Címoldal

Megvannak a 2018-as Golden Globe jelöltjei

A Trónok harca ötödik éve folyamatosan jelölt, idén vajon megkapja-e a szobrocskát? A legjobb filmek közt is hatalmas lesz a verseny, ám idén sajnos egy magyar alkotás sem került be a legjobb öt közé. - írja a nuus.hu

Szabó Sándort és Joób Mártont javasolják képviselőjelöltnek

A mai napon megalakult a Csongrád megye 1. (Szeged és térsége) és Csongrád megye 2. (Szeged-Mórahalom és térségük) országgyűlési választókerületekben az MSZP választási bizottsága.

A Magyar Helsinki Bizottság az emberi jogi díj jelöltjei között

A Magyar Helsinki Bizottság is bekerült a Vaclav Havel egykori cseh elnökről elnevezett emberi jogi díj három jelöltje közé - közölte az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden.

Megint diák-Oscarra jelöltek egy magyar filmet

A Mindenki februári diadala után újabb magyar kisfilm került Oscar-közelbe. Freund Ádám Földiek című alkotása szerepel az idei diák-Oscar-díj jelöltjei között. - írja az Origo

Végre: megvan az idei Emmy-jelöltek listája

Hamarosan kiderül, kik a legjobbak a televíziós filmkészítésben. Végre kihirdették a tévés produkciók Oscar-díjának is nevezett Emmy-jelöltek listáját. - írja a Blikk

Az év EP-képviselőjének jelölték Ujhelyi Istvánt

Az év EP-képviselőjének jelölték Ujhelyi Istvánt

Az év parlamenti képviselője címért versengenek a következő hetekben az Európai Parlament képviselői. Az ajánlások alapján, immár második alkalommal jutott a döntőbe Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Az Oscar-jelöltek 80 százaléka férfi

Ahhoz képest, hogy 2007 után először van ismét legalább hét színes bőrű színész a húsz jelölt között, az Akadémia tagjait még mindig erős kritika éri amiatt, hogy nincs elég diverzitás a jelölési rendszerükben. - írja az Index

Oscar: a 9 legjobb közé kerülta Saul fia

A Saul fia a Mustang című francia, a Legújabb testamentum című belga, az A kígyó ölelése című kolumbiai, a Háború című dán, a A vívó című finn, az A hallgatás labirintusában című német, a Viva című ír és a Theeb című jordániai filmmel van versenyben az Oscar-jelölésért.

Aranyglóbuszra jelölték a Saul fiát

Bejelentették az Aranyglóbusz-jelölteket: a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók 2016. január 10-én adják majd át a díjaikat tévés és filmes kategóriákban. 27 éve nem volt magyar film a Golden Globe-on, most ott vagyunk az öt legjobb külföldi film között. - írja az Index

Európai Polgári Díj: egy magyar közmunkás a jelölt

Európai Polgári Díj: egy magyar közmunkás a jelölt

Egy ózdi születésű közmunkást, a három gyermekét egyedül, mindössze közmunka-forintokból nevelő Kiss Jánost jelölte az Európai Polgári Díjra a szocialista Ujhelyi István.

Korábbi híreink

A Birdman és A Grand Budapest Hotel vezeti az Oscar-jelöléseket

Alejandro González Inárritu filmje és Wes Anderson alkotása kapta a legtöbb, egyaránt kilenc jelölést az Oscar-díjra az amerikai filmakadémiától, amely csütörtökön Los Angelesben ismertette a rangos elismerésre esélyes alkotók és alkotások listáját.

Ők kaphatnak Oscar-díjat! Íme a jelölések

Nem lesz magyar nyertes idén az Oscar-díjátadó gálán. Csütörtökön mind a huszonnégy kategóriában nyilvánosságra hozták a jelölteket.

MSZP: Színjáték a jelöltek meghallgatása

Az MSZP képviselői nem vesznek részt a parlament igazságügyi bizottságának hétfői ülésén, amelyen meghallgatják az alkotmánybíró-jelölteket - közölték a testület szocialista tagjai vasárnap az MTI-vel.

Mégis jelölnék a benzint, ez pedig áremelést hoz

Noha a parlament júliusban jövő év július 1-jéig elhalasztotta a hazai üzemanyagok kötelező jelölését, értesülésünk szerint a háttérben folynak a végrehajtást célzó előkészületek.

Újrakezdődhet az olajszőkítés?

Júliustól speciális jelölőanyagot kell keverni a hazai üzemanyagokba, mert állítólag sok a visszaélés a benzinkutakon, bár ilyen vizsgálatról a olajcégeket képviselő szövetség nem tud. Az adalékolás miatt drágulhat a benzin.