Címoldal

A város aranyplakettjét kapta Galambos GáborFotógalériával

A város aranyplakettjét kapta Galambos Gábor

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték kollégái, barátai és tisztelői Galambos Gábort, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának egykori dékánját. Az ünnepségen a város nevében Solymos László alpolgármester méltatta a szakember tevékenységét.

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsiFotógalériával

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsi

1917-ben, 100 éve született Kovács Béla. A Radnóti és Ságvári Gimnáziumok egykori kiváló franciatanára ma ünnepelte születésnapját, melynek alkalmából a családon és a tanítványokon kívül Szeged önkormányzatai is köszöntötte.

Tandi Lajost köszöntötték a Somogyi könyvtárban

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját Tandi Lajos, újságíró. A kerek évforduló alkalmából egy könyvbemutatóval egybekötött ünnepséggel köszöntötték a Szeged folyóirat alapító-főszerkesztőjét a Somogyi könyvtárban.

Virággal lepték meg a hölgyeket a képviselőkFotógalériával

Virággal lepték meg a hölgyeket a képviselők

Évek óta hagyomány, hogy a nőnapon a Közgyűlés szocialista frakciójának tagjai virággal kedveskednek a szegedi hölgyeknek. Idén is valamennyi képviselő a körzetében adta át tisztelete jeléül a vörös szegfűket. Sebestyén József és Joób Márton a Tisza Lajos körúton várta az arra járó hölgyeket.

Major Endrét köszöntötték klubjában

Major Endrét köszöntötték klubjában

szeged tv tartalom Az asztaliteniszező Major Endre egy hete érkezett haza a riói paralimpiáról. Az ATSK Szeged sportolója az elmúlt napokban több meghívásnak is eleget tett. Kedden a Csillag-téren saját klubja várta egy élménybeszámolóra.

Véradókat köszöntöttek a Városházán

Véradókat köszöntöttek a Városházán

szeged tv tartalom Június 14. a Véradók Világnapja. A városházán köszöntötték az önkéntes véradásszervezőket, és oklevéllel ismerték el az ötvenszeres véradókat. A Széchenyi téren a Vöröskereszt véradó kamionjában holnap is várják azokat, akik hajlandók a karjukat nyújtva segíteni. (videóval)

Szegfűvel köszöntötték a hölgyeket a szocialistákFotógalériával

Szegfűvel köszöntötték a hölgyeket a szocialisták

Több évtizedes hagyomány, hogy nőnapon egy szál virággal és üdvözlőkártyával köszöntik a szegedi hölgyeket a szocialista képviselők. Kedden délután a város tucatnyi pontját állították meg egy pillanatra a nőket, hogy köszönetet mondjanak amiért széppé teszik a férfiak mindennapjait.

Margó néni tudja a hosszú élet titkátFotógalériával

Margó néni tudja a hosszú élet titkát

Mindent szabad enni, zsírosat és édeset, csak mértékkel. Ezt mondja a szegedi Margó néni, akinek kár lenne kételkedni a szavában, hiszen szombaton ünnepelte századik születésnapját. A város ma köszöntötte az 1916-ban született Szentesi Tóth Imrénét.

Péter Lászlót köszöntötték születésnapjánFotógalériával

Péter Lászlót köszöntötték születésnapján

szeged tv tartalom Az idén 90 éves Péter Lászlót köszöntötték tegnap a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az önkormányzat nevében Solymos László, várospolitikai alpolgármester gratulált az ünnepeltnek. Az irodalomtörténész, bár nem itt látta meg a napvilágot, szellemi szülővárosának tartja Szegedet.

Kiváló szegedi kajak-kenusokat köszöntöttek

Kiváló szegedi kajak-kenusokat köszöntöttek

szeged tv tartalom A héten tartotta évzáró rendezvényét az EDF DÉMÁSZ-Szegedi Vízisport Egyesület. A klub köszöntötte a 2015-ös esztendőben kiváló eredményeket elérő versenyzőit. A Szegedi VE idén a különböző hazai országos bajnokságokon 127 érmet nyert.

Korábbi híreink

A 100 éves Aranka nénit köszöntötték

A 100 éves Aranka nénit köszöntötték

Újabb 100 éves szegedit köszöntöttek csütörtökön. Patai Józsefnét otthonában kereste fel a város küldöttsége: Tóth Károly önkormányzati képviselő és Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője. (videóval)

Születésnapján köszöntötték Nagy József professzort

szeged tv tartalomSzakmai rendezvénnyel köszöntötték a szegedi neveléstudomány ismert szakemberét, Nagy Józsefet. A professor 85. születésnapja alkalmából rendezett konferencián méltatták azt a tudóst, aki tíz év alatt 8 könyvet adott ki, és azt a férfit, akinek a nevelés, mint tudomány mellett három gyermeke van, kilenc unokája és három dédunokája.

Százéves polgárát köszöntötte a város

Százéves polgárát köszöntötte a város

Szeged „legfiatalabb” százéves polgárát, Költő Mihálynét köszöntötte kedden Tápén a város nevében Szécsényi Ferencné önkormányzati képviselő és Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője.

Szőregen köszöntötték a 105 éves Rozika nénit

Szőregen köszöntötték a 105 éves Rozika nénit

Az önkormányzat részéről Joób Márton, önkormányzati képviselő, valamint Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője köszöntötték Szeri Istvánnét, aki március 14-én töltötte be 105-ik életévét.

Szociális munkásokat köszöntöttek

Szociális munkásokat köszöntöttek

A Szociális Munka Napja alkalmából Szeged címerével ellátott aranygyűrűvel és díszoklevéllel köszönte meg Szeged város nevében Solymos László alpolgármester a város intézményeiben dolgozó munkatársak legkiválóbbjainak az egyénekért, családokért és a közösségekért végzett áldozatos munkáját hétfőn délután a Kisszínházban.

20 év képviselői munkáját köszönték meg

20 év képviselői munkáját köszönték meg

Gila Ferenc 20 éven keresztül volt Petőfitelep önkormányzati képviselője. A politikus idén átadta a stafétabotot, Szénási Róbert folytatja az általa megkezdett munkát. Gila Ferenc eddigi tevékenységét pénteken délután köszönték meg a barátok, ismerősök, a városrész lakói.

Újabb kiváló sportolót köszöntöttek

Újabb kiváló sportolót köszöntöttek

Az elmúlt hónapokban több kiemelkedő eredményt elérő sportolót köszöntöttek a város vezetői. Szerda délután az Ifjúsági és Sportbizottság újabb szegedi kiválóságnak adott át emléklapot Botka László polgármester nevében. Márton Anita súlylökő a zürichi atlétikai Európa Bajnokságon szerzett bronzérmet, ezzel érdemelte ki az elismerést.

Botka László köszöntötte a 70 éves Lippai Pált

Botka László köszöntötte a 70 éves Lippai Pált

A hetvenedik születésnapját ünneplő Lippai Pált, Szeged első szabadon választott polgármesterét köszöntötte dolgozószobájában polgármester kollégája, Botka László. A városvezető Szeged nevében is megköszönte mindazt, amit elődje a városért tett. Botka László Dugonics András egyik művének díszkiadásával lepte meg születésnapján egykorvolt kollégáját.

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város

Szeged „legfiatalabb” százéves polgárát, Harmath Istvánné, Marika nénit köszöntötte újszegedi otthonában szerdán délelőtt az önkormányzat nevében Solymos László alpolgármester és Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője.

Óvodapedagógusokat köszöntöttek

Óvodapedagógusokat köszöntöttek

Óvodai nevelőket, dolgozókat köszöntöttek a városháza házasságkötő termében szerdán délután a Pedagógus nap alkalmából. Solymos László alpolgármester köszöntőjében kiemelte, Szeged önkormányzata mindig büszkén ünnepli azokat a pedagógusokat, akik a város ifjúságát nevelik.

Archívum