Címoldal

Sárkányok csaptak össze a TiszánFotógalériával

Sárkányok csaptak össze a Tiszán

Harmadik alkalommal feszültek egymásnak a sárkányhajók a Szeged Napja ünnepségsorozat egyik kiemelt sportrendezvényén. Ezúttal is a sportegyesületek képviselői, illetve amatőr egységek küzdöttek egymással a Tiszán.

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítményFotógalériával

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítmény

Csütörtökön délután a városházán átadták a Szeged Sportolója és a Szeged Sportjáért kitüntetéseket. A díjazottakat Szentgyörgyi Pál alpolgármester és Joób Márton a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke köszöntötte.

Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknekFotógalériával

Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknek

Közel 20 különféle játék, a dodzsemtől a céllövöldén át az ugrálóvárig, használható majd féláron május utolsó hétvégéjén a Fergeteges Szegedi Gyermeknapi Pikniken a ligetben. Emellett számos program, színházi előadás, zenés gyermekműsor és táncbemutatók várják a kilátogató kicsiket és nagyokat.

A borfesztiválon idén nem szól majd playbackFotógalériával

A borfesztiválon idén nem szól majd playback

Számos újdonsággal várja vendégeit a pénteken nyíló 23. Szegedi Borfesztivál. A kiegészítő programokkal együtt Magyarország egyik legvonzóbb fesztiválprogramjává vált a rendezvény.

Júniusban elkezdődhet a sportuszoda felújításaFotógalériával

Júniusban elkezdődhet a sportuszoda felújítása

Szó volt a az épülő új uszodáról és a sportuszoda felújításáról is a a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülésén, ahol mellett megtárgyalták az önkormányzati tulajdonú cégek 2016 évi beszámolóit. Döntöttek három sportesemény támogatásáról is.

Egész Újszegedről jöttek virágért a víztoronyhozFotógalériával

Egész Újszegedről jöttek virágért a víztoronyhoz

– Legyen még zöldebb és még virágosabb Újszeged! – adta ki a jelszót évekkel ezelőtt Joób Márton. Az idén már negyedik alkalommal várta a képviselő az újszegedieket a víztorony tövében, ahol pénteken délután egynyári virágokat osztott.

Folytatódik a milliárdos bölcsődefelújítási programFotógalériával

Folytatódik a milliárdos bölcsődefelújítási program

Az idén már a második szegedi bölcsőde felújítása kezdődött meg a héten. A város két év alatt egy milliárd forintból összesen hat bölcsődét újít fel. Most a Dobó utcai intézményt vették birtok a munkások, hogy 90 nap múlva egy teljesen megfiatalodott bölcsődét kapjanak vissza a gyerekek.

Virággal lepték meg a hölgyeket a képviselőkFotógalériával

Virággal lepték meg a hölgyeket a képviselők

Évek óta hagyomány, hogy a nőnapon a Közgyűlés szocialista frakciójának tagjai virággal kedveskednek a szegedi hölgyeknek. Idén is valamennyi képviselő a körzetében adta át tisztelete jeléül a vörös szegfűket. Sebestyén József és Joób Márton a Tisza Lajos körúton várta az arra járó hölgyeket.

Indul a Korondi utcai rendelő felújításaFotógalériával

Indul a Korondi utcai rendelő felújítása

Szeged önkormányzata a Terület- Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Korondi utca 5. szám alatti rendelő felújítására 217 millió forintos támogatást nyert. A munkálatok a keddi ünnepélyes munkaterület átadás után kezdődtek meg.

A szolidaritásról szólt a szociális bizottság ülése

A szolidaritásról szólt a szociális bizottság ülése

Jövőre minden szegedi újszülött szüleit 25 ezer forintos egyszeri támogatásban részesíti az önkormányzat. A városi képviselők pedig a napokban közel 700 családon segítettek ruhaosztással – jelentette be Joób Márton elnök a bizottság szerda reggeli ülésén.

Korábbi híreink

Pénzbeli támogatást kapnak az újszülöttek Szegeden

Pénzbeli támogatást kapnak az újszülöttek Szegeden

Az önkormányzat tovább bővíti a szociális támogatások körét. Botka László polgármester ma sajtótájékoztatón jelentette be, a decemberi közgyűlésen döntenek arról, hogy minden szegedi újszülött családja 25 ezer forint egyszeri támogatás kap majd.

