Címoldal

Hogy élhettünk eddig nélküle? Itt a legtutibb vécépapírtartó

A japán találmány a vécépapírcserét az eddigi ötven másodpercről kettőre redukálja. Az így megspórolt időt azzal töltöd, amivel csak akarod. - írja a nuus.hu

Ilyet még biztosan nem láttál! Itt a galamcipő

Régóta köztudott, hogy a japánoknak sem kell a szomszédba menni egy kis őrültségért. Keiko Ohata olyannyira rajong a galambokért, hogy minden áron közelebb akart hozzájuk kerülni. Ezért készített magának egy olyan cipőt, ami megszólalásig hasonlít egy igazi galambra. - írja a glamour.hu

Japán legnagyobb korallzátonya lényegében halott

Az ország környezetvédelmi minisztériumának jelentése alapján az Okinava mellett lévő Sekiseishoko korallzátony 70 százaléka elpusztult, és a maradéka is haldoklik. - írja a nuus.hu

5 őszi természeti színorgia Japánban

A szigeten az ősznek is különleges becsülete van. Ami tavasszal a cseresznyevirág, az ősszel a vörösre festett levelek, vagyis Momiji tarka kavalkádja a szigetországban. - írja a vilagszam.hu

Japánnal ismerkedhetnek a szegediek

Japánnal ismerkedhetnek a szegediek

szeged tv tartalom A napokban a japán kultúrával ismerkedhetnek meg a szegediek, és még csak nem is kell a Távol-Keleti országba utazni. Magyarországon két helyszínen, Szegeden és Kecskeméten Japán Kulturális Napokat tartanak, ahol kalligráfiákkal, népdalokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. (videóval)

Bemutatkozik a japán kultúra Szegeden

Bemutatkozik a japán kultúra Szegeden

Augusztus 24-én délután öt órakor Kozma József, a városi közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának az elnöke nyitja meg a Bálint Sándor Művelődési Házban a Japán Kulturális Napokat, melynek rendezvényei párhuzamosan futnak majd Szegeden és Kecskeméten.

Tea, kimono, szusi - egy kis Japán Szegeden

Tea, kimono, szusi - egy kis Japán Szegeden

szeged tv tartalom Japán foglalták el a hétvégén a Szent-Györgyi Albert Agórát, ugyanis itt rendezték meg a 2. Szegedi Japán napot. A nagy sikernek örvendő rendezvényen több százan kóstoltak hagyományos japán teát és szusit, vagy próbálták fel a yukatát, a szigetország tradicionális viseletét. Még azt is megtudtuk, Japánban ünneplik-e a Karácsonyt.

Ismét Japán-nap lesz az Agórában

Ismét Japán-nap lesz az Agórában

A tavaly első ízben megszervezett program nagy sikerére való tekintettel szombaton ismét megrendezik a Szent-György Albert Agórában a japán kultúrát népszerűsítő eseményt.

Japán lesz a téma a Közéleti Kávéházban

Hétfő délután 6 órától Kuragane Kei professzor lesz a Közéleti Kávéház vendége, aki Japán társadalmáról, történelméről és kultúrájáról tart előadást.

Japánban küzdenek a korcsolyatehetségek

Japánban küzdenek a korcsolyatehetségek

Japánban rendezik a rövidpályás gyorskorcsolyázók junior világbajnokságát február 27. és március 1. között. Az oszakai tornán a Szegedi Korcsolyázó Egyesület két versenyzője Farkas Tamás és Jászapáti Petra – is részt vesz.

Korábbi híreink

Kissé gyengült a forint hétfőn délelőtt

Kissé gyengült a forint árfolyama hétfő délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama hétfő reggel hétkor 318,52 forint volt, délelőtt tízkor 319,17 forint.

Hódít az egyszemélyes esküvő Japánban

A kétnapos csomagot a kiotói Cerca Travel utazási iroda árulja, december végéig mintegy harminc japán nő vett részt az általuk szervezett ceremónián, melynek része egy szállodai éjszaka Kiotóban, limuzinos utazás és fotózás is.

Bizarr: szénfekete hamburger az új sláger

Ha le tudjuk küzdeni az ellenérzésünket, és beleharapunk a hamburgerkirály legújabb fejlesztésébe, állítólag ugyanazt az ízt kapjuk, mint egyébként. Csak az a feketeség ne lenne...!

Ekkora verést nem kapott még kézicsapat

Történelmi vereséget szenvedett a Maldív-szigetek női kézilabda-válogatottja a dél-koreai Incshonban zajló Ázsia Játékokon, miután 40-0-s félidő után 79-0-ra kikapott Japántól.

Beszélő babákkal társalognak az idős japánok

Egyre népszerűbbek a beszélő babák az egyedül élő idős japánok körében. A játékszerekkel talán a mentális hanyatlás is megelőzhető egyes szakemberek szerint.

Fizetne majd' 1 milliót egy görögdinnyéért?

Háromszázötvenezer jent (770 ezer forintot) fizettek Japánban egy különleges, feketehéjú görögdinnyéért egy árverésen kedden.

650 ezer forintot fizettek két mangóért

Egy pár márkás mangóért 300 ezer jenes, átszámítva 650 ezer forintos rekordárat fizettek csütörtökön Japánban az idei szezon első gyümölcsárverésén.

Kissé erősödött a forint reggelre

Kicsit erősödött a forint kedd estéről szerda reggelre a nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Kedd este az eurót 302,81 forinton jegyezték, szerda reggelre 302,49 forintra csökkent a jegyzés. A svájci frankot kedden 245,54 forinton jegyezték, szerdára 245,02 forintra mérséklődött a jegyzés.

Fogorvos: a hangoktól félünk

Nem is a fájdalomtól félünk a fogorvosnál, hanem sokkal inkább a zajoktól, amelyekkel a rendelőben találkozunk. Japán tudósok szerint a fúrók és a nyálelszívók hangja már a váróteremben beindítja a pácienseknél a szorongást.

Szegeden járt a Japán nagykövet

Szegeden járt a Japán nagykövet

Csongrád megye vendége volt Japán magyarországi nagykövete csütörtökön. A diplomata találkozott Botka László polgármesterrel, az egyetem vezetésével, valamint B. Nagy László komrénymegbízottal is. Emellett ellátogatott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba és előadást tartott a Juhász Gyula Pedagógus Kar diákjainak .

Archívum