe lépők számát növelhetné egy (…) kötelező jellegű felvételi rendszer, valamint a gimnáziumi keretszámok fokozatos korlátozásának bevezetése” – olvasható egy a Magyar Nemzet birtokába került, tavaly decemberi háttéranyagban, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) készített.

Érettségi: 100 ezer diák ad számot tudásáról hétfőn

Érettségi: 100 ezer diák ad számot tudásáról hétfőn

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal folytatódnak az idei érettségik. A mostani vizsgákon összesen 108 500 diák ad számot tudásáról. A magyar nyelv és irodalom vizsgatárgy középszintű és emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tart.

Korábbi híreink

Ez lesz az igazi apokalipszis, nem a CEU bezárása

Ha hihetünk a kormányzati nyilatkozatoknak, minden eddiginél durvábban rajzolja át a hatalom 2019-től a középiskolák hazai rendszerét. Központi felvételit kell majd írnia mindenkinek, és ezzel együtt maximalizálnák a gimnáziumi férőhelyek számát. Az újabb radikális változtatás már a mostani általános iskolások jó részét is érintheti. - írja a hvg

Szakmák Éjszakája zenével és benzingőzzel

Szakmák Éjszakája zenével és benzingőzzel

A Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola idén április 21-én tartja a Szakmák Éjszakája nevű rendezvényét. Elsősorban a járműtechnika szerelmeseit és a kamionok iránt érdeklődőket várják pénteken az újszegedi iskolába az este 6 órától kezdődő rendezvényekre.

Középiskolások Hete: Hat nap, hat helyszín

Középiskolások Hete: Hat nap, hat helyszín

Negyedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Középiskolások Hetét március 6-11. között. Minden napnak más tematikája és helyszíne lesz.

Központi írásbelit kér a felvételizőktől sok középiskola

Az idén 409 középiskola – az intézmények 61 százaléka – írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Az írásbeli vizsgákra december 9-ig lehet jelentkezni. - írja az Origo

A kormány teljes káoszba löki a szakközépiskolákat

Ez a tanév is gigantikus rendszer-átalakítással kezdődik, és ez a mostani minden korábbinál kapkodóbb és előkészítetlenebb. A legalapvetőbb változások az eddig szakközépiskolának, mostantól szakgimnáziumnak nevezett intézményekben történnek. - írja az Index

Középiskolásoknak indult élettudományi kutatótábor

Középiskolásoknak indult élettudományi kutatótábor

Kilencedik alkalommal kezdődött Középiskolás Élettudományi Kutatótábor Szegeden. Összesen 23 sikeresen pályázó hazai és négy határon túlról érkező fiatal vehet részt a tábor munkájában, ahol neves egyetemi oktatók, kutatók, akadémikusok vezetik be a fiatalokat a tudomány világába.

Tíz éve nem írtak ilyen rossz felvételiket a középiskolások

Jóval kevesebb pontszámot értek el a középiskolába készülő diákok a központi felvételi vizsgákon, mint a korábbi években. A teljesítmény zuhanása főként a nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezőknél volt leginkább drámai - derült ki az Oktatási Hivatal összegzéséből. - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Végzős rendőröket avattak a Széchenyi téren

Végzős rendőröket avattak a Széchenyi téren

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában 132 rendőr fejezte be tanulmányait. A fiatal egyenruhások a sikeres szakmai vizsgát követően szombaton délelőtt a városháza előtt erősítették meg esküjüket.

Igazgató választási dömping várható

Igazgató választási dömping várható

szeged tv tartalom2016 őszétől összesen 17 szegedi iskolában lesz új igazgató vagy erősítik meg posztján a mostanit. A pályázatokat áprilisban kellett beadni, ezután véleményezik azokat a különböző testületek, a végső szót azonban a fenntartó mondja ki.

Matek: Halmazelmélet és trigonometria

Matek: Halmazelmélet és trigonometria

Halmazelmélet, gráfos feladat és trigonometria is szerepel a matematika érettségi írásbeli tételei között az eduline.hu értesülései szerint.

Archívum

A középiskolásoké lesz az egész hét Szegeden

Országos versenyt nyertek a szegedi rendőrtanulók

Kerékpárosbarát iskola lett a Csonka János

Pesszimista szülők, erőn felüli anyagi áldozatok

A jövő elitje készül elhagyni az országot?

Szegedi rendészeti szakközépiskolások a gátakon

Korszerű közgazdasági képzés a Kőrösyben

Jelképesen eltemették a magyar közoktatást

Feketében vonulnak fel a középiskolások Szegeden is

Szegedi diák az amerikai tudományos versenyen

Fekete lufik napja és télirózsás forradalom

Országszerte sztrájkoltak a középiskolások

Nyitott bíróság: jogoktatás középiskolásoknak

Középiskolások között népszerűsítik a kémiát

Kisfilmeket várnak az okos energiáról

Top-gimnáziumok: két szegedi az élbolyban

Földön, vízen, levegőben versenyeztek a rendőrök

rendőrtiszthelyettes-képzés negyed évszázada