Címoldal

Lopott egy kávéházból, de gyorsan elkapkapták

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy kávéház személyzeti helyiségéből pénzt lopott.

A múzsák lakják be nyáron a városháza udvarát

A múzsák lakják be nyáron a városháza udvarát

Három rendezvénysorozat összesen 12 előadását láthatják nyáron a szegediek és az idelátogató turisták a városháza patinás udvarán felállított színpadon.

Botka László: 2017 ismét az építkezések éve lesz!Fotógalériával

Botka László: 2017 ismét az építkezések éve lesz!

Több mint száz kisebb-nagyobb beruházás kezdődött vagy kezdődik meg hamarosan Szegeden. Az idei ismét az építkezések éve lesz, amit az is jelez, hogy a város költségvetésének fele a fejlesztéseket szolgálja – mondta Botka László polgármester a Közéleti Kávéház évadnyitó estjén.

Az országban elsőként Szegeden indul Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indul Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indít klubot a Fonó; a Tisza-parti városban, a Millenniumi Kávéházban és Klubban havonta egyszer előadásokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel várják a népzene és néptánc kedvelőit.

Szegeden indul először a Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indít klubot a Fonó; a Tisza-parti városban, a Millenniumi Kávéházban és Klubban havonta egyszer előadásokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel várják a népzene és néptánc kedvelőit - közölte a Fonó Budai Zeneház sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Az ember, aki nem az iskolának tanulFotógalériával

Az ember, aki nem az iskolának tanul

A jövő kulcsa a változó világban: az oktatás címmel Csapó Benő professzorral beszélgetett Kozma József az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke csütörtökön este a városházán. A Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának rendezvényén a hazai oktatás anomáliái is szóba kerültek.

Botka: uniós milliárdokból épülhet tovább a városFotógalériával

Botka: uniós milliárdokból épülhet tovább a város

A következő öt évben Szeged már biztosan magáénak tudhat 34 milliárdnyi uniós fejlesztési forrást. A város idei költségvetésének egyharmada, több mint 10 milliárd forint is a fejlesztést szolgálja. Ez az országban is egyedülálló – mondta Botka László polgármester a Közéleti Kávéház évadnyitó előadásán.

Beszámol a polgármester a torony alatt

Beszámol a polgármester a torony alatt

Botka László polgármester a hagyományoknak megfelelően csütörtökön délután 5 órától a városháza dísztermében tart évértékelőt és beszél a város előtt álló feladatokról, tervekről. A „Beszámol a polgármester” című ankétot immár 14. alkalommal rendezik meg a Közéleti Kávéház keretein belül.

Göncz Árpádra emlékeztek a városházán

Göncz Árpádra emlékeztek a városházán

szeged tv tartalom Pénteken helyezik örök nyugalomra Göncz Árpádot, a rendszerváltás utáni Magyar Köztársaság első elnökét. Az elmúlt 25 év legnépszerűbb magyar politikusára kedden a Közéleti Kávéház estjén emlékeztek olyan szegediek, akik személyesen is ismerték az október 6-án, 93 éves korában elhunyt államfőt. (Videó)

Ezen a padon – könyvbemutató a Millenniumi Kávéházban

Tarnai László Ezen a padon című posztumusz verseskötetének bemutatójára várják a szegedieket ma, csütörtökön 18 órától a Millenniumi Kávéházban.

Korábbi híreink

Hungáriától Hungáriáig: kávéházak nyomában

Hungáriától Hungáriáig: kávéházak nyomában

Milyen programot lehetne szervezni a kávé világnapján, ha nem egy sétát, amelyen felkutathatók a régi kávéházak? Ströbl, Próféta, Nejlon: időzött bármelyikben is?

Közéleti Kávéház: hétfői programváltozás

Várkonyi Tibi és Kocsis Judit ugrik be, soha rosszabb pótlást!

Géza, Szeged ikonikus kínaija

Géza, Szeged ikonikus kínaija

Rengeteg magyar barátja van, pedig csak két és fél éve él Szegeden Wang (Sihao) Géza, aki neve ellenére ízig-vérig kínai. A Közéleti Kávéház vendégeként arról is beszélt, hogyan kapta a keresztnevét, no és azt is megtudtuk róla, hogy evett-e már kutyahúst.

Csík László és Fehér Poldi a városháza udvarán

Két zenei programmal is jelentkezik júliusban a Kávéházi Esték a városháza udvarán. Ma este Csík László szerzői estjére, jövő pénteken pedig Fehér Poldi nóta estre várják a szegedieket.

„És szeretném megköszönni Bálint Erzsébetnek”

„És szeretném megköszönni Bálint Erzsébetnek”

Huszonöt éve írták alá a testvérvárosi kapcsolatot Szeged és Toledo között. Kiállításokkal, gálaműsorral emlékeztek – mindenkit meghívva az eseményre.

Szegeden is bemutatják a légicsaták történetét

Szegeden is bemutatják a légicsaták történetét

Az egykori szegedi légicsatákat is bemutatja az a kiállítás, amely kedden nyílik a Millenniumi Kávéházban.

Tea és Kína – Újra Konfuciusz Teaház

Tea és Kína – Újra Konfuciusz Teaház

Újra kinyit a Konfuciusz Teaház, a szervezők immár negyedik alkalommal invitálják az érdeklődőket az SZTE Konfuciusz Intézete és a Szegedi Közéleti Kávéház közös rendezvényére.

Hogyan beszél a férfi és hogyan a nő?

Hogyan beszél a férfi és hogyan a nő?

Igen? Nem! De! Inkább mégsem... Már a csecsemőket elrontjuk, de ez a társadalom miatt nem baj, aztán meg mégis reklamálunk...

Japán lesz a téma a Közéleti Kávéházban

Hétfő délután 6 órától Kuragane Kei professzor lesz a Közéleti Kávéház vendége, aki Japán társadalmáról, történelméről és kultúrájáról tart előadást.

Legyen irodalmi múzeum Szegeden?

Legyen irodalmi múzeum Szegeden?

Álkérdés, mindenki szeretné. A hol, hogyan és miből viszont már koránt sem egyértelmű. Sőt a kezdeményezők egy idő után a lényeget is elfeledték.

Archívum