Címoldal

Tűzliliom – irodalom és zene a Somogyiban

A szabadkai Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör közreműködésével zenés irodalmi műsor kezdődik a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében, augusztus 22-én, kedden délután fél 5-kor.

A Kitömött barbárt mutatják be a REÖK estjén

A Kitömött barbárt mutatják be a REÖK estjén

Péterfy Gergely József Attila-díjas író lesz a Reök-palota vendége szerdán. Az irodalmi est apropója a tavalyi évben Aegon Művészeti Díjjal kitüntetett, Kazinczy Ferenc egy különös barátságát feltáró történelmi regénye, a Kitömött barbár.

A Somogyi-könyvtár vendége lesz Kukorelly Endre író

Kukorelly Endre író, költő osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel a Somogyi-könyvtár irodalmi estjén, október 7-én, pénteken 17 órai kezdettel. A József Attila-díjjal és számos más irodalmi elismeréssel kitüntetett szerzővel Balog József újságíró beszélget a könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében.

Négy Kossuth-díjas író a Belvárosi moziban

Négy Kossuth-díjas író a Belvárosi moziban

Négy Kossuth-díjas író – Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál – estjét láthatják a szegedi érdeklődők a Belvárosi moziban október 4-én, pénteken este 7 órától. A Szó és zene című, másfél órás irodalmi esten a szöveg és zene párbeszéde különleges élményt ígér.