Címoldal

Harminc új bérlakást osztott ki az az IKVFotógalériával

Harminc új bérlakást osztott ki az az IKV

Idén májusban írta ki az IKV Zrt. annak a harminc felújított Székely sori lakásnak a pályázatát, melynek eredményhirdetését csütörtökön délelőtt tartották. Idén összesen 200 lakás bérbeadását tervezi az önkormányzati ingatlankezelő cég.

Egyre többen maradnak el a közös költséggel

Egyre többen maradnak el a közös költséggel

szeged tv tartalom Az elmúlt években folyamatosan növekedett a lakók tartozása a társasházakkal szemben. Ennek az adósságnak az összértéke egy országos felmérés szerint elérheti a 10 milliárd forintot. A behajtás bonyolult és hosszadalmas eljárást jelentene. Az IKV a befizetések folyamatos nyomon követésével igyekszik beszedni a közös költségeket. (videóval)

Gyermekrajzok mesélnek az otthonról az Agórában

Gyermekrajzok mesélnek az otthonról az Agórában

Az idén is nagy sikerrel zárult az IKV Zrt. gyermekrajzpályázata, amelynek eredményhirdetését kedden délután tartották a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Folytatódik a bérlakások felújítása

Folytatódik a bérlakások felújítása

szeged tv tartalom A város ingatlankezelő cége 250-300 millió forintot költ idén szegedi panellakások felújítására, amelyeket azután szociális és piaci alapon adnak bérbe.

Piknikkel épített (lakó)közösséget az IKVFotógalériával

Piknikkel épített (lakó)közösséget az IKV

Első alkalommal rendezett szombaton délután közösségi pikniket az Erzsébet-ligetben az IKV Zrt. Két újszegedi tömbház bérlőit várták műsorokkal, foglalkozásokkal, sportolási lehetőséggel.

Harminc garzonlakást hirdet meg az IKV

Harminc garzonlakást hirdet meg az IKV

A közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli döntésén arról döntött, hogy pályázatot írhat ki az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. 30 üres, egyszobás garzonlakás bérlésére.

Vigyázat: IKV munkatársnak adja ki magát az álszerelő!

A szegedi ingatlankezelő lakossági bejelentés alapján értesült arról, hogy egy magát IKV Zrt.-s munkatársnak kiadó, de önmagát igazolni nem tudó férfi nyílászáró csere, illetve felújítás kapcsán több lakásban is felmérést kívánt végezni.

Harminc boldog család a Belvárosi mozibanFotógalériával

Harminc boldog család a Belvárosi moziban

Újabb harminc család jutott szociális bérlakáshoz Szegeden. A pályázatok eredményét csütörtökön ismertették a Belvárosi Moziban, ahol 151 család izgult, hogy nyert-e. Akiknek most nem volt szerencséjük, azok a közeljövőben újra próbálkozhatnak, mivel IKV folytatja a bérlakások felújítása és kiadását.

Gazt irtottak, padot szereltek a Föld napjánFotógalériával

Gazt irtottak, padot szereltek a Föld napján

A belvárosi Mérey utca 13-15. szám alatti ingatlan parkjában szedték a szemetet és rendezték a terepet a Föld Napja alkalmából az IKV. Zrt. munkatársai. Az önkormányzati ingatlankezelő azért választotta ezt az udvart, mert itt minden jellemző problémát be tudtak mutatni egy kis területen.

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Jobban a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak a szolgáltatóknak, akik közterületeken végeznek karbantartást vagy felújítást, ha elfogadja a közgyűlés azt a rendelettervezetet, melyet a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt többek között csütörtökön reggel.

Korábbi híreink

Új otthonba költözhetett Norbika és az anyukája

Új otthonba költözhetett Norbika és az anyukája

Vincze Gabriella és kisfia két hónappal azután, hogy jelezték igényüket az IKV Zrt-nél egy garzonlakás bérlői lettek. A nehéz anyagi helyzetbe került anyuka és beteg kisfia pénteken vehette át a Kerszttöltés utcai lakásuk kulcsait az IKV munkatársaitól.

Követendő példa lehet a szegedi bérlakásprogram

Követendő példa lehet a szegedi bérlakásprogram

Az idén 204 önkormányzati szociális bérlakást újított fel az IKV Zrt. és adott bérbe új tulajdonosoknak. Az idei utolsó lakást kedden délután adták át a Csongrádi sugárúton.

