Címoldal

Köszöntötték a legendás béketelepi pedagógustFotógalériával

Köszöntötték a legendás béketelepi pedagógust

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték egykori munkahelyén Balázs Imre pedagógust, Béketelep történet című helytörténeti mű szerzőjét. A Szegedért Emlékéremmel kitüntetett tanárt rokonai, egykori kollégái és tanítványai ünnepelték a Kreatív Formák Alapítvány béketelepi épületében.

A legzseniálisabb módon szívatta meg Blake Lively a férjét a szülinapján

Mindenki imádja Hollywood álompárját, de másként ez nem is lehet, hiszen két két elképesztően szimpatikus emberről van szó. Blake Lively és Ryan Reynolds persze nagyon szépek együtt, de hogy hihetetlenül vicces pár, na az teszi őket ellenállhatatlanná. - írja a glamoure.hu

A város aranyplakettjét kapta Galambos GáborFotógalériával

A város aranyplakettjét kapta Galambos Gábor

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték kollégái, barátai és tisztelői Galambos Gábort, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának egykori dékánját. Az ünnepségen a város nevében Solymos László alpolgármester méltatta a szakember tevékenységét.

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsiFotógalériával

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsi

1917-ben, 100 éve született Kovács Béla. A Radnóti és Ságvári Gimnáziumok egykori kiváló franciatanára ma ünnepelte születésnapját, melynek alkalmából a családon és a tanítványokon kívül Szeged önkormányzatai is köszöntötte.

Tandi Lajost köszöntötték a Somogyi könyvtárban

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját Tandi Lajos, újságíró. A kerek évforduló alkalmából egy könyvbemutatóval egybekötött ünnepséggel köszöntötték a Szeged folyóirat alapító-főszerkesztőjét a Somogyi könyvtárban.

Virággal lepték meg a hölgyeket a képviselőkFotógalériával

Virággal lepték meg a hölgyeket a képviselők

Évek óta hagyomány, hogy a nőnapon a Közgyűlés szocialista frakciójának tagjai virággal kedveskednek a szegedi hölgyeknek. Idén is valamennyi képviselő a körzetében adta át tisztelete jeléül a vörös szegfűket. Sebestyén József és Joób Márton a Tisza Lajos körúton várta az arra járó hölgyeket.

Major Endrét köszöntötték klubjában

Major Endrét köszöntötték klubjában

szeged tv tartalom Az asztaliteniszező Major Endre egy hete érkezett haza a riói paralimpiáról. Az ATSK Szeged sportolója az elmúlt napokban több meghívásnak is eleget tett. Kedden a Csillag-téren saját klubja várta egy élménybeszámolóra.

Véradókat köszöntöttek a Városházán

Véradókat köszöntöttek a Városházán

szeged tv tartalom Június 14. a Véradók Világnapja. A városházán köszöntötték az önkéntes véradásszervezőket, és oklevéllel ismerték el az ötvenszeres véradókat. A Széchenyi téren a Vöröskereszt véradó kamionjában holnap is várják azokat, akik hajlandók a karjukat nyújtva segíteni. (videóval)

Szegfűvel köszöntötték a hölgyeket a szocialistákFotógalériával

Szegfűvel köszöntötték a hölgyeket a szocialisták

Több évtizedes hagyomány, hogy nőnapon egy szál virággal és üdvözlőkártyával köszöntik a szegedi hölgyeket a szocialista képviselők. Kedden délután a város tucatnyi pontját állították meg egy pillanatra a nőket, hogy köszönetet mondjanak amiért széppé teszik a férfiak mindennapjait.

Margó néni tudja a hosszú élet titkátFotógalériával

Margó néni tudja a hosszú élet titkát

Mindent szabad enni, zsírosat és édeset, csak mértékkel. Ezt mondja a szegedi Margó néni, akinek kár lenne kételkedni a szavában, hiszen szombaton ünnepelte századik születésnapját. A város ma köszöntötte az 1916-ban született Szentesi Tóth Imrénét.

