Címoldal

Önálló lakás lett a város karácsonyi ajándékaFotógalériával

Önálló lakás lett a város karácsonyi ajándéka

Újabb ötven szociálisan rászoruló család töltheti a karácsonyt önálló otthonban. A szegedi bérlakásprogram keretében ma félszáz család vehette át jelképesen új otthona kulcsát a Belvárosi moziban. Egyre népszerűbb a tavaly indult program: most minden meghirdetett lakásra 3 érvényes pályázat jutott.

Harminc új bérlakást osztott ki az az IKVFotógalériával

Harminc új bérlakást osztott ki az az IKV

Idén májusban írta ki az IKV Zrt. annak a harminc felújított Székely sori lakásnak a pályázatát, melynek eredményhirdetését csütörtökön délelőtt tartották. Idén összesen 200 lakás bérbeadását tervezi az önkormányzati ingatlankezelő cég.

Gyermekrajzok mesélnek az otthonról az Agórában

Gyermekrajzok mesélnek az otthonról az Agórában

Az idén is nagy sikerrel zárult az IKV Zrt. gyermekrajzpályázata, amelynek eredményhirdetését kedden délután tartották a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Piknikkel épített (lakó)közösséget az IKVFotógalériával

Piknikkel épített (lakó)közösséget az IKV

Első alkalommal rendezett szombaton délután közösségi pikniket az Erzsébet-ligetben az IKV Zrt. Két újszegedi tömbház bérlőit várták műsorokkal, foglalkozásokkal, sportolási lehetőséggel.

Harminc garzonlakást hirdet meg az IKV

Harminc garzonlakást hirdet meg az IKV

A közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli döntésén arról döntött, hogy pályázatot írhat ki az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. 30 üres, egyszobás garzonlakás bérlésére.

Harminc boldog család a Belvárosi mozibanFotógalériával

Harminc boldog család a Belvárosi moziban

Újabb harminc család jutott szociális bérlakáshoz Szegeden. A pályázatok eredményét csütörtökön ismertették a Belvárosi Moziban, ahol 151 család izgult, hogy nyert-e. Akiknek most nem volt szerencséjük, azok a közeljövőben újra próbálkozhatnak, mivel IKV folytatja a bérlakások felújítása és kiadását.

Lakosságbarát programok a bizottság előtt

Lakosságbarát programok a bizottság előtt

A nyári szüntet követő első közgyűlés előtt nagyüzem kezdődött ma a bizottságokban. Szerda reggel a város pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága is a pénteki közgyűlés elé kerülő napirendi pontokat tárgyalta. Az egyik legfontosabb döntés az úgynevezett „Smart City” projekthez kapcsolódik.

Összesen hatvan bérlakásra lehet majd pályázni

Összesen hatvan bérlakásra lehet majd pályázni

A közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén többek között felújított bérlakások pályáztatásáról döntött. Tagi kölcsönt kap ugyanakkor a Szegedi Vadaspark egy régen tervezett beruházás megvalósításához.

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat SzegedFotógalériával

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat Szeged

Nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok nyújthatják be igényeiket – mondta keddi sajtótájékoztatóján Botka László polgármester.

Népszerűek a belvárosi üzlethelyiségek

Népszerűek a belvárosi üzlethelyiségek

szeged tv tartalom Egyre több üzlethelyiség talál gazdára a belvárosban azóta, hogy nem kell feltétlenül megvenni a bérleti jogot is. Egy tavalyi önkormányzati rendeletmódosítás tette lehetővé, hogy városi tulajdonú helyiségek bérlőinek csak a bérleti díjat kell fizetni, a jogot nem kell megvenniük. (videóval)

Korábbi híreink

Fotók díszítik a szegedi kirakatokat

Fotók díszítik a szegedi kirakatokat

Az IKV nyolc belvárosi, kiadásra váró üzletének kirakatait díszítik a jövőben neves fotóművészek alkotásai. A különleges utcai tárlatot Dusha Béla fotóművész és Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg a Wagner-udvarban.

Már közösségi oldalon is elérhető az IKV

Már közösségi oldalon is elérhető az IKV

Új, ügyfélbarát közösségi oldallal, IKV-Kisokos elnevezésű kiadvánnyal és saját standdal is igyekszik tájékoztatni ügyfeleit a város ingatlankezelő cége. Az IKV egyre aktívabb szerepet vállal Szeged közösségi életében is.

24 szociális bérlakást újított fel az IKV

24 szociális bérlakást újított fel az IKV

A város több pontján, összesen 24 szociális bérlakást lakást újított fel az IKV Zrt. A beruházás értéke meghaladja a 45 millió forintot. A felújított lakásokra hamarosan pályázhatnak a rászorultak.

Visszakapják a szegediek a túlfizetéseket

Visszakapják a szegediek a túlfizetéseket

Megszavazták a képviselők, hogy a távfűtött lakásban élők visszakapják a túlfizetésüket: a következő hónapokban biztos, hogy kisebb lesz a számlájuk.

Visszavonták a Szegedi Hőszolgáltató engedélyét

Visszavonták a Szegedi Hőszolgáltató engedélyét

A város 28 ezer panellakásában nincs veszélyben a fűtés és a melegvíz szolgáltatás annak ellenére, hogy az energetikai hivatal április 16. hatállyal visszavonta a Szegedi Hőszolgáltató Kft. működési engedélyét. A hatóság az IKV Zrt-t jelölte ki a szolgáltatás teljesítésére.

Tiltott munkahelyi aláírásgyűjtés az IKV-nál?

Tiltott munkahelyi aláírásgyűjtés az IKV-nál?

Úgy tűnik, hogy kevés a szabályosan összegyűjtött aláírások mennyisége és ezért a Fidesz már a munkahelyeken is zaklatja a dolgozókat szignójukért. A napokban az IKV Zrt. vezérigazgatója küldetett kör e-mailt dolgozóinak, hogy a titkárságán is alá lehet írni az íveket.