Címoldal

Gazt irtottak, padot szereltek a Föld napjánFotógalériával

Gazt irtottak, padot szereltek a Föld napján

A belvárosi Mérey utca 13-15. szám alatti ingatlan parkjában szedték a szemetet és rendezték a terepet a Föld Napja alkalmából az IKV. Zrt. munkatársai. Az önkormányzati ingatlankezelő azért választotta ezt az udvart, mert itt minden jellemző problémát be tudtak mutatni egy kis területen.

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Jobban a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak a szolgáltatóknak, akik közterületeken végeznek karbantartást vagy felújítást, ha elfogadja a közgyűlés azt a rendelettervezetet, melyet a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt többek között csütörtökön reggel.

Új otthonba költözhetett Norbika és az anyukájaFotógalériával

Új otthonba költözhetett Norbika és az anyukája

Vincze Gabriella és kisfia két hónappal azután, hogy jelezték igényüket az IKV Zrt-nél egy garzonlakás bérlői lettek. A nehéz anyagi helyzetbe került anyuka és beteg kisfia pénteken vehette át a Kerszttöltés utcai lakásuk kulcsait az IKV munkatársaitól.

Követendő példa lehet a szegedi bérlakásprogramFotógalériával

Követendő példa lehet a szegedi bérlakásprogram

Az idén 204 önkormányzati szociális bérlakást újított fel az IKV Zrt. és adott bérbe új tulajdonosoknak. Az idei utolsó lakást kedden délután adták át a Csongrádi sugárúton.

Lakosságbarát programok a bizottság előtt

Lakosságbarát programok a bizottság előtt

A nyári szüntet követő első közgyűlés előtt nagyüzem kezdődött ma a bizottságokban. Szerda reggel a város pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága is a pénteki közgyűlés elé kerülő napirendi pontokat tárgyalta. Az egyik legfontosabb döntés az úgynevezett „Smart City” projekthez kapcsolódik.

Szivárgott a gáz egy Széchenyi téri lakóházban

Nagy volt a gázfogyasztás, ezért ellenőrizek az IKV Zrt. szakemberei a Széchenyi tér 8. számú épületben kedden délután. A helyszíni bejárás során erős gázszagot észleltek az alagsorból, ezért értesítették a gázszolgáltatót, akik miután megerősítették a szivárgás tényét, az egész épületben elzárták a gázt. A lakók viszont azóta nem tudnak tisztálkodni, főzni.

Összesen hatvan bérlakásra lehet majd pályázni

Összesen hatvan bérlakásra lehet majd pályázni

A közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén többek között felújított bérlakások pályáztatásáról döntött. Tagi kölcsönt kap ugyanakkor a Szegedi Vadaspark egy régen tervezett beruházás megvalósításához.

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat SzegedFotógalériával

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat Szeged

Nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok nyújthatják be igényeiket – mondta keddi sajtótájékoztatóján Botka László polgármester.

Fiatalok pályázhatnak önkormányzati garzonokra

Fiatalok pályázhatnak önkormányzati garzonokra

Az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén többek között arról döntött, hogy megpályáztatja hat üresen álló garzonlakás bérleti jogát. A pályázatra fiatalok jelentkezését várják.

Népszerűek a belvárosi üzlethelyiségek

Népszerűek a belvárosi üzlethelyiségek

szeged tv tartalom Egyre több üzlethelyiség talál gazdára a belvárosban azóta, hogy nem kell feltétlenül megvenni a bérleti jogot is. Egy tavalyi önkormányzati rendeletmódosítás tette lehetővé, hogy városi tulajdonú helyiségek bérlőinek csak a bérleti díjat kell fizetni, a jogot nem kell megvenniük. (videóval)

Korábbi híreink

Folyamatos az igény a szociális bérlakásokra

Folyamatos az igény a szociális bérlakásokra

szeged tv tartalomAz IKV Zrt. folyamatosan újítja fel a kezelésében álló ingatlanokat, amelyekre azután a legalább öt éve a városban lakó, öt éves folyamatos munkaviszonnyal rendelkező lakosok pályázhatnak. A legutóbbi kiírás nyertesei májusban költözhettek a bérlakásokba. (videóval)

Az otthon melegét vitték el a gyerekrajzok az Agórába

Az otthon melegét vitték el a gyerekrajzok az Agórába

Nagy sikerrel zárult az IKV Zrt. gyerekrajz pályázata, melynek eredményhirdetését pénteken délután tartották a Szent-Györgyi Albert Agórában. A gyerekek feladata egyszerű volt, a családjukat kellett megörökíteniük a saját otthonukban.

Fiatal pároknak kínál lakásokat az IKV

Fiatal pároknak kínál lakásokat az IKV

szeged tv tartalomEgyetemistáknak, főiskolásoknak kedvez az IKV Zrt. ezen a héten megjelenő pályázata. A társaság 8 garzont ajánlott fel a Tápai utcában, fiatal párok jelentkezését várják. Határidő nincs, a pályázatokat folyamatosan lehet beadni. (videóval)

Fotók díszítik a szegedi kirakatokat

Fotók díszítik a szegedi kirakatokat

Az IKV nyolc belvárosi, kiadásra váró üzletének kirakatait díszítik a jövőben neves fotóművészek alkotásai. A különleges utcai tárlatot Dusha Béla fotóművész és Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg a Wagner-udvarban.

Már közösségi oldalon is elérhető az IKV

Már közösségi oldalon is elérhető az IKV

Új, ügyfélbarát közösségi oldallal, IKV-Kisokos elnevezésű kiadvánnyal és saját standdal is igyekszik tájékoztatni ügyfeleit a város ingatlankezelő cége. Az IKV egyre aktívabb szerepet vállal Szeged közösségi életében is.

Hideg lesz, még a távfűtést is újraindítják

Hideg lesz, még a távfűtést is újraindítják

A meteorológiai előrejelzések szerint az elkövetkező napokban egy hidegfrontnak köszönhetően jelentősen lehűl a hőmérséklet, több helyen még talajmenti fagy is előfordulhat. Éppen ezért az IKV úgy döntött újraindítja a távfűtést.

A szóda történetéről nyílik kiállítás Ozorán

A szóda történetéről nyílik kiállítás Ozorán

A Szóda, egy magyar kultuszital című tárlat nyílik meg csütörtökön Ozorán. A tárlat a Szegeden élő, ma is aktív szikvízkészítő iparos Bánffi István több évtizedes munkával gyűjtött anyagát mutatja be, amely Fekete László Gyula gyűjtő különlegességeit is tartalmazza.

Egyre több üzlethelyiséget ad bérbe az IKV

Egyre több üzlethelyiséget ad bérbe az IKV

szeged tv tartalomSok olyan belvárosi üzlethelyiséget sikerült megint kiadni, amelyek korábban üresen álltak. Az ingatlankezelő újfajta kampánnyal igyekezett a vállalkozók figyelmét felhívni a lehetőségekre, és kedvezőbb bérleti feltételekkel adta ki a városi tulajdonú boltokat.

Újabb John Lennon relikviát árvereznek el!

John Lennon eddig ismert legkorábbi levelét árverezik el internetes aukción, több mint 30 ezer fontot (12 millió forint) várnak a zenész 11 éves korában írt soraiért. - írja a stop.hu

Csütörtökön több lakásban nem lesz melegvíz

Az IKV Zrt. Távhő Üzletágának honlapján megjelent információk szerint január 14-én, csütörtökön reggel 8 órától előreláthatóan délután 4 óráig javítási munkálatok miatt nem lesz melegvíz több szegedi háztartásban.

Archívum

I. Világháborús emlékeket gyűjt a Móra-múzeum

Csonka-közgyűlés: maradt a polgármesteri vétó

Rendkívüli közgyűlés nyitja a 2014-es politikai szezont

Rosszul gazdálkodnak az önkormányzati cégek

Kedden délután érkezik a Titanic relikvia Szegedre

Szegeden is mutyiztak a trafikpályázatokkal

Tiltott munkahelyi aláírásgyűjtés az IKV-nál?

SZTE: Áprilisig van pénz a fizetésekre

James Bond-relikviákat árvereztek el Londonban