Korábbi híreink

Péter Lászlót köszöntötték születésnapján

Péter Lászlót köszöntötték születésnapján

szeged tv tartalomAz idén 90 éves Péter Lászlót köszöntötték tegnap a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az önkormányzat nevében Solymos László, várospolitikai alpolgármester gratulált az ünnepeltnek. Az irodalomtörténész, bár nem itt látta meg a napvilágot, szellemi szülővárosának tartja Szegedet.

Kiváló szegedi kajak-kenusokat köszöntöttek

Kiváló szegedi kajak-kenusokat köszöntöttek

szeged tv tartalomA héten tartotta évzáró rendezvényét az EDF DÉMÁSZ-Szegedi Vízisport Egyesület. A klub köszöntötte a 2015-ös esztendőben kiváló eredményeket elérő versenyzőit. A Szegedi VE idén a különböző hazai országos bajnokságokon 127 érmet nyert.

A 100 éves Aranka nénit köszöntötték

A 100 éves Aranka nénit köszöntötték

Újabb 100 éves szegedit köszöntöttek csütörtökön. Patai Józsefnét otthonában kereste fel a város küldöttsége: Tóth Károly önkormányzati képviselő és Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője. (videóval)

Születésnapján köszöntötték Nagy József professzort

szeged tv tartalomSzakmai rendezvénnyel köszöntötték a szegedi neveléstudomány ismert szakemberét, Nagy Józsefet. A professor 85. születésnapja alkalmából rendezett konferencián méltatták azt a tudóst, aki tíz év alatt 8 könyvet adott ki, és azt a férfit, akinek a nevelés, mint tudomány mellett három gyermeke van, kilenc unokája és három dédunokája.

Százéves polgárát köszöntötte a város

Százéves polgárát köszöntötte a város

Szeged „legfiatalabb” százéves polgárát, Költő Mihálynét köszöntötte kedden Tápén a város nevében Szécsényi Ferencné önkormányzati képviselő és Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője.

Szőregen köszöntötték a 105 éves Rozika nénit

Szőregen köszöntötték a 105 éves Rozika nénit

Az önkormányzat részéről Joób Márton, önkormányzati képviselő, valamint Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője köszöntötték Szeri Istvánnét, aki március 14-én töltötte be 105-ik életévét.

Szociális munkásokat köszöntöttek

Szociális munkásokat köszöntöttek

A Szociális Munka Napja alkalmából Szeged címerével ellátott aranygyűrűvel és díszoklevéllel köszönte meg Szeged város nevében Solymos László alpolgármester a város intézményeiben dolgozó munkatársak legkiválóbbjainak az egyénekért, családokért és a közösségekért végzett áldozatos munkáját hétfőn délután a Kisszínházban.

20 év képviselői munkáját köszönték meg

20 év képviselői munkáját köszönték meg

Gila Ferenc 20 éven keresztül volt Petőfitelep önkormányzati képviselője. A politikus idén átadta a stafétabotot, Szénási Róbert folytatja az általa megkezdett munkát. Gila Ferenc eddigi tevékenységét pénteken délután köszönték meg a barátok, ismerősök, a városrész lakói.

Újabb kiváló sportolót köszöntöttek

Újabb kiváló sportolót köszöntöttek

Az elmúlt hónapokban több kiemelkedő eredményt elérő sportolót köszöntöttek a város vezetői. Szerda délután az Ifjúsági és Sportbizottság újabb szegedi kiválóságnak adott át emléklapot Botka László polgármester nevében. Márton Anita súlylökő a zürichi atlétikai Európa Bajnokságon szerzett bronzérmet, ezzel érdemelte ki az elismerést.

Botka László köszöntötte a 70 éves Lippai Pált

Botka László köszöntötte a 70 éves Lippai Pált

A hetvenedik születésnapját ünneplő Lippai Pált, Szeged első szabadon választott polgármesterét köszöntötte dolgozószobájában polgármester kollégája, Botka László. A városvezető Szeged nevében is megköszönte mindazt, amit elődje a városért tett. Botka László Dugonics András egyik művének díszkiadásával lepte meg születésnapján egykorvolt kollégáját.

Archívum

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város