Címoldal

A város számít az idősek tudására, tapasztalatáraFotógalériával

A város számít az idősek tudására, tapasztalatára

Gálaműsorral kedveskedtek a szegedi nyugdíjasokat az Ifjúsági Házban a közelgő ünnepek alkalmából. A rendezvényen Botka László polgármester mondott köszönetet az idős embereknek az áldozatos munkával eltöltött évekért.

Hagyomány és megújulás a Szegedi Jazz NapokonFotógalériával

Hagyomány és megújulás a Szegedi Jazz Napokon

A jazz hatalmas galaxisának néhány ragyogó csillaga is megvillant a hétvégi Szegedi Jazz Napokon. A 2003 óta újraindított fesztiválon ezúttal is maradandót alkottak a jazz új irányzatainak és a klasszikus stílusainak képviselői egyaránt.

Szegeden járt a vízilabdalegenda

Szegeden járt a vízilabdalegenda

szeged tv tartalom Gerincferdülése miatt kezdte el a vízilabdát, majd háromszoros olimpiai bajnok lett. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Benedek Tibor tartott előadást Szegeden. (videóval)

Az IH-ban mutatja be első nagylemezét a Belau

Az IH-ban mutatja be első nagylemezét a Belau

A Belau zenekar a nyár folyamán közel 40 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon. Az első lemezük, The Odyssey címmel nemrég jelent meg, amely a napokban Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. Pesti és külföldi koncertek után, április 13-án, Szegeden idézik meg a nyarat.

Tehetséges fiatal gitárost támogat az alapítványFotógalériával

Tehetséges fiatal gitárost támogat az alapítvány

Négy éve egy zenész osztálytársának fogta a kottát, és annyira megtetszett neki a gitár hangja, hogy ő maga is ezt a hangszert választotta. Kollár Martin többek között az Alkotó Ifjúságért Alapítvány ösztöndíjának köszönhetően művészi pályára készül.

Elstartolt a SZIN: indul a buli a partfürdőnFotógalériával

Elstartolt a SZIN: indul a buli a partfürdőn

A sátorlakók már tegnap, a nulladik napon beköltöztek a partfürdőre, mától pedig négy napon keresztül buliktól lesz hangos a Tisza-part. Nyolc zenei helyszínen, több mint 160 fellépő szórakoztatja a nyarat búcsúztató fiatalokat és idősebbeket.

Lassan összeáll a SZIN teljes programja

Lassan összeáll a SZIN teljes programja

szeged tv tartalom szeged tv tartalom A Szegedi Ifjúsági Napok pontosan 51 nap múlva, augusztus 24-én kezdődik. A fesztivál szervezését két év kihagyás után most ismét az Ifjúsági Ház vállalta, már tavaly szeptember óta folyik a nyár utolsó nagy bulijának előkészítése. A teljes programkínálat már jövő héttől látható lesz a rendezvény honlapján. (videóval)

Ságvárisok buliztak az Ifjúsági Házban

Ságvárisok buliztak  az Ifjúsági Házban

szeged tv tartalom Minden eddiginél többen vettek részt a Ságvárizmus Éjszakája elnevezésű összejövetelen, ahol a bulizásé a főszerep. A főszervező, Barokk István szerint ez azt bizonyítja, hogy egyrészt a ságvárisok nagyon összetartóak, másrészt így állnak ki az iskola neve mellett, amelyet a Fidesz kormány minden tiltakozás ellenére megváltoztatott.

Hová, merre? - segítség a pályaválasztáshoz

Hová, merre? - segítség a pályaválasztáshoz

szeged tv tartalom Három napos rendezvénysorozattal igyekeznek segíteni a pályaválasztás előtt álló diákokat. A csütrtökön megnyitott Pályaválasztási Napokon fő célja, hogy a résztvevők egy helyen és egy időben kapjanak információt a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről.

Teltházas koncertek és táncoló közönség

Teltházas koncertek és táncoló közönség

A megszokott magas színvonalú produkciók és szakértő közönség jellemezte az idei Szegedi Jazz Napok koncertjeit. Az első napon a fúziós zene hívei kaptak szinte tökéletes kiszolgálást, a második napon viszont a műfaj új irányzatai is bemutatkoztak.

