Címoldal

Építettek egy szigetet, hogy inni tudjanak szilveszterkor

Az Új-Zéland északi részén található Coromandel-félszigeten nem támogatják a piálást, ezért az alkoholfogyasztás szigorú korlátozás alá esik, még szilveszterkor is. Egy baráti társaság tagjai viszont találtak egy kiskaput. - írja a nuus.hu

Lehet pályázni a Gábor Dénes-díjra

Immár 29. alkalommal hirdették meg a Gábor Dénes-díj felhívását műszaki szakemberek számára - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Biztonsági felhívást tett közzé a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében személyes adatokat, illetve nagyobb összegek átutalását kérő csaló e-mailekre figyelmeztet a jegybank a honlapján pénteken közzétett IT biztonsági felhívásban, amelyben mindenkitől azt kéri: minden esetben utasítsa vissza az ilyen megkereséseket.

Érmekkel tértek haza a szegedi öklözők

szeged tv tartalom A Boxvilág Ökölvívóképző SE fiataljai a Kőszegi Ostrom Kupán szerepeltek. A torna egy állomása annak a versenysorozatnak, ami a sportágat igyekszik népszerűsíteni. Szuknai Zsuzsanna tanítványai érmekkel tértek haza a Dunántúlról.

Halle Berry olyat tett, amit nyilvánosan eddig senki

Csütörtök este Halle Berry is tiszteletét tette a Comic-Conon, ami a legnagyobb Nemzetközi Képregény Találkozó. Minden évben San Diegóban rendezik meg, ahol a fanatikus sci-fi, képregény, sorozat és filmrajongók összegyűlnek, gyakran híresség társaságában. - írja a femcafe.hu

„Lecsorognak” a hídról a kézművesekFotógalériával

„Lecsorognak” a hídról a kézművesek

A városnapi programsorozat egyik leglátványosabb eleme már esztendők óta a Belvárosi hídon megrendezett vásár. Az idén 18 éves kézműves seregszemlére 200 vásározó érkezett az ország minden szegletéből. Nézelődőből és vásárlóból pedig több tízezer is akad.

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

Május utolsó előtti hétvégéjén ismét „hidivásározik” a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Idén már hetedik alkalommal vesznek részt a rendezvényen, ahol családi programokkal, játékos és elgondolkodtató formában hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Jön a hídivásár, kerülnek a buszok

Jön a hídivásár, kerülnek a buszok

Gólyalábasok, csepűrágók, dudások és kézművesek veszik birtokba szombat reggeltől a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat. Az átkelőt már ma éjjel lezárják, a buszok, trolik két napig kerülő úton viszik az utasokat.

Menetrendváltozások jönnek a napokban

Menetrendváltozások jönnek a napokban

Május 12-én és 13-án Szegeden rendezik a Járművezetők Országos Versenyét, ami miatt rövidebb útvonalon jár majd az 1-es villamos. A Hídivásár miatt is változások lesznek egy héttel később.

Nem éri meg telefonbetyárkodni

Bár a segélyhívó szám félre­vezető hívásának komoly szankciója van, mégis évente átlagosan 400-500 álbejelentés érkezik az illetékes szervekhez, és ők természetesen minden esetben kimennek. A téves riasz­tások száma azóta csökkent lényegesen, amióta szabálysértéssé minősítették a cselekményt. - írja a Világgazdaság

Korábbi híreink

Botka: Szegeden minden korábban kezdődött

Botka: Szegeden minden korábban kezdődött

„Tetthelyre hívás” 1956 a szegedi 1989-ben címmel tartottak konferenciát az Ifjúsági Házban csütörtökön, melyet a szegedi önkormányzat és a Nagy Imre Társaság helyi szervezete közösen rendezett. Az esemény Botka László polgármester nyitóelőadásával indult.

1,2 millió vendéget várnak egy lány 15. szülinapi bulijára

Amerikában, azon belül is leginkább a latin-amerikai országokban fontos tradíció a Quinceañera, a felnőtté váló kamaszlányok ünnepe, amelyet a lányok 15. születésnapján rendeznek. - írja a 24.hu

Egyre több a telefonos csaló  – legyen óvatos!

Egyre több a telefonos csaló  – legyen óvatos!

Az elmúlt időszakban – Szeged környékén is – elszaporodtak a telefonon keresztül elkövetett csalások. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a figyelmet, legyen mindenki nagyon óvatos!

Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás

Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás

Az idősebbeknek különösen figyelniük kell arra, hogy kánikulában elegendő folyadékot fogyasszanak, mert ötvenéves kor felett csökken a szomjúságérzet - mondta az M1 aktuális csatornán szerdán Maurovich-Horvat Pál kardiológus.

Sikerrel zárta a Kihívás napját Szeged

Sikerrel zárta a Kihívás napját Szeged

A Nemzetközi Szabadidősport Szövetség ismertette az idei Kihívás Napja nemzetközi versenyeinek eredményeit, s kiderült, hogy a szegediek a második helyen zártak a különversenyben izraeli riválisuk mögött és ukrán ellenfelük előtt.

A nyár veszélyeket is rejt magában

A nyár veszélyeket is rejt magában

A nyári szabadtéri programok, fesztiválok, táborok, nyaralások idején jellemző veszélyekre, a balesetek, a tűzesetek megelőzésének lehetőségeire hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Meghalt Muhammad Ali, minden idők legnagyobb bokszolója

Hetvennégy éves korában meghalt az évtizedek óta Parkinson-kórral küzdő Muhammad Ali. A háromszoros bokszvilágbajnok napokkal ezelőtt került egy phoenixi kórházba, helyi idő szerint péntek este halt meg, közölte a család szóvivője. - írja az Index

A hét végén csúcsra járt az egész város

A hét végén csúcsra járt az egész város

Tízezrek vettek részt a hét végén a Szeged-napi programokon. A borfesztiválon és a Belvárosi hídon egy gombostűt sem letett volna leejteni szombaton és vasárnap. A Dóm tér pedig zsúfolásig megtelt a Quimby együttes koncertjére és az ünnepi tűzijátékra.

Sűrű hétvége jön: kavalkád, Kincs tér és hídivásár lesz

Sűrű hétvége jön: kavalkád, Kincs tér és hídivásár lesz

A hét végén finiséhez érkezik a Szeged Napja Ünnepségsorozat. Tíz nap alatt, tíz helyszínen 250 programot kínál idén a városnapi fesztivál. A legsűrűbbje a hétvégén jön: megnyílik a Kincs tér, benépesül a Dóm tér és kereskedők költöznek a Belvárosi hídra. Ne maradjon otthon!

A Hídivásár miatt változik a trolibuszok közlekedése

A Hídivásár miatt változik a trolibuszok közlekedése

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint a XVII. Hídivásár miatt május 21-én, szombaton üzemkezdettől május 22-én, vasárnap üzemzárásig az érintett 5-ös, 9-es és 19-es trolibuszvonalak közlekedési rendje változik.

Archívum

Jeges vizes - több mint 100 millió dollár gyűlt

Az ALS Ice Bucket Challenge lúzerei

Obama nem merte bevállalni a hidegzuhanyt

Nem csitul a jeges vizes őrület

NAV: Körültekintőbben vásároljunk a neten

Leállt a Facebbok, a netezők a rendőrséget hívták

"Jöjjenek gyorsan, késsel szeleteli a narancsot!"

Ivott, de nem akarta kifizetni a fogyasztást

Figyelem! Ismét ál-csatornatisztítók

Mesterházy vitára hívta Orbánt

Vajda Attila is csatlakozott a Movember-mozgalomhoz

Életeket ment az SMS a svédeknél

Macska riasztotta a segélyközpontot

Így keressen az idegesítő hívásokon

100 millióért szállhat ringbe Madár

Csalót keres a Szegedi Rendőrkapitányság

Szombaton extrém UV-B sugárzás várható

Vívás: 3 hétvége, 14 szegedi érem

Lehet, hogy megvan az ellopott kerékpárja?

Menetrend változás a Hídivásár miatt

Vajda kenuját húzza Kanyó Dénes a Kihívás Napján

Szegedi fiatalok a gyermek vívó OB

50 gyereket lát vendégül a Konfuciusz Intézet

Nemzetközi vívóverseny Szegeden

Vívás: újabb érmek Szegednek

Eredményes hétvége a vívóknál

Lyukra futott a kormány, nincsenek IMF diktátumok

Végre megszólalt az IMF a "halállista" ügyében

Sodródás a tömegben

Színes látványvilágot varázsoltak a hídra

Kézművesek lepik el a Belvárosi hidat

Rendőrségi felhívás