A Mátyás téren is sikeres volt a ruhaosztás

A Mátyás téren is sikeres volt a ruhaosztás

Októberben és novemberben, a város több pontján gyűjtötték a ruha- és játékadományokat a Societas tagjai és a baloldali önkormányzati képviselők. Az adományokat most osztják ki a rászorulóknak.

Örültek az adományoknak Odesszában is

Örültek az adományoknak Odesszában is

Az újszegedi Csanádi utcai Spar Áruház előtt szombaton délután 2 órakor kezdődött az ruhaosztás, amelyre a szegedi MSZP és Societas tagjai, valamint Joób Márton képviselő várták a helyieket. A jó időnek és a széles kínálatnak köszönhetően sokan válogattak maguknak az adományok közül.

Advent: a város ajándékát Joób Márton adta át

Advent: a város ajándékát Joób Márton adta át

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Délmagyarország-Rotary Adventet. A csütörtöki első rendezvényen az önkormányzat ajándékát Joób Márton adta át. Az érdeklődőket Vajda Júlia operaénekesnő és a Gregor József Általános Iskola diákjai szórakoztatták.

Adventi jótékonysági akció a Klauzál téren

Adventi jótékonysági akció a Klauzál téren

Az idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Rotary Adventet, amelyhez most negyedszer csatlakozik a Délmagyarország is. Így az Advent időszakában összesen 48 Csongrád megyei és szegedi rászoruló család kaphat támogatást. Az ajándékozás mellett ünnepi programok is várják majd a szegedieket.

Márton-napi ruhagyűjtés Újszegeden

Márton-napi ruhagyűjtés Újszegeden

A Gregor József Általános Iskola épülete előtt folytatódott az a ruha- és játékgyűjtési akció, melyet Joób Márton önkormányzati képviselő indított el mintegy másfél hónappal ezelőtt.

A Mátyás téren is sok adomány gyűlt össze

A Mátyás téren is sok adomány gyűlt össze

Folytatták a baloldali képviselők a ruhagyűjtési akciójukat. Vasárnap a Mátyás térre vára az adományokat Sebestyén József és Joób Márton önkormányzati képviselők. Itt is nagyon sok felajánlás gyűlt össze.

Jövőre elkezdődhet Odessza megújítása

Jövőre elkezdődhet Odessza megújítása

Szeged jövő év elején fog támogatási kérelmet benyújtani a TOP6.3.2.-15. jelű, Zöld város kialakítása című felhívásra. A támogatási kérelem Odessza zöldfelületi rehabilitációjára vonatkozik. Erről a projektről tartottak lakossági fórumot szerdán este a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

Téli tüzelő után karácsonyi csomaggal segít a város

Téli tüzelő után karácsonyi csomaggal segít a város

Az elmúlt hetekben 350 szociálisan rászoruló kaphatott egy köbméter tűzifát az önkormányzattól. A torony alatt most már a karácsonyra készülnek: 9 millió forintért 2 ezer nehéz körülmények között élő család kaphat tartós élelmiszercsomagot karácsonyra – erről is döntött a szociális bizottság.

Szépkorúak programjait támogatja a város

Szépkorúak programjait támogatja a város

Közel 40 nyugdíjas szervezet pályázott sikerrel az önkormányzat idősügyi keretére, amelyből az idén már másodszor kaphatnak támogatást a szépkorúakat tömörítő egyesületek. A város idén összesen 15 millió forintot különített el erre a célra.

Archívum

Megkezdődött a tollaslabda diákolimpia

Szétosztották a város sporttámogatási keretét

Madárfészek hintát kaptak a ovisok

Amikor egy nap háromszor indul el a mosógép

Fenyőünnepet rendeztek a Senior Centerben

Elkezdődött az ingyenes tűzifa kiszállítása

Az előítéletek ellen ugrottak a medencébe

Nagy Imre szobránál emlékeztek 1956 hőseire

Sporttoborzó: jöttünk, futottunk, lőttünk…

Sárkányokkal küzdenek a Tiszán a szegedi sportolók

Virágosztásra sorakoztak fel az újszegediek

Illegális szemétlerakó lett a szelektív gyűjtőszigetekből

Szőregen köszöntötték a 105 éves Rozika nénit

Gyerekek kaptak ajándékot a Városházi Karácsonyon

Az előítéletek ellen úsztak Újszegeden

Kiszámíthatóság nélkül nem működik a gazdaság

Kerekasztal a vállalkozásokról