Címoldal

Miért ekkora baj a mikró a kukában?

Miért ekkora baj a mikró a kukában?

Tényleg ennyire kellett „habosítani” egy ilyen sztorit? Igen. Ugyanis ez sokkal több egyszerű nemtörődömségnél.

Nem lacafacázott, belevágta a mikrót a kukába!

Nem lacafacázott, belevágta a mikrót a kukába!

Lusták vagyunk, nem kérdés: valaki nem vitte el a hulladékudvarba a mikrosütőt, hanem beledobta a konténerbe a ház előtt...

Hülye angolok, angol hülyék: 2017-ben több energiát termeltek széllel, mint szénnel

Együtt örül az energetikai szektor és a zöldek Nagy-Britanniában. A megújulókra alapozott termelés ugyanis működik, minden várakozáson felül fejlődik, és még a Greenpeace szerint is olyan szintet ért el az idén az emisszió-mentes energia, ami még egy évtizede is teljességgel elképzelhetetlen volt. - írja a 444.hu

Tanuljuk meg végre, hova kell elhelyezni a hulladékot!

Tanuljuk meg végre, hova kell elhelyezni a hulladékot!

Ezt például érdemes lenne megfogadni 2018-ra.

Leonardo Dicaprio beszáll egy vegán burgercégbe

Leonardo Dicaprio beszáll egy vegán burgercégbe: a Los Angeles-i Beyond Meat bejelentése alapján a színész a klímaváltozás elleni társadalmi felelősségvállalási programjának keretein belül vásárolta be magát a cégbe – írja az Index

Szemetet szedtek a szőregi iskolások

szeged tv tartalom A vasút melletti kiserdőt rendszeresen kitakarítják. Az iskola egy helyi vállalkozóval közösen erdei iskolát alakított ki itt. A gyerekek azt mondják, az ilyen akciók jó hatással vannak a közösségi életre.

Papírt gyűjtöttek, fát mentettek a legkisebbek

Papírt gyűjtöttek, fát mentettek a legkisebbek

szeged tv tartalom Közel 500 tonna papír gyűlt össze tavasszal a Szegedi Hulladékgazdálkodási és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nkft. által meghirdetett papírgyűjtésen. Ezzel több mint 5000 fa életét mentették meg azok az óvodások és iskolások, akik beszálltak a versenybe. (videóval)

Felavatták Szeged első napelemparkját

Felavatták Szeged első napelemparkját

szeged tv tartalom Egy telephelyen 4200 napelemet szereltek fel, mely félezer család energiafogyasztását fedezi. A 400 milliós beruházás másfél év alatt valósult meg. A sikeres próbaüzem után már élesben zajlik a termelés, a napból származó energia egy hálózaton keresztül jut a szolgáltatóhoz, onnan vásárolja fel az állam, és jut el a háztartásokhoz. (videóval)

Megjelent az első fa tornacipő

Jó hír, hogy egyre több divatcég keresi a környezettudatos gyártási folyamatok lehetőségeit, és innovatív technológiákkal igyekeznek megvédeni Földünket a károktól. - írja a habostort.hu

Az egészséges környezetért sétáltak

Az egészséges környezetért sétáltak

szeged tv tartalom Az esős, hűvös idő ellenére is megtartották péntek délután a Jane's Walk elnevezésű megmozdulást, amelyben városnéző sétára hívták Szeged lakóit. Magyarországon először itt rendezték meg a sétát, aminek a kikapcsolódás mellett komoly célja is volt: a szervezők így akarták felhívni az emberek figyelmét a gépjárművek káros hatásaira, és biztatni őket a gyalogos közlekedésre. (videóval)

Korábbi híreink

Szeged is csatlakozik a Föld órája akcióhoz

Szeged is csatlakozik a Föld órája akcióhoz

Szombaton este Szegeden is újra kihunynak egy időre a díszkivilágítás fényei több helyszínen a Föld órája elnevezésű akció keretében. A kezdeményezéssel a fényszennyezés okozta környezeti károsodásra és túlzott energia használatra akarják felhívni a figyelmet a szervezők.

