Címoldal

Miért ekkora baj a mikró a kukában?

Miért ekkora baj a mikró a kukában?

Tényleg ennyire kellett „habosítani” egy ilyen sztorit? Igen. Ugyanis ez sokkal több egyszerű nemtörődömségnél.

Nem lacafacázott, belevágta a mikrót a kukába!

Nem lacafacázott, belevágta a mikrót a kukába!

Lusták vagyunk, nem kérdés: valaki nem vitte el a hulladékudvarba a mikrosütőt, hanem beledobta a konténerbe a ház előtt...

Tanuljuk meg végre, hova kell elhelyezni a hulladékot!

Tanuljuk meg végre, hova kell elhelyezni a hulladékot!

Ezt például érdemes lenne megfogadni 2018-ra.

Még mindig tartozik a „nemzeti kukaholding”

Még mindig tartozik a „nemzeti kukaholding”

szeged tv tartalom Bár a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. összesen 1,2 milliárd forintot már kifizetett a Szegedi Hulladékgazdálkodási Kft-nek, de a harmadik és negyedik negyedévi munkáért járó térítés még nem érkezett meg az önkormányzat cégéhez. (videóval)

Kedvezménnyel utazhatunk az ünnepek alatt

Kedvezménnyel utazhatunk az ünnepek alatt

Egyre nagyobb problémát okoz a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, hogy a szolgáltatásért járó díjat nem kapja meg a számlázást bonyolító állami cégtől – hangzott el többek között a közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának hétfő reggeli ülésén.

Hamarosan érkeznek a szemétszámlák

Hamarosan érkeznek a szemétszámlák

szeged tv tartalom Jövő héten érkezhetnek az elmaradt szemétszámlák. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. arról tájékoztatta a Szeged Televízió szerkesztőségét, hogy először a második negyedévi csekkeket postázzák a lakosság felé, majd egy hónappal később érkeznek a harmadik negyedévi számlák is. (videóval)

Továbbra is adós az állam a szemétpénzzel

Továbbra is adós az állam a szemétpénzzel

A közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága szerda reggeli ülésén elfogadta azt az előterjesztést, melynek értelmében a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. számára korábban megnyitott banki hitelkeretet 150 millió forinttal megnövelik.

Elviszi a lehullott lombot a hulladékszállító

Elviszi a lehullott lombot a hulladékszállító

szeged tv tartalom Egyelőre csak kísérleti jelleggel, de elviszik a közterületen felszaporodott, a lakók által összegyűjtött falevelet a hulladékszállítók. A szolgáltató csak az utcákon-tereken keletkezett avart gyűjti be. A magánházaknál a kertekben lehullott lombot továbbra is a kukában kell gyűjteni, vagy saját költségen hulladékudvarba szállítani. (videóval)

Szabó: mi a valódi szándék a hulladékgazdálkodással?

Szabó: mi a valódi szándék a hulladékgazdálkodással?

A kormány április 1-jével átalakította a hulladékgazdálkodást, központosította a rendszert. Azonban az átállás csak káoszt okozott, későn kiküldött számlákat, elmaradt kifizetéseket hozott. Szabó Sándor országgyűlési képviselő már több alkalommal is felszólalt az ügyben a parlamentben.

Házhoz mennének a lomokért a kukás cég autói

Házhoz mennének a lomokért a kukás cég autói

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. került szóba legtöbbször a közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának hétfő reggeli ülésén. A Modern Városok Program keretében elindulhat a Széchenyi tér rekonstrukciójának tervezése.

Korábbi híreink

Hulladékszállítás: már 1 milliárd az állam tartozása

Hulladékszállítás: már 1 milliárd az állam tartozása

szeged tv tartalomTovábbra is nehéz pénzügyi helyzetben van a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., összesen 1 milliárd forintra vár, mert az állami központ késve fizeti ki a szolgáltatás díját. A cég a késlekedés miatt jórészt hitelből fizeti a béreket, az üzemanyagot és minden más költséget is. (videóval)

Hamarosan megérkeznek a szemétszámlák

Hamarosan megérkeznek a szemétszámlák

szeged tv tartalomFél éves huzavona után most úgy tűnik, fellélegezhetnek az ügyfelek, mert nem szaporodnak tovább a csekkek, vagyis végre fizethetnek. Több változásra is oda kell figyelni- erre hívja fel a lakosság figyelmét a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (videóval)

600 rászoruló család juthat szociális bérlakáshoz

600 rászoruló család juthat szociális bérlakáshoz

Három év alatt 600 szociális bérlakást újít fel és ad bérbe a piaci ár töredékéért a város. A képviselők a pénteki közgyűlésen többek között módosították a város lakásrendeletét is, hogy a rászorulók a jövőben még könnyebben juthassanak bérlakáshoz Szegeden.

Szabó Sándor: Ez egy szemét ügy!

Szabó Sándor: Ez egy szemét ügy!

Júliusban akár le is állhat a szegedi szemétszállítás, ha a kormány tovább folytatja az önkormányzati hulladékszállító cégek kivéreztetését. Szegednek már 670 millió forinttal tartozik a kukaholding és nem lehet tudni mikor jut a város a pénzéhez – mondta Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kivérezteti az állam a szemétszállító cégeket?

Kivérezteti az állam a szemétszállító cégeket?

Tovább gyűrűzik a kuka-gate botrány, hiszen továbbra sem látja el feladatát az állami Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Mint emlékezetes, ennek a cégnek kellene kiszámláznia a kukás díjakat a lakosság felé több mint egy éve, ám a rendszer még mindig nem állt fel.

Papírt gyűjtöttek, fát mentettek a legkisebbek

Papírt gyűjtöttek, fát mentettek a legkisebbek

szeged tv tartalomKözel 500 tonna papír gyűlt össze tavasszal a Szegedi Hulladékgazdálkodási és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nkft. által meghirdetett papírgyűjtésen. Ezzel több mint 5000 fa életét mentették meg azok az óvodások és iskolások, akik beszálltak a versenybe. (videóval)

Tudta Ön, hogy már kétszer is fizet a szemétért? És azt, hogy még harmadszor is?

Súlyos százmilliókat pumpál az állam egy olyan hulladékgazdálkodási rendszerbe, ami gyakorlatilag működésképtelen, és ami így is több tízmilliárd forintot emészt fel évente, az esztelen, és szervezetlen káosz fenntartásával pedig az adófizetői pénzeket – mondhatnánk úgy is; kidobják a kukába. - írja a pestibulvar.hu

Továbbra is nagy a káosz a szemétszámlák körül

Továbbra is nagy a káosz a szemétszámlák körül

szeged tv tartalomA Nemzeti Hulladékgazdálkodási Társaság még mindig nem fizette ki a szegedi hulladékelszállításért felelős céget szolgáltatásait. A lakosság sem kapott ebben az évben még számlát, az elsőt június elejére ígérik. Amíg a szegediek nem fizetik be az első három hónap díját, feltehetően a helyi hulladékszállítónak is várnia kell, hogy az elvégzett munkáért megkapják a díjazást. (videóval)

Szinte teljesen beborított a sok szemét egy szigetet

Egy új kutatás adatai szerint majdnem 38 millió darab műanyagszemetet mosott partra a víz egy kis lakatlan, eldugott csendes-óceáni korallzátonyszigeten. A Csendes-óceán délkeleti részét emelkedő Henderson-szigeten a legnagyobb sűrűségű az embertől származó hulladék az egész világon tengerkutatók szerint. A szemét 99,8 százaléka műanyag. - írja az estiujsag.hu

Nem fizet az állam a hulladék elszállításáért

Nem fizet az állam a hulladék elszállításáért

szeged tv tartalomAz idei munkájáért még egyetlen fillért sem kapott az állami hulladékgazdálkodási központtól az a szegedi Kft, amely a városban begyűjti és elszállítja a szemetet. Negyedévente kellene elszámolni a szolgáltatás ellenértékével, de ez a szabály a gyakorlatban eddig nem érvényesült. A szegedi cég hitelből kénytelen fedezni a kiadásait, amelyek havonta a százmilliós tételt közelítik meg. (videóval)

Archívum

Már a hulladékszállítást is államosítják

A szerződés szerint viszik el a sárgazsákokat

"Túlélési" tudnivalók az elkövetkező napokra

Szegeden is korszerűbb lett a hulladékszállítás

21 éve válogatják szelektíven a hulladékot

Optimalizálják a kukásautók útvonalát

Kukákkal próbálnak trükközni a csalók

Tovább korszerűsödik a hulladékszállítás

Így nyírták ki Orbánék a hulladékszállítást

Illegális szemétlerakó lett a szelektív gyűjtőszigetekből

Meg ne próbáljon tüzet rakni a kertjében!

Sikeresen „kizöldültek” a fiatal szegedi filmesek

Több mint száz település ellátása került veszélybe

Rámehet a gatyánk a betétdíjas joghurtra

Több mint kétmilliárd hulladékkezelésre

Népszabadság: jöhet a brüsszeli tockos

Hulladékudvar épülhet Szőregen