Lakosságbarát programok a bizottság előtt

Lakosságbarát programok a bizottság előtt

A nyári szüntet követő első közgyűlés előtt nagyüzem kezdődött ma a bizottságokban. Szerda reggel a város pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága is a pénteki közgyűlés elé kerülő napirendi pontokat tárgyalta. Az egyik legfontosabb döntés az úgynevezett „Smart City” projekthez kapcsolódik.

Szivárgott a gáz egy Széchenyi téri lakóházban

Nagy volt a gázfogyasztás, ezért ellenőrizek az IKV Zrt. szakemberei a Széchenyi tér 8. számú épületben kedden délután. A helyszíni bejárás során erős gázszagot észleltek az alagsorból, ezért értesítették a gázszolgáltatót, akik miután megerősítették a szivárgás tényét, az egész épületben elzárták a gázt. A lakók viszont azóta nem tudnak tisztálkodni, főzni.

Összesen hatvan bérlakásra lehet majd pályázni

Összesen hatvan bérlakásra lehet majd pályázni

A közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén többek között felújított bérlakások pályáztatásáról döntött. Tagi kölcsönt kap ugyanakkor a Szegedi Vadaspark egy régen tervezett beruházás megvalósításához.

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat Szeged

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat Szeged

Nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok nyújthatják be igényeiket – mondta keddi sajtótájékoztatóján Botka László polgármester.

Fiatalok pályázhatnak önkormányzati garzonokra

Fiatalok pályázhatnak önkormányzati garzonokra

Az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén többek között arról döntött, hogy megpályáztatja hat üresen álló garzonlakás bérleti jogát. A pályázatra fiatalok jelentkezését várják.

Népszerűek a belvárosi üzlethelyiségek

Népszerűek a belvárosi üzlethelyiségek

szeged tv tartalomEgyre több üzlethelyiség talál gazdára a belvárosban azóta, hogy nem kell feltétlenül megvenni a bérleti jogot is. Egy tavalyi önkormányzati rendeletmódosítás tette lehetővé, hogy városi tulajdonú helyiségek bérlőinek csak a bérleti díjat kell fizetni, a jogot nem kell megvenniük. (videóval)

Folyamatos az igény a szociális bérlakásokra

Folyamatos az igény a szociális bérlakásokra

szeged tv tartalomAz IKV Zrt. folyamatosan újítja fel a kezelésében álló ingatlanokat, amelyekre azután a legalább öt éve a városban lakó, öt éves folyamatos munkaviszonnyal rendelkező lakosok pályázhatnak. A legutóbbi kiírás nyertesei májusban költözhettek a bérlakásokba. (videóval)

Az otthon melegét vitték el a gyerekrajzok az Agórába

Az otthon melegét vitték el a gyerekrajzok az Agórába

Nagy sikerrel zárult az IKV Zrt. gyerekrajz pályázata, melynek eredményhirdetését pénteken délután tartották a Szent-Györgyi Albert Agórában. A gyerekek feladata egyszerű volt, a családjukat kellett megörökíteniük a saját otthonukban.

Archívum

IKV: Javítani kell a lakossági kapcsolatokat

Több pénz az önkormányzati lakások karbantartására

Emberarcú ingatlankezelőt szeretne az új vezér

Új ingatlangazdálkodási tervet készített az IKV

2 millióért vett régi könyveket Kósa Lajos

Újra Vajda Attila lett a legjobb kenus

Továbbra sincs béke a toronyházban

Gyűlnek az I. világháborús relikviák a múzeumban

I. Világháborús emlékeket gyűjt a Móra-múzeum

Csonka-közgyűlés: maradt a polgármesteri vétó

Rendkívüli közgyűlés nyitja a 2014-es politikai szezont

Rosszul gazdálkodnak az önkormányzati cégek

Kedden délután érkezik a Titanic relikvia Szegedre

Szegeden is mutyiztak a trafikpályázatokkal

Tiltott munkahelyi aláírásgyűjtés az IKV-nál?

SZTE: Áprilisig van pénz a fizetésekre

James Bond-relikviákat árvereztek el Londonban