Címoldal

Agyagba döngöli az ÁSZ az ellenzéket

A Jobbik folytatja az adománygyűjtést, az LMP után a Demokratikus Koalíció is bejelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a jogtalannak tartott büntetést. Újabb csatájához ért a számvevőszéki háború. - írja a nepszava.hu

Csak a Fideszt nem vizsgálja az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék nem szeppent meg attól, hogy múlt héten másfél-kétezer ember tiltakozott a Fidesz székházánál a Jobbikra kiszabott rekordbüntetés miatt. Az ÁSZ ott folytatja, ahol a Jobbiknál abbahagyta: a Párbeszédet, az Együttet, az LMP-t, a Demokratikus Koalíciót, a Liberálisokat és az MSZP-t is több millió forintra akarja bírságolni a volt fideszes képviselő, Domokos László vezette szervezet. - írja a nepszava.hu

Médiabirodalmat épít a Fidesz

A Jobbik szegedi szervezeténél is kormányváltásra készülnek. Minden héten felsorolják azokat a témákat, melyek mentén újra kell építeni az országot a Fidesz 8 éves uralma után.

Áder János ugyanazt csinálja, mint a kopaszok a választási irodán

Áder János pénteken simán aláírta a plakáttörvényt. Nem küldte Alkotmánybíróság elé, már a szokásos magyarázkodás is elmaradt, egyszerűen fogta, és szó nélkül átengedte a törvényt, ami heteken belül eltünteti a Jobbik-plakátokat az utcáról. - írja a 444.hu

A VIP az, ha egyáltalán bejutsz a kórházba

Az MSZP képviselőjének száz kilométert kellett utaznia, hogy kezeltetni tudjon egy fülgyulladást, a PM vezetője pedig végignézte, ahogy egy nővér intubál egy beteget a felkészületlen orvos helyett. Ellenzéki politikusok beszélgettek arról, miért rossz a magyar egészségügy, és mit érdemes tenni vele. Egy ápoló például már Pozsonyban is duplaannyit keres, mint Budapesten. - írja az abcug.hu

Szavazókat vesztett a Fidesz - Van hatása a tüntetéseknek

A Fidesznek valamelyest szűkült a támogatottsága, 27-ről 25 százalékra. A második helyért továbbra is az MSZP és a Jobbik verseng: előbbinek maradt a tábora 13 százalékos, utóbbié – akárcsak a múlt hónapban – egy árnyalattal, 11-ről 12 százalékra bővült - ez derül ki a ZRI Závecz Research Intézet májusi kutatásából. - írja a nepszava.hu

Főleg kamuérvek szólnak az óraátállítás eltörlése mellett

A téli-nyári időszámítást olyan sokan utálják, hogy a kormány most egy erről szóló jobbikos indítványt készül felkarolni. - írja a hvg

Orbán is látja, egyre erősebb az MSZP

A Fidesz belső mérései is azt mutatják, hogy a Jobbikot már megelőzte (ha úgy tetszik: visszaelőzte) az MSZP, de a kormánypártban nem tartanak attól, hogy a radikálisok jelentősen meggyengülnének 2018-ra. Ennek azért van jelentősége, mivel így fenntartható a centrális erőtér politikája. - írja az Origo

Jobbik: Nem vezet célra a tudás alapú fejlesztés

Egy közgyűléssel később tárgyalnák az erről szóló napirendi pontot.

Veszprémben elbukott a fideszes kétharmad

Relatíve jó részvételi arány mellett zajlott a mai időközi választás, a hivatalos adatok és helyi információink szerint is egyelőre magabiztosan vezet az ellenzéki jelölt.

Korábbi híreink

Választás: Ahol indul, veszít a Fidesz

Októberben még darabra ugyanannyi szavazatot kapott Mezőtúron a fideszes és a jobbikos jelölt az 1-es számú választókörzetben, vasárnap viszont 55 százalékkal a cigányozó jobbikos Kötél János nyert a csupán 37 százalékot elérő Pete Lajos ellenében. Juhász Attila elemző szerint a Fidesztől lemorzsolódó szavazók a Jobbiknál bukkannak fel, ám a választásnak ennél fontosabb tanulsága, hogy tavaly év vége óta időközi választáson nem tud győzni a kormánypárt.

