Címoldal

Növényvédő operációk

Növényvédő operációk

szeged tv tartalom Fasebészeti eljárással mentenek fákat Szegeden. A Honvéd téren egy hatvan éves fa túlélését segítették az egyelőre kevéssé ismert módszerrel.

Befulladt akcióterv - Tanácstalan szaktárca

„Kérdése korai és indokolatlan” – így reagált a Honvédelmi Minisztérium, amikor az iskoláktól, óvodáktól elvárt, nagy vitát kiváltó Honvédelmi Intézkedési Terv (HIT) néhány praktikus részlete iránt érdeklődtünk. - írja a nepszava.hu

A HIT-ből csak a legfontosabb nem derül ki

Túlélési tréning nem szerepel az iskolák nyakába lőcsölt honvédelmi akciótervekben, de rengeteg papírmunkára köteleznék az igazgatókat.

Jövőre minden óvodának és iskolának fel kell készülnie a terrortámadásra

Terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az iskoláknak kiküldött levél szerint a potenciális terrorveszély miatt van rá szükség. - írja az abcug.hu

Megették a bejglit, majd pereltek: nem egyszerű a Supka–Szeged-szakítás

Megették a bejglit, majd pereltek: nem egyszerű a Supka–Szeged-szakítás

A Gyulán játszó szegedi labdarúgóegylet egyike azon kevés együttesnek, amely tizenhárom nyeretlen meccs után is ragaszkodna tréneréhez. De...

Hazafias tesióra: a tanterv részévé válik az alattvalóképzés?

Meglóduló fantáziával akár a sorkatonaság visszaállításának előkészítését is bele lehet látni abba a kormányzati tervbe, amely hazafias és honvédelmi elemekkel dúsítaná a testnevelésórákat. Arra egyelőre nincs válasz, hogy miként történik mindez, a tanárokban mindenesetre rossz emlékeket idéz a felvetés. - írja a hvg

Katonákat toboroz a honvédség

Katonákat toboroz a honvédség

szeged tv tartalom Hirdetésekben keres szerződéses katonákat a Magyar Honvédség. A toborzóirodákban jelentkezőkkel a sikeres alkalmassági vizsgálatok után 3-5 éves szerződést kötnek. Az egyenruha, a folyamatosan emelkedő fizetés és a kiszámítható életpálya sok fiatalnak jelenthet vonzó alternatívát. (videóval)

Közmunkásból katona? - Magyarázkodik a HM

A közfoglalkoztatottak körében is toboroz a Magyar Honvédség, de a jelentkezés önkéntes: sem a megjelenés, sem a szerződéskötés nem kötelező - szögezte le a Honvédelmi Minisztérium (HM), miután a Kisalföld.hu arról írt, hogy a Magyar Honvédség toborzásán kötelező a megjelenés a közmunkások számára. - írja a nepszava.hu

Szegedi bravúr a medencébenFotógalériával

Szegedi bravúr a medencében

szeged tv tartalom Az 5. helyért csatázhat a rájátszásban a ContiTech Szeged Diapolo az OB I-es férfi vízilabda bajnokságban. Varga Péter együttese a középszakasz utolsó fordulójában közvetlen riválisát, a Honvédot fektette két vállra.

Nem fogja kitalálni, mire költ rengeteget a magyar állam

A megtermelt GDP tizedét költötte saját magára a magyar állam, amivel az EU éllovasának számít, miközben a honvédelmi kiadások, az egészségügy és a szociális védelem terén szignifikánsan az unió átlaga alatti GDP-arányos költéseket produkált 2013-ban. - írja a napi.hu

Korábbi híreink

Így telepedett rá a kormány gazdaságra

Az elmúlt években mind abszolút értékben, mind arányaiban nőtt a magyar állam működésének költsége miközben mérséklődött a szociális jóléti kiadások értéke – mindez a kormány számaiból derül ki. Az államháztartás egyre több pénzt von el a gazdaságból – emiatt jelentősen nőtt az újraelosztás mértéke.

Megszerezte a bronzéremet a Szeged

Megszerezte a bronzéremet a Szeged

A Szeged szerezte meg a harmadik helyet a férfi vízilabda ob I-ben, miután a rájátszásos párharc harmadik összecsapásán legyőzte a Honvédot szombaton.

Egyenlített a Honvéd a 3. helyért folyó csatában

Egyenlített a Honvéd a 3. helyért folyó csatában

A szombati idegenbeli vereség után szerdán hazai medencében