Címoldal

Óvják és védik az iskolásokat

Óvják és védik az iskolásokat

Megkezdődött az új tanév, melyben a rendőrök, valamint a polgárőrség - ahogy ezt már eddig is megszokhattuk - közösen lép fel a kicsik biztonsága érdekében. Az eddigi prevenciós elemek több új elemmel bővültek annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudják óvni az iskolásokat.

Vége a vakációnak, holnap becsöngetnek

Vége a vakációnak, holnap becsöngetnek

Ma véget ér a nyári szünet, pénteken országszerte megkezdődik a tanítás az iskolákban. A Szegedi Tankerület több mint 40 intézményben közel 20 ezer dák kezdi el az idei tanévet 2 ezer pedagógus irányításával. A nemzeti tanévnyitót idén Nagykőrösön tartják.

Iskolakezdés: a családi kassza felét is elviheti

Iskolakezdés: a családi kassza felét is elviheti

Az iskolakezdés gyermekenként legkevesebb 15 ezer forintba kerül a magyar családoknak, sokan már augusztus elején elkezdik a szükséges eszközök beszerzését – derül ki egy friss felmérésből.

Így használhatja gyereke a mobilját az iskolában

Becsöngettek, vagyis az iskolák újra hangosakká váltak, de nem csupán a gyerekzsivajtól, hanem a mobiltelefonoktól is. Utánajártunk, mikor, hol használhatják a diákok a masinát. - Írja a Bors

Elképesztő - 58 ezer forint kell az iskolakezdéshez

Átlagosan 58 ezer forintba kerül gyermekenként az iskolakezdés az idén, ami jelentős terhet ró a családokra – derült ki a Budapest Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. A felmérés szerint az egyetemista gyermekek őszi elindítása jelenti a legnagyobb terhet. A családok a beiskolázás előtt átlagosan öt hónapig takarékoskodnak, azonban így is minden hatodik szülő tartja elképzelhetőnek, hogy hitelt kell felvennie szeptemberben.

Rendőrök segítik az iskolakezdést Szegeden

Rendőrök segítik az iskolakezdést Szegeden

Hétfőn reggel országszerte több mint 1 millió 200 ezer diáknak kezdődött meg az új tanév. Szegeden az idén 23 általános iskola 61 elsőosztályában 1479 elsős kisdiák ült először az iskolapadba. Az idén is rendőrök és polgárőrök segítik a kisdiákok közlekedését Szegeden az iskolák környékén. A megyei rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési kiadványokkal, programokkal is készül a tanévre.

“Amit nekünk szállítottak, az botrányos”

Ismét tankönyvkáoszt hozhat a tanévkezdet. Körbetelefonáltunk több budapesti és vidéki iskolát. Van olyan intézmény, ahol hatszázból háromszáz gyereknek hiányzik egy vagy több könyve.

Ennyire ingyen még nem volt tankönyv

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által rohammunkában kidolgozott, kísérleti tankönyveket ingyenesen hozzáférhetővé tették az intézet honlapján.

Idén is adhatnak iskolakezdési támogatást

Idén is adhatnak iskolakezdési támogatást

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást - ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában - tájékoztatott csütörtökön facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

22 közül egy gyerek csomagja se hibátlan

A múlt héten terjedelmes cikkben foglaltuk össze a tankönyvellátás zavarait. Az alábbiakban egy kétgyermekes budapesti szülő beszámolóját olvashatják a központosított tankönybeszerzéssel kapcsolatos friss tapasztalatairól.

Korábbi híreink

Tanévkezdés 2013: kisokos egy más világhoz

Nemcsak az új tantárgyakhoz tartozó új tankönyvek (ha lesznek!) okoznak majd meglepetést tanulóknak és szüleiknek a hétfőn induló tanévben, hanem át kell szervezniük a család teljes napirendjét is, sírhatnak nyugdíjba kényszerített tanárok után, meg kell szokniuk, hogy a folyosókon rendőr sétálgat, az igazgató pedig már nem igazgató, hanem intézményvezető (ha egyáltalán van).

Rendőrök és a polgárőrök segítik az iskolakezdést

Rendőrök és a polgárőrök segítik az iskolakezdést

Rendőrök és polgárőrök segítik az iskolába indulókat és onnan hazatérőket hétfőtől Szegeden és Csongrád megyében. Az egyenruhások egész hónapos demonstratív jelenlétének célja a gyermekbalesetek megelőzése és a forgalom segítése. Motoros rendőrök, mozgóőrök és polgárőrök is részt vesznek a Szegedi Rendőrkapitányság tanévkezdő akciójában.

Hogyan készüljünk az iskolakezdésre?

Még közel három hét van hátra a szünetből, de a szülőknek - és a gyerekeknek is - érdemes felkészülniük a szeptemberi iskolakezdésre. A következőkben 12 hasznos tippet olvashatnak.

Iskolakezdési utalvánnyal is lehet tankönyvet venni

Iskolakezdési utalvánnyal is lehet tankönyvet venni

A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több cafetéria-szolgáltatóval is megállapodást kötött annak érdekében, hogy a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvány is felhasználható legyen a tankönyvek kifizetésére.

Idén még drágább az iskolakezdés

Idén még drágább az iskolakezdés

Átlagosan 10 százalékkal kerültek többe az idei iskolakezdéskor a tanszerek az egy évvel ezelőttihez képest a GfK Hungária adatai szerint. A piackutató intézet közleményében hangsúlyozza: az idei iskolakezdés drágább volt, mint az előző évben, nem a tankönyvcsomagokat, hanem az egyéb iskolai felszereléseket tekintve.

Számokat borotvált a gyerekei fejére

Nem várt fordulattal járt az iskolakezdés a négyesikrek anyukája számára. A szokásos tanszervásárlás és egyéb kötelező kellékek beszerzése mellett neki pluszfeladata is volt. Tennie kellett valamit, hogy teljesen egyforma négy kisgyermekét a tanárok és a diákok meg tudják különböztetni. Megoldotta.

Fokozottan ellenőrzik az iskolák környékét

Fokozottan ellenőrzik az iskolák környékét

A rendőrség is felkészült az iskolakezdésre. Október végéig az oktatás kezdeti és befejezési időszakában a veszélyeztetettnek ítélt iskolák környékét folyamatosan, míg a többi iskola környékét eseti jelleggel, de a szokásosnál sűrűbben ellenőrizik az egyenruhások.

Tanszerárak: évről-évre nehezebb az iskolatáska

Tanszerárak: évről-évre nehezebb az iskolatáska

Egy hét múlva országszerte több mint 1,3 millió gyermek kezdi meg a tanévet. Szegeden a városi fenntartású oktatási intézményekben több mint tízezer általános iskolás, valamint 11 és fél ezer középiskolás kezdi meg az idei tanévet szeptember elsején.

Többszörösébe kerül az iskolakezdés

Az MSZP szerint az Fidesz-kormány gazdaságpolitikája miatt többszörösébe kerül az idei iskolakezdés a magyar családoknak, mint az előző években.