Tovább olvadt a Fidesz tábora

Folytatódott a Fidesz-KDNP népszerűségvesztése a Tárki januári mérése szerint, míg az ellenzéki pártok közül a DK hirtelen növekedését emelte ki a véleménykutató az eredményeket ismertető szerdai közleményében.

Ipsos: Már egymillió szavazót vesztett a Fidesz

Kis mértékben tovább csökkent a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül az idei év elején, az ellenzéki pártoké nem változott, a politikától távolságot tartók csoportja valamelyest megint bővült – derül ki az Ipsos január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából.

Ismét nyomulnak a jobboldali „tartótisztek”

Ismét nyomulnak a jobboldali „tartótisztek”

Az elmúlt négy év alatt 2 milliárdos kárt okozott a Fidesz-Jobbik mutyikoalíció a szegedieknek azzal, hogy felosztották egymás között a városi cégeket és indokolatlan támogatások formájában átpumpálták a közpénzt magánzsebekbe. Most ugyanezek a „tartótisztek” Kothencz János csapatában nyomulnak. Ha ismét helyzetbe kerülnek, még jobban megkárosíthatják a szegedieket – mondta Szentgyörgyi Pál önkormányzati képviselő.

4 év alatt 2 milliárd kárt okozott a mutyikoalíció

4 év alatt 2 milliárd kárt okozott a mutyikoalíció

Négy év alatt 2 milliárdos kárt okozott a városnak a Fidesz-Jobbik mutyikoalíció azzal, hogy 2010-ben leváltották a városi cégek vezetőit, majd saját embereiket ültették oda, akik indokolatlan költekezésbe kezdtek. Ha a demokratikus baloldal nyeri a választásokat, azonnal beszüntetik a céges pénzszivattyúkat – mondta Solymos Lászlón alpolgármester.

"A Jobbik pontosan tudja mi zajlott az IH-ban"

A Szegedi Ifjúsági Napok megrendezésének körülményeinek kivizsgálását kéri Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke, aki ennek érdekében összehívná a Kulturális Bizottságot. A Polgármesteri Kabinet közleményében kiemelte, az elmúlt 4 évben a Jobbik irányítása alatt állt az IH, így nekik mindenről tudniuk kellett.

A Fidesznek is van vesztenivalója

Míg a választópolgárok több mint fele tét nélkülinek érzi a vasárnapi voksolást, és nem akar részt venni az európai parlamenti választáson, egyes pártoknak létkérdés, hogy jó eredményt érjenek el. Sőt még a biztos győzelemre számító Fidesznek is van veszítenivalója. Elmondjuk, mi a belpolitikai tétje, és milyen hatással lehet a politikusok karrierjére az EP-voksolásnak.

Orbán hallani sem akar kiegyezésről

Egyetlen olyan kérdés sincs, melyben ki akarna egyezni politikai vetélytársaival a miniszterelnök, így a Fideszben mindenki biztosra veszi a „háborús politika” felpörgetését. Bár a Fideszben többen is konszolidációt szeretnének, úgy tudjuk, Orbán Viktor történelmi esélyként tekint az újabb kétharmados győzelemre, ezért egyetlen politikai vagy gazdasági célkitűzését sem adná fel.

Lemond mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba

Lemond mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba

Lemond önkormányzati képviselői mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jobbikos tagja, akit csütörtökön a Szegedi Törvényszék csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt jogerősen tíz hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott.

Felfüggesztett börtönt kapott Keresztúri

Felfüggesztett börtönt kapott Keresztúri

Jogerősen tíz hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlésnek a Jobbik listájáról mandátumot szerzett tagját.

Archívum