Címoldal

Jövőre megújulhat a 40 éves tarjáni iskolaFotógalériával

Jövőre megújulhat a 40 éves tarjáni iskola

Hatszázhúsz millió forintos európai uniós és önkormányzati forrásból jövőre megújulhat a tarjáni kéttannyelvű iskola – ezt Szabó Sándor országgyűlési képviselő jelentette be pénteken az intézmény jubileumi ünnepségén a TIK-ben.

Gálával ünnepelt a tíz éves Délikert Napsugár Táncegyüttes

szeged tv tartalom A Délikert Napsugár Táncegyüttes két előadással ünnepelte meg fennállásának tíz éves jubileumát a Kisszínházban. A gálán felléptek a csoport korábbi és jelenlegi tagjai, valamint barátaik a Pakulár Táncegyüttesből és a Nosztalgia Néptánc Együttesből. (videóval)

Tizenötödik évadát kezdi az egyetemi színház

Tizenötödik évadát kezdi az egyetemi színház

Lemezbemutatóval, premierrel és az elmúlt tizenöt évet bemutató könyvvel várja a közönséget a „tinédzserkorúvá lett” Szegedi Egyetemi Színház. A jubileumi évben is visszatérnek a korábbi sikeres előadások.

Jubileumi esttel nyitja az évadot a balett társulatFotógalériával

Jubileumi esttel nyitja az évadot a balett társulat

Juronics Tamás két új koregoráfiájának bemutatójával ma este ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját a Szegedi Kortárs Balett, amely 25 esztendeje működik ezen a néven. A társulat Szeged kulturális nagyköveteként – Mexikótól Oroszországig – 28 országban 130 előadással vendégszerepelt eddig.

28 országba vitték el Szeged hírét a táncosokFotógalériával

28 országba vitték el Szeged hírét a táncosok

Alapításának harmincadik évfordulóját ünnepli a Szegedi Kortárs Balett, amely 25 esztendeje működik ezen a néven. A társulat az elmúlt 30 évben 28 országba vitte el Szeged hírét, szombaton pedig két új koreográfiával ünnepelnek a Nagyszínházban.

Mikor láttad utoljára? Ma 30 éves a Dirty Dancing!

1987. augusztus 21-én mutatták be az Amerikai Egyesült Államok mozijaiban az azóta kultfilmmé vált Dirty Dancingot. - írja a nuus.hu

Botka László nyitotta meg a REÖK jubileumi tárlatátFotógalériával

Botka László nyitotta meg a REÖK jubileumi tárlatát

Tíz évvel ezelőtt nyitott kaput az akkor frissen felújított szecessziós palotában a Regionális Összművészeti Központ. A Reök-palotában azóta 160 kiállítást rendeztek, ezek művészi plakátjaiból nyílt kiállítás pénteken a Magyar Ede téren. A szabadtéri tárlatot Botka László polgármester nyitotta meg.

A Démász Galériában 23 alkotó jubilálFotógalériával

A Démász Galériában 23 alkotó jubilál

Jubileumi kiállítás nyílt a 25 éves SZÖG-ART alkotóinak munkáiból a 15 éves Démász Galériában. A művészeti egyesületnek a negyedszázados évforduló alkalmából a város nevében Kozma József, a kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság elnöke Szeged Város Arany Plakettjét adta át.

Kettős jubileum a Démász Galériában

Kettős jubileum a Démász Galériában

Kiállítás nyílik a 25 éves SZÖG-ART alkotóinak munkáiból az idén 15 éves Démász Galériában pénteken délután 5 órakor. Több mint húsz képművész alkotásait mutatják be.

Dalí-kiállítással is ünnepel a Reök-palota

Dalí-kiállítással is ünnepel a Reök-palota

Alphonse Mucha és Salvador Dalí kiállításával ünneplik a Regionális Összművészeti Központ megnyitásának tizedik évfordulóját. A szecesszió és a szürrealizmus világhírű mestereinek alkotásait bemutató tárlatokra látogatók különleges kedvezményben is részesülnek.

Korábbi híreink

Szeptember első hétvégéjén újra Halfesztivál

Szeptember első hétvégéjén újra Halfesztivál

szeged tv tartalomTöbbtízezer vendéget várnak a XX. Tiszai Halfesztiválra. Szeptember első hétvégéjén ismét bográcsokkal népesül be a Tisza belvárosi szakaszának két partja. A lakomán és koncerteken idén túl a honvédség is látványos bemutatót tart. (videóval)

Kész az ország legnagyobb színháza – benéztünk!

Kész az ország legnagyobb színháza – benéztünk!

Elkészült a szabadtéri játékok 2 ezer négyzetméteres épített fesztiválhelyszíne. A 85. jubileumi évadra „visszafordult” a színpad és a nézőtér, ismét a Dóm monumentális ikertornya a legszebb díszlete a csillagfödeles színház produkcióinak. A héten már próbálják az első bemutatót.

Shakespeare-re és múltjára emlékezik a szabadtéri

Shakespeare-re és múltjára emlékezik a szabadtéri

Shakespeare halálának 400. évfordulóján, április 23-án, szombaton emlékkonferenciát tart a REÖK. A program jubileumhoz is kapcsolódik: idén 85 éves a szabadtéri tavaly nagy sikerrel mutatott be Shakespeare-művet a Dóm téri színpadon.

Jubiláló véradókat köszöntött a Vöröskereszt

Jubiláló véradókat köszöntött a Vöröskereszt

szeged tv tartalomÖsszesen 120-szor nyújtotta karját a legszorgalmasabb véradó Szegeden. A megyei Vöröskeresztnek azonban új, fizetős versenytársa akadt, vélhetően emiatt csökkent az utóbbi években a véradók létszáma. (videóval)

90 éves a Szegedi Egyetemi Énekkar

90 éves a Szegedi Egyetemi Énekkar

szeged tv tartalomIdén lett 90 éves a Szegedi Egyetemi Énekkar. A jubileumi eseményre koncerttel készül a kórus, ami a Rektori Hivatal Dísztermében lesz szombaton.

Kilencvenéves a Szegedi Egyetemi Énekkar

Kilencvenéves a szegedi egyetemi énekkar, a jubileum alkalomból rendezett koncertre várják az együttes egykori tagjait, akik külön műsorblokkban szólaltatnak meg néhány művet - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Kiállítással ünnepel a Kamara

Kiállítással ünnepel a Kamara

Jogelődeit is figyelembe véve idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A jubileum apropóján köztéri kiállítás nyílt a Reök-palota előtti téren. Az érdeklődők október 25-ig láthatják a 28 plakátból álló tárlatot.

Szegeden is látható lesz az Illés 50!

A hónap végén Illés 50 címmel nagyszabású koncertet rendeznek a Városi Sportcsarnokban.

Már 500 gólnál tart a MOL-Pick Szeged

A Balatonfüred elleni meccsen megszületett MOL-Pick Szeged 500. gólja az idei férfi kézilabda NB I alapszakaszában. A 38-26-ra megnyert találkozón a 2. gól volt a jubileumi találat, amelyet a spanyol világbajnok játékos, Amtonio García Robledo szerezte.

Presserrel jubilál Szegeden az Amadinda

Presserrel jubilál Szegeden az Amadinda

Az idén 30 éves, Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes ad koncertet április 29 én, kedden este 7 órától a szegedi Új Zsinagógában. A jubileumi koncerten az Amadinda repertoárjából hangzik el reprezentatív válogatás, majd a zenekar kiegészül Presser Gáborral és Karácsony Jánossal és többek között LGT-dalokat játszanak együtt.

Archívum