Címoldal

Kávéimádók, figyelem! Ez 2018 új őrülete, ha feketéről van szó!

Tavaly még arról volt szó, hogy 2018 telén a glitteres kávék uralják majd a kávézókat: ezek az italok ugyan kicsit bizarrul néznek ki, ám kétségkívül izgalmas lehet egy csillogó feketét kortyolgatni. - írja a joy.hu

Kávévilág: megérkezett a Starbucks Szegedre

Kávévilág: megérkezett a Starbucks Szegedre

Szegeden, az Árkádban nyitja meg holnap, pénteken első vidéki üzletét a világ legismertebb kávézólánca, a Starbucks. A világcég 20. hazai üzletének helyszínéül a pezsgő egyetemi és kulturális élet miatt választotta Szegedet.

Szükség van a digitális munkavédelemre

Szükség van a digitális munkavédelemre

szeged tv tartalom Gyakran nem is tudjuk, hogy egy okostelevízióval, vagy egy internetre kötött laptoppal milyen veszélyekbe sodorhatjuk magunkat. A kockázatokról beszéltek a Félelem és védelem címmel az IT biztonságról rendezett konferencián az Agórában. (videóval)

Szegedet, a pezsgő várost választotta a Starbucks

Szegedet, a pezsgő várost választotta a Starbucks

Szegeden nyitja meg első vidéki kávézóját világ legismertebb kávézólánca a Starbucks. A tervek szerint még az idén kinyithatnak, most a dolgozókat toborozzák és képezik. A világcég a pezsgő egyetemi és kulturális élet miatt választott bennünket.

Állásbörzére várják a hallgatókat a TIK-ben

Állásbörzére várják a hallgatókat a TIK-ben

Több mint hatvan kiállító, helyi és regionális cégek, multinacionális vállalatok, munkaerő-közvetítők, tanácsadók és civil szervezetek mutatkoznak be az egyetem szerdai állásbörzéjén.

Lopott egy kávéházból, de gyorsan elkapkapták

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy kávéház személyzeti helyiségéből pénzt lopott.

A múzsák lakják be nyáron a városháza udvarát

A múzsák lakják be nyáron a városháza udvarát

Három rendezvénysorozat összesen 12 előadását láthatják nyáron a szegediek és az idelátogató turisták a városháza patinás udvarán felállított színpadon.

Díjat kaptak a kis matematikusok

Díjat kaptak a kis matematikusok

szeged tv tartalom Az idén több mint 80 iskolából majdnem 500 tanuló jelentkezett a sorrendben 13. Bonifert Domonkos Matematikaversenyre, a díjkiosztót szerdán tartották. A matekot kedvelő diákok körében országszerte és a határokon túl is ez az egyik legismertebb tanulmányi verseny. (videóval)

Botka László: 2017 ismét az építkezések éve lesz!Fotógalériával

Botka László: 2017 ismét az építkezések éve lesz!

Több mint száz kisebb-nagyobb beruházás kezdődött vagy kezdődik meg hamarosan Szegeden. Az idei ismét az építkezések éve lesz, amit az is jelez, hogy a város költségvetésének fele a fejlesztéseket szolgálja – mondta Botka László polgármester a Közéleti Kávéház évadnyitó estjén.

Keményen rámennek a kirúgásokra jövőre

Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkavédelemre és a munkaügyre vonatkozó szabályok betartását. A munka.hu-n közzétett terv szerint az ellenőrzésekben jövőre a munkavédelemi szabályokat kiemelten vizsgálják az építőiparban, a kereskedelemben és a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásánál. - írja a hvg.hu

Korábbi híreink

Az országban elsőként Szegeden indul Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indul Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indít klubot a Fonó; a Tisza-parti városban, a Millenniumi Kávéházban és Klubban havonta egyszer előadásokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel várják a népzene és néptánc kedvelőit.

Szegeden indul először a Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indít klubot a Fonó; a Tisza-parti városban, a Millenniumi Kávéházban és Klubban havonta egyszer előadásokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel várják a népzene és néptánc kedvelőit - közölte a Fonó Budai Zeneház sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Az ember, aki nem az iskolának tanul

Az ember, aki nem az iskolának tanul

A jövő kulcsa a változó világban: az oktatás címmel Csapó Benő professzorral beszélgetett Kozma József az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke csütörtökön este a városházán. A Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának rendezvényén a hazai oktatás anomáliái is szóba kerültek.

Botka: uniós milliárdokból épülhet tovább a város

Botka: uniós milliárdokból épülhet tovább a város

A következő öt évben Szeged már biztosan magáénak tudhat 34 milliárdnyi uniós fejlesztési forrást. A város idei költségvetésének egyharmada, több mint 10 milliárd forint is a fejlesztést szolgálja. Ez az országban is egyedülálló – mondta Botka László polgármester a Közéleti Kávéház évadnyitó előadásán.

Beszámol a polgármester a torony alatt

Beszámol a polgármester a torony alatt

Botka László polgármester a hagyományoknak megfelelően csütörtökön délután 5 órától a városháza dísztermében tart évértékelőt és beszél a város előtt álló feladatokról, tervekről. A „Beszámol a polgármester” című ankétot immár 14. alkalommal rendezik meg a Közéleti Kávéház keretein belül.

Göncz Árpádra emlékeztek a városházán

Göncz Árpádra emlékeztek a városházán

szeged tv tartalomPénteken helyezik örök nyugalomra Göncz Árpádot, a rendszerváltás utáni Magyar Köztársaság első elnökét. Az elmúlt 25 év legnépszerűbb magyar politikusára kedden a Közéleti Kávéház estjén emlékeztek olyan szegediek, akik személyesen is ismerték az október 6-án, 93 éves korában elhunyt államfőt. (Videó)

Ezen a padon – könyvbemutató a Millenniumi Kávéházban

Tarnai László Ezen a padon című posztumusz verseskötetének bemutatójára várják a szegedieket ma, csütörtökön 18 órától a Millenniumi Kávéházban.

Hungáriától Hungáriáig: kávéházak nyomában

Hungáriától Hungáriáig: kávéházak nyomában

Milyen programot lehetne szervezni a kávé világnapján, ha nem egy sétát, amelyen felkutathatók a régi kávéházak? Ströbl, Próféta, Nejlon: időzött bármelyikben is?

Közéleti Kávéház: hétfői programváltozás

Várkonyi Tibi és Kocsis Judit ugrik be, soha rosszabb pótlást!

Géza, Szeged ikonikus kínaija

Géza, Szeged ikonikus kínaija

Rengeteg magyar barátja van, pedig csak két és fél éve él Szegeden Wang (Sihao) Géza, aki neve ellenére ízig-vérig kínai. A Közéleti Kávéház vendégeként arról is beszélt, hogyan kapta a keresztnevét, no és azt is megtudtuk róla, hogy evett-e már kutyahúst.

Archívum

Százéves csészékből kávézik Péter

Botka: Az elmúlt években magasra tettük a lécet

A Közéleti Kávéház vendége lesz Botka László

Botka László lesz a Közéleti Kávéház vendége

Az udvariatlan vendégnek drágább a kávé

Felfüggesztett kávé: +1 mozgalom Szegeden is

Londonban is lesz macskasimogató kávézó

Botka: Nehéz év után bíztató jövő jöhet

Botka László a Közéleti Kávéházban