Címoldal

Január végéig jelentkezhetnek a zenészek a jövő tavaszi Szeged Rocksra

Már jelentkezhetnek a dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek a jövő tavaszi Szeged Rocksra, melyen több száz vagy akár ezer muzsikus ad elő négy dalt – tájékoztatták Gajda Ferenc főszervező az MTI-t.

Elindult a jelentkezés a Szeged Rocks-ra

Elindult a jelentkezés a Szeged Rocks-ra, Magyarország első olyan rockprodukciójára, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt jövő áprilisban - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Péntekig kell jelentkezni a központi írásbelikre

Péntekig kell jelentkezni a központi írásbelikre

Péntekig kell jelentkezniük a központi középiskolai írásbelire az általános iskolásoknak - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatóikat, amelyekben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2018/2019. tanévben.

Készen állsz egy életre szóló sarkköri kalandra?

2017. november 16-án megnyílik a jelentkezés az egyik legextrémebb, bárki számára megpályázható kutyaszános sarkvidéki túrára. A jövő áprilisban esedékes 300 kilométeres Fjällräven Polar túra 20 résztvevője közül ketten biztosan Közép és Kelet-Európából érkeznek majd, így magyarok idén is jó eséllyel pályázhatnak. - írja a joy.hu

Továbbra is népszerű a szegedi egyetem

Továbbra is népszerű a szegedi egyetem

szeged tv tartalom Az előző évekhez képest csökkent azok száma, akik egyetemen vagy főiskolán folytatnák tanulmányaikat. A 2017-es egyetemi-főiskolai felvételi jelentkezési adatatokból az derül ki, hogy a tavalyi 111 ezer főhöz képest idén 5 ezerrel kevesebb diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe. A Szegedi Tudományegyetem a harmadik legnépszerűbb intézmény. (videóval)

Még lehet jelentkezni a különféle szakképzésekre

Még lehet jelentkezni a különféle szakképzésekre

Január 20-ig lehet jelentkezni a keresztféléves szakképzésekre a helyi szakképzési centrumokban - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

Újabb lesújtó adat a munkaerőhiányról

A munkaadók több mint fele nem talál megfelelő embert az üres pozíciókra, alig jelentkeznek a meghirdetett állásokra - írja a hvg

Újra keresik a legszebb szegedi lányt

Újra keresik a legszebb szegedi lányt

Nem mindennapi szépségverseny várja a jelentkezőit Szegeden. Jótékonyságra buzdítanak a szervezők a IX. Szeged Szépe Szépségkirálynő-választás keretei között.

Éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Ma éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, eddig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítést azonban február 23-ig tehetik meg.

Szegeden is lesz szakmai konferencia az olimpiáról

Szegeden is lesz szakmai konferencia az olimpiáról

A Magyar Olimpiai Bizottság szerdai közgyűlésén úgy döntött, hogy támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtását. Szegeden szakmai konferenciát rendeznek a pályázatról.

Korábbi híreink

Több fiatal szeretne idén gólya lenni Szegeden

Több fiatal szeretne idén gólya lenni Szegeden

Az idén 14 ezer 965 fiatal szeretne a Szegedi Tudományegyetemen gólya lenni szeptembertől. Most 302-vel több középiskolás jelentkezett felvételizni, mint tavaly.

Ma 16 órakor lejár az átjelentkezés határideje

Ma 16 órakor lejár az átjelentkezési kérelmek benyújtásának határideje, aki eddig az időpontig nem teszi ezt meg a lakóhelye szerinti jegyzőnél, nem szavazhat a vasárnapi önkormányzati választáson. Eddig több mint 15 ezren jelezték, hogy nem a lakóhelyükön, hanem a tartózkodási helyükön kívánnak szavazni.

Pedagóguskar: nagy az érdektelenség

Nagy az érdektelenség a Nemzeti Pedagógus Kar kapcsán a tanárokban: a 151 ezer főből 384-en jelöltették magukat a vezetői választásra. A dél-dunántúli régióból 38 pedagógus jelentkezett, köztük egy HZG63 "nevű" tanár is. Az állami fenntartású tanintézmények összes tanára automatikusan a szervezet tagja lett.

Gyanús mozgások a Fideszre veszélyes körzetekben?

Az ellenzéki szövetség szerint választási csalás gyanúját veti fel, hogy több billegő választókerületben is nőtt a szavazópolgárok száma az elmúlt két hónapban.

Indul az idei felvételi: február 15. a határidő

Indul az idei felvételi: február 15. a határidő

Idén február 15-ig jelentkezhetnek a diákok a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, a felvételizők legfeljebb öt helyet jelölhetnek meg. Az online felvételi tájékoztató január végéig várhatóan frissül.

Keddig lehet jelentkezni a központi írásbeli vizsgára

Keddig lehet jelentkezni a központi írásbeli vizsgára

Keddig kell jelentkezniük azoknak az általános iskolai tanulóknak, akik központi írásbeli vizsgát szeretnének tenni; a kérelmet abba a középiskolába kell benyújtani, ahol a vizsgát le kívánják tenni - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

13 és fél ezren szeretnének az SZTE-n tanulni

13 és fél ezren szeretnének az SZTE-n tanulni

A Szegedi Tudományegyetemre a felvi.hu adatai szerint az idén összesen 13 ezer 590-en szeretnének felvételt nyerni, közülük első helyen 7279 diák jelölte meg a Tisza-parti universitast. Ez a szám azonban még szerda éjfélig módosulhat, hiszen eddig lehet a megjelölt szakok sorrendjén módosítani.

Újra meghirdették a világ legjobb állását!

72 óra leforgása alatt több mint 130 ezer ember jelentkezett „a világ legjobb állása" néven meghirdetett álommunkára Ausztráliában – idén nem is egy, hanem hat ilyen poszt vár a kalandvágyó fiatalokra.

Nincsenek még adatok a jelentkezésekről

Legkorábban március 13-án várhatók előzetes adatok az idei felsőoktatási jelentkezésekről, a médiában megjelent számok találgatások - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel. A Népszabadság szerdán megbízható forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az idén tovább csökkent a jelentkezések száma, mintegy 95 ezer körül van.

Sértettek jelentkezését várja a rendőrség

Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai kerékpár és lépcsőházi tolvajt fogtak el, aki a kihallgatása során olyan bűncselekményeket is elismert, amiről a hatóságunknak még nem volt tudomása. A sértettek jelentkezését várja a rendőrség.

Archívum