Címoldal

Nemcsak a nagypapa útlevele lett ingyenes, 20 illeték szűnik meg

Az állami rezsicsökkentés második ütemében mától megszűnő húsz eljárási illetékből és szolgáltatási díjból 15 magánszemélyeket, 5 pedig vállalkozásokat érint. - írja a hvg

Így kergetett minket őrületbe a kormány

Tudja, mennyi elfuserált kormányzati beavatkozáson esett át az elmúlt öt évben? Ha van gyereke, valószínűleg sejti, mi zajlik az iskolákban, ha kereskedő, az új pénztárgépével kell vacakolnia, esetleg pórul járt a chipsadóval vagy az e-útdíjjal. Közben fizeti a folyton változó tranzakciós adót, és nézi, miként szórja a kormány a pénzt az elbaltázott devizafalura, és hogyan osztja ki a haveroknak a trafikokat, de még azt is elrontja.

340 ezer lakossági számla szűnt meg

Több mint 340 ezer lakossági bankszámla tűnt el azóta, hogy két évvel ezelőtt bevezették a tranzakciós illetéket.

„Ránk verték” a tranzakciós illetéket is

„Ránk verték” a tranzakciós illetéket is

A kormány hiába igyekezett azt a látszatot kelteni, mintha a tranzakciós illetékkel a bankokat „büntette” volna, a valóságban ezzel is lakosságot sarcolta meg. Ez immár hivatalosan is kiderül a Magyar Nemzeti Bank szakértőinek elemzéséből: a tranzakciós illetéket teljes mértékben áthárították a hitelintézetek az ügyfelekre – olvasható az MNB-szemle legfrissebb számában.

Komoly érvágás a tranzakciós sarc

A tranzakciós illeték a legtöbb vállalkozás számára nagyon komoly érvágást jelent, emiatt azonban nem terveznek bankváltást, viszont több lészpénzt használnak.

Csak Varga Mihály szerint nem hárítják át

Ősztől drágábban bankolunk: bár a kormány szerint a tranzakciós illeték kizárólag a bankokat sújtja, a pénzintézetek sorban hárítják át a terhet az ügyfelekre. Nemcsak a készpénzfelvétel és az utalás lesz drágább, de van, ahol már a kártyás fizetésért is pénzt kérnek.

Elviszi a rezsicsökkentést a csekkadó?

Megnéztük, hogy érinti a megemelt tranzakciós adó az átlagos fizetésből élő pályakezdőt, a szerényebb fizetésből élő vidéki asszonyt, és a középkorú menedzsert. A kérdésünk az volt: hány forinttal marad több pénz a zsebünkben évente a januártól érvényes rezsicsökkentéssel, ha a tranzakciós adó Varga által megemelt kulcsaival és a kamatadó hatásaival is számolunk?

Így csökken az életszínvonala 2013-ban

Az új év elhozza végül az egykulcsos személyi jövedelemadót, mégis örülhet, akinek nem csökken az életszínvonala. Az adóváltozás ugyanis nem ellensúlyozza a pénzromlást, a járulékplafon eltörlését és a többi új terhet, amellyel az állam apránként visszaveszi az adócsökkentést. Senki sem jár jól - legfeljebb ha emelik a bérét. De ez már nem a kormányon múlik.

Bukhatják Orbánék a tranzakciós adót?

A napon belüli átutalás július 2-i bevezetése könnyen áthúzhatja a kormányzat tranzakciósilleték-bevételi terveit - írja a Napi Gazdaság, amely szerint az okozhat gondot, hogy a hazai elszámolási rendszer is átáll a SEPA-szabványra.

Varga: valós a tranzakciós adó miatti félelem

A belső pénzmozgással működő cégcsoportoknál fennáll a veszélye annak, hogyha túlságosan nagynak érzik a tranzakciós illeték terhét, akkor külföldre helyezik ki pénzforgalmukat - mondta a Magyar Hírlap szerint Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter.