Címoldal

Csillagok, csülkös pacal és SZIN a Széchenyi térenFotógalériával

Csillagok, csülkös pacal és SZIN a Széchenyi téren

Csülkös pacallal, házipálinkával, szódával, kolbásszal és tepertővel is várják vasárnap estig a Széchenyi téren a fesztiválozókat. Az idén a kézműves termékek mellett akár „csillagokat is láthat” az, aki kilátogat Széchenyi térre. Tíz éves a szegedi hungarikum fesztivál.

A hungarikumoké vasárnap estig a Széchenyi térFotógalériával

A hungarikumoké vasárnap estig a Széchenyi tér

Ismét hungarikumok népesítették be a Széchenyi teret. Szegeden immár tizedik alkalommal rendeznek fesztivált a minőségi magyar termékeknek. A vasárnapig tartó seregszemlét Szabó Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Tizedik alkalommal jönnek el a hungarikumok

Tizedik alkalommal jönnek el a hungarikumok

Hetven kiállító – többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is – bemutatkozik a Széchenyi téren a tizedik, jubileumi Hungarikum Fesztiválon. A minőségi magyar termékek négynapos fesztiválját Szabó Sándor országgyűlési képviselő nyitja meg csütörtökön délután negyed 6-kor.

Virág elvtárs a Széchenyi téren főz Pelikánra

Virág elvtárs a Széchenyi téren főz Pelikánra

Hajdu Steve és Elek Ferenc, az Újszegedi Szabadtéri Színpad hétvégi bemutatójának két főszereplője a Hungarikum Fesztiválon vendégeskedik szombaton 17 órától. A tanú című legendás filmsiker népszerű művészei főznek és „csipegetnek” is a Széchenyi téri gasztrorendezvényen.

A hungarikumoké négy napig a Széchenyi térFotógalériával

A hungarikumoké négy napig a Széchenyi tér

Hungarikumok népesítették be csütörtök délután a Széchenyi teret. Szegeden immár kilencedik alkalommal rendeznek fesztivált a minőségi magyar termékeknek. A négynapos seregszemlét Szabó Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Hungarikumok népesítik be a Széchenyi teret

Hungarikumok népesítik be a Széchenyi teret

Csuhéfonók, bútorfestők, fazekasok és gyertyaöntők is bemutatkoznak a Széchenyi téren a kilencedik Hungarikum Fesztiválon. A minőségi magyar termékek vásárát Szabó Sándor országgyűlési képviselő nyitja meg csütörtökön délután negyed 6-kor.

Igazi gasztroélményt kínál öt szegedi fesztivál

Igazi gasztroélményt kínál öt szegedi fesztivál

A Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös szakmai értékelése alapján öt szegedi rendezvény – közöttük a Szeged Napja Ünnepségsorozat – is kiérdemelte a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását. (videóval)

Solymászbemutató és kolbászillat a térenFotógalériával

Solymászbemutató és kolbászillat a téren

Négy napig kóstolhatunk hagyományos magyar ételeket – sültkolbászt, lángost, töltött káposztát és rétest – a Széchenyi téren. Megcsodálhatjuk a csipkeverők, tojásfestők és citerakészítők munkáit. Megnyílt a nyolcadik Hungarikum Fesztivál.

A hungarikumoké lesz a Széchenyi tér

A hungarikumoké lesz a Széchenyi tér

Csipkeverők, tojásfestők és citerakészítők is bemutatkoznak csütörtöktől a Széchenyi téren a nyolcadik Hungarikum Fesztiválon.

Két szegedi fesztivál kapott kiváló minősítést

Két szegedi fesztivál kapott kiváló minősítést

Szerdán a Magyar Fesztiválszövetség fővárosi rendezvényén kerül sor az idei fesztiválminősítések hivatalos eredményhirdetésére és díjátadójára, ahol két szegedi rendezvény is elismerést kap.

Korábbi híreink

Hungarikumok népesítették be a Széchenyi teret

Hungarikumok népesítették be a Széchenyi teret

Több mint száz kiállító részvételével csütörtökön délután kezdetét vette a Széchenyi téren a hetedik alkalommal megrendezett Hungarikum Fesztivál, a minőségi magyar termékek és szolgáltatások seregszemléje. A vasárnap estig tartó fesztivál kiállítóit és vendégeit a házigazda város nevében Solymos László alpolgármester köszöntötte.

Kaput nyitott a hatodik Hungarikum Fesztivál

Kaput nyitott a hatodik Hungarikum Fesztivál

A Pavane Zászlóforgató Csoport felvonulásával csütörtökön délután kezdetét vette a Széchenyi téren a hatodik alkalommal megrendezett Hungarikum Fesztivál, a minőségi magyar termékek és szolgáltatások seregszemléje. A vasárnap estig tartó fesztiválra az ország minden részéből közel száz kiállító hozta el portékáját.

4 napig a hungarikumoké lesz a Széchenyi tér

4 napig a hungarikumoké lesz a Széchenyi tér

Hatodik alkalommal mutatkoznak be augusztus 8. és 11. között Szegeden a hungarikumok és a minőségi magyar termékek. A négynapos rendezvényre tavaly közel 60 ezren voltak kíváncsiak, a szervezők az idén is hasonló érdeklődésre számítanak. A fesztivál most is az országban található kiváló hazai árukat és szolgáltatásokat vonultatja fel a Széchenyi téren.

Öt napig ismét a hungarikumoké a tér

Öt napig ismét a hungarikumoké a tér

A minőségi magyar termékek seregszemléjére és vásárára az ország minden részéből közel száz kiállító hozta el portékáját Szegedre. Csütörtökön délután immár ötödik alkalommal nyitott kaput a Széchenyi téren a Hungarikum fesztivál.

A Hungarikum Fesztiválon köszöntik az olimpikonokat

A Hungarikum Fesztiválon köszöntik az olimpikonokat

Minőségi magyar élelmiszerek és hagyományos kézműves termékek költöznek csütörtökön a Széchenyi térre. Ötödik alkalommal nyílik Hungarikum Fesztivál Szegeden. Az idei program érdekessége, hogy hétfőn este itt köszöntik a Londonból hazatérő szegedi olimpikonokat.

Egész évben csináljuk a fesztivált

Egész évben csináljuk a fesztivált

Közel kétszáz kulturális, gasztronómiai, szabadidős és sportrendezvényt kínál az idén Szeged. Bár már jócskán benne járunk a nyárban, ősszel sem maradunk kulturális és gasztronómiai programok nélkül. Szeptember végéig több mint fél tucat nagyobb fesztivál színesíti a város életét.

Szegedre várják a hungarikumokat

Szegedre várják a hungarikumokat

A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására idén ötödik alkalommal nyitja meg kapuit augusztus 9-12. között Szegeden a Széchenyi téren. A fesztivál nem csak egy összművészeti fesztivál, annál sokkal több, sokkal kézelfoghatóbb, emberközelibb.