Évente közel tízmillió fát fogyaszt el Magyarország

Évente közel tízmillió fát fogyaszt el Magyarország

Magyarországon évente átlagosan 0,1 tonna papírt fogyasztunk személyenként, amelynek nagy része használat után a szemétben köt ki, így egy évben 980.000 tonna papírhulladék keletkezik. Ezzel a legnagyobb probléma nem a papírhulladék lebomlási ideje vagy környezetszennyező hatása, hanem az, hogy a papírt újból elő kell állítani.

Világnapon ünnepelték az élővilág változatosságát

Világnapon ünnepelték az élővilág változatosságát

szeged tv tartalomA biológiai sokféleségre vagyis az élet megnyilvánulási formáinak rendkívüli változatosságára hívta fel a figyelmet a Szegedi Vadaspark a biodiverzitás világnapján. A fiatalok vetélkedőn ismerkedhettek meg többek között azzal, hogyan kell ezt a sokféleséget megőrizni például az állatok eredeti élőhelyének védelmével. (videóval)

Rekord lehet az idei TeSzedd! akció

Rekord lehet az idei TeSzedd! akció

Minden eddiginél több önkéntes minden korábbit meghaladó számú szemetes helyszínt szeretne tisztává varázsolni az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében. A kampány weboldalán a jelentkezési határidőig 128.605 önkéntes regisztrált előre az akcióra 2.240 találkozási pontra.

Zöldudvar Szőregen, ha akarják

Zöldudvar Szőregen, ha akarják

Évek óta húzódik Szőregen egy hulladékudvar megépítése. Igény van rá, de még soha nem sikerült olyan helyet találni, amit mindenki elfogadott. Most azonban dönteni kell és ebben a szőregiek véleményét várják a döntéshozók.

Több száz tonna papírt gyűjtöttek össze a gyerekek

Több száz tonna papírt gyűjtöttek össze a gyerekek

szeged tv tartalomSzorgalmas gyerekek a szüleikkel-tanáraikkal együtt több száz tonna papírt gyűjtöttek össze a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közreműködésével. A hulladékgyűjtési versenyben csütörtökön hirdettek eredményt. (videóval)

A szegediek is segíthetnek a téli madáretetésben

A szegediek is segíthetnek a téli madáretetésben

A CSEMETE egyesület és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. már négy éve közösen végzik a téli madáretetést a városban. A munkába a szegediek is besegíthetnek.

Szegeden is korszerűbb lett a hulladékszállítás

Szegeden is korszerűbb lett a hulladékszállítás

Lezárult az európai unió támogatásával megvalósuló hulladékgazdálkodás-korszerűsítési program a térség 32 településén. Az ünnepélyes projektzárót szombaton tartották a városháza dísztermében. A programban a Széchenyi téren az új kukásautók is bemutatkoztak.

21 éve válogatják szelektíven a hulladékot

21 éve válogatják szelektíven a hulladékot

szeged tv tartalom1984-ban nyitotta kapuit a Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő Telep. A kiszállított hulladék szétválogatása és szelektív feldolgozása 10 évvel később kezdődött meg. 2007-ben rekultiválták a területet és egy új 18 hektáros depóniát hoztak létre, amely azóta is kiszolgálja Szeged és a környező települések lakosságát.

Vége a műanyag flakonnak San Franciscóban

A legújabb törvény szerint a városban tilos kereskedelmi forgalomban árulni műanyag flakonos italokat. Mindezt persze fokozatosan szeretnék beiktatni, hogy legyen elég idő az új rendszer kitalálására és megvalósítására. - írja a világszám.hu

Archívum

Magyar-szerb környezetvédelmi kutatás kezdődött

Dokumentumfilm készült a „zöld” egyetemről

Dobozgyűjtéssel védik a környezetet a gyerekek

Több mint kétmilliárd hulladékkezelésre

A környezettudatosságot népszerűsítik Szegeden

Öt újítás a zöld olimpiáért Londonban

A fenntarthatóságért futnak a Jerneyben