Címoldal

Fideszesekhez vezetnek a mutyi szálaiFotógalériával

Fideszesekhez vezetnek a mutyi szálai

Vádat emeltek a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos 2013-as csalási ügyben. Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő szerint van még olyan személy, akinek a vádlottak padján a helye.

Vádemelés a játszótér-mutyi ügyében

Vádemelés a játszótér-mutyi ügyében

Vádat emeltek a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos 2013-as csalási ügyben - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Menetrendváltozásról és kötélhidakról döntöttek

Menetrendváltozásról és kötélhidakról döntöttek

A szokásoknak megfelelően sűrített és kiegészítő járatokkal segítik a temetőbe igyekvőket a szegedi tömegközlekedést üzemeltető cégek Mindenszentekkor. Többek között erről is döntött a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság csütörtök reggeli ülésén.

Szabadtéri fitneszpark épült a Balatoni utcában

Szabadtéri fitneszpark épült a Balatoni utcában

2017-ben a város a játszóterek felújítására és újak építésére 40 millió forintot fordít. Többek között öt helyszínen szabadtéri fitneszparkot alakítanak ki. Az egyik a Balatoni utcában épült, és már használhatják is a környék lakói.

Palacsinta és kisvonat a Pille utcábanFotógalériával

Palacsinta és kisvonat a Pille utcában

Felsőváros egyik legnépszerűbb közösségi terén, a Pille utcai játszótéren rendezték vasárnap a városrész családi napját. A borús időjárás ellenére sokan kilátogattak a rendezvényre.

Még mindig nyomoznak a játszótér mutyi ügyében

Még mindig nyomoznak a játszótér mutyi ügyében

szeged tv tartalom Már három éve tart a nyomozás az Európai Unió pénzéből megépített, többszörösen túlárazott játszótér ügyében, amely a Szegedi Vadaspark területén van. A három gyanúsított közül ketten még most is előzetes letartóztatásban vannak. A játszótér átadó ünnepségén a Fidesz korábbi szegedi elnöke mintaértékűnek nevezte a negyedmilliárdos beruházást. (videóval)

Tizennégy utca burkolata újul meg hamarosanFotógalériával

Tizennégy utca burkolata újul meg hamarosan

Folytatódnak a járda és útfelújítások, de a játszóterek építése, bővítése és korszerűsítése is várható a nyáron. Többek között ezekről döntött csütörtöki ülésén a városi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága.

Játszótér és sportpálya felújítása Móravároson

Játszótér és sportpálya felújítása Móravároson

Többek között a választókörzeti képviselői keret felhasználásáról szavaztak szerda reggeli ülésükön a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság tagjai.

Elfogták a jatszótérrmutyi gyanúsítottját

Elfogták egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos csalási ügy régóta szökésben lévő gyanúsítottját - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Petőfi-telepen járt a játszótér kommandó Fotógalériával

Petőfi-telepen járt a játszótér kommandó

Egy hét alatt Szeged tíz játszóterére települ ki a Játszótér kommandó. A Szent-Györgyi Albert Agóra munkatársaiból és az őket segítő diákokból álló csapat váratlanul bukkan fel egy-egy városrész játszóterén, de ennek a kicsik és a családok mindenütt örülnek. (videóval)

Korábbi híreink

„Kommandósok” lepik el Szeged játszótereit

„Kommandósok” lepik el Szeged játszótereit

Szeged tíz játszóterére települ ki a héten a Játszótér kommandó. A Szent-Györgyi Albert Agóra diákokból álló csapata hívja önfeledt játékra egy-egy városrész játszóterén a kicsiket és a családokat. Kedden délután az Erdélyi téren jártak.

Dobra verik a Vadasparki játszótér eszközöket

Dobra verik a Vadasparki játszótér eszközöket

szeged tv tartalomEladná a felszámoló a Vadasparki játszótér eszközeit. A pályázati felhívás szerint a 16 darab játékeszköz irányára összesen 12 millió forint. A kiépített informatikai rendszer elemeit 10 millió forintért lehet megvásárolni.

Nem nyilatkozott érintettségéről Bosnyákovits

Az országgyűlés tegnapi ülésén Szabó Sándor azonnali kérdést tett fel Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Az MSZP-s képviselő szerint alaposan meg kellene vizsgálni, lehettek-e pártérdekek és összefonódások a Vadasparkban épített játszótér pályázata kapcsán.

Ménesi: a Fidesz adja vissza a szegediek 200 millióját!

Ménesi: a Fidesz adja vissza a szegediek 200 millióját!

A Fidesz szegedi székháza előtt tartott sajtótájékoztatót Ménesi Imre, a szocialisták önkormányzati képviselője arról a botrányt kavart ügyről, mely kapcsán nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsított meg három személyt az ügyészség.

Előzetesben a Vadasparki játszótérmutyi érintettjei

Előzetesben a Vadasparki játszótérmutyi érintettjei

A Szegedi Vadasparkban egy külsős cég uniós forrásokat felhasználva, papíron egy 260 millió forintos beruházást valósított meg, amely végül az összeg töredékéből épült meg. A nyilvánvaló csalás miatt nyomozás indult, az ügyben több fideszes kötődésű személy is érintett.

Új játszóteret avattak Petőfitelepen

Új játszóteret avattak Petőfitelepen

Vadonatúj játszóteret kaptak a petőfitelepi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói. A több mint 2 millió forintból épült játszóteret ma délelőtt vehették birtokukba a gyerekek.

Nem kívánatos figura lett Micimackó

Persona non grata lett a csacsi, öreg medveként ismert Medveczky Medve, ismertebb nevén Micimackó. A csekélyértelmű medvebocs kétes nemével, és illetlen öltözetével haragította magára egy lengyel város önkormányzatának képviselőit – írja a The Independent című brit lap.

Kutyajátszótér épül Szegeden

Egyre több az Orpheus Állatvédő Egyesület által utcáról megmentett vagy elhanyagolt tartási helyekről kimentett kutyusok közül az elvadult, embertől és állatoktól félő egyed. Az egyesület az állatvédelmi központ egy elkerített területén hoz létre a jobb sorsra érdemes kutyák és a trénerek számára foglalkoztató teret.

Tizedszer: családi nap felsővároson

Tizedszer: családi nap felsővároson

Tizedik alkalommal rendezték meg szombaton a Felsővárosi Napokat a Pille utcai játszótéren. Szentgyörgyi Pál, a lakóterület szocialista önkormányzati képviselője a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesületével karöltve immár tizedik alkalommal várta a városrész lakóit egész napos, vidám családi kikapcsolódásra.

Sportparkkal gazdagodott Felsőváros és Tarján

Sportparkkal gazdagodott Felsőváros és Tarján

Harmincöt millió forintos uniós támogatásból épült fel az a rekreációs és sportpark, amelyet szombaton délelőtt vehettek birtokba a Felsővárosban és Tarjánban élők a Kemes utca és Retek utca által határolt terülten. A szomszédos Máltai Játszótér és Játszóház pedig ez alkalommal ünnepelte 12. születésnapját. Az új létesítményt Solymos László alpolgármester adta át az ünneplőknek.