Korábbi híreink

Újra SZIN-t szervezne az IH, ha lesz rá lehetősége

Újra SZIN-t szervezne az IH, ha lesz rá lehetősége

Jávorszky Iván kérdésre válaszolva mondta, rajtuk nem múlna a szervezés. De amíg ez elhangzott, számos más fontos kérdést is megtárgyalt a kulturális bizottság.

Amikor a gazda keze szépíti a jószágot

Amikor a gazda keze szépíti a jószágot

Végéhez közeledik a nagy rendrakás a partfürdőn, az IH is beszállt a virágosításba.

Halász Judit legújabb dalaival jön el az IH-ba

Halász Judit legújabb dalaival jön el az IH-ba

Április 11-én, szombaton a népszerű énekesnő, Halász Judit – délelőtt 11 és délután 4 órakor – két koncertet is ad Kezdődhet a mulatság címmel Szegeden, az IH Rendezvényközpontban.

Nádas kabaréjával avatják fel a Boncz-termet

Nádas kabaréjával avatják fel a Boncz-termet

Boncz Géza nevét veszi fel az IH Rendezvényközpont nagyterme. Március elsején a Szép volt fiúk című „közérzeti” kabaréval ünneplik a névadást, amelyet a humorista egykori kollégája és jó barátja, Nádas György rendez.

Bűnmegelőzési vetélkedő lesz az Ifjúsági Házban

Bűnmegelőzési vetélkedő lesz az Ifjúsági Házban

Városi bűnmegelőzési vetélkedőt szervez az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont középiskolás diákok részére. A kedden délután megrendezésre kerülő vetélkedőn részt vevő ötfős szegedi diákcsoportok hét állomást végigjárva küzdhetnek majd a pontszerzésért.

Menyegzővel indul az idei év az IH-ban

Menyegzővel indul az idei év az IH-ban

Tizedik alkalommal rendeznek Menyegző Esküvői Kiállítást az IH Rendezvényközpontban január 10-én és 11-én, szombaton és vasárnap. Két szinten több mint ezer négyzetméteren mutatják be térségünk szinte teljes, az esküvőszervezéssel kapcsolatos kínálatát. A kétnapos rendezvényen délelőtt 10-től este 6 óráig várják a látogatókat.

Világsztárok lépnek fel a jazz napokon

Világsztárok lépnek fel a jazz napokon

A jazzé lesz a főszerep két napon keresztül Szegeden. November 7-én és 8-án ismét megrendezik az IH Rendezvényközpontban Magyarország egyik legrégebbi zenei fesztiválját. Az idén Bill Frisell amerikai gitáros és a magyar gyökerekkel rendelkező szintén egyesült államokbeli zongorista, Steve Kuhn lesz együttesével a fesztivál sztárvendége.

"A Jobbik pontosan tudja mi zajlott az IH-ban"

A Szegedi Ifjúsági Napok megrendezésének körülményeinek kivizsgálását kéri Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke, aki ennek érdekében összehívná a Kulturális Bizottságot. A Polgármesteri Kabinet közleményében kiemelte, az elmúlt 4 évben a Jobbik irányítása alatt állt az IH, így nekik mindenről tudniuk kellett.

Feljelentést tett az MSZP az IH gazdálkodása miatt

Feljelentést tett az MSZP az IH gazdálkodása miatt

Vagyonának több mint 85 százalékát veszítette el és több mint 230 milliós adósságot halmozott fel három év alatt a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. A városi cégnek 2011-ben még 15 milliós nyeresége volt, de a cégvezetőt a Fidesz-Jobbik mutyikoalíció leváltotta, utódai aligha a város érdekét nézték. Ezért szerdán Tóth Károly szocialista önkormányzati képviselő a Csongrád Megyei Főügyészséghez fordult.

Az Ifjúsági Ház Fejlesztő- és médiaközpontot nyitott

Az Ifjúsági Ház Fejlesztő- és médiaközpontot nyitott

A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ifjúsági irodát és ifjúsági közösségi teret hozott létre a Dózsa György utca 2. szám alatti épületében IH – D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont néven. Az iroda egyszerre hozza vissza a klubok, klubtevékenységek értékeit és információkkal, tanácsokkal szolgál a betérő fiatalok számára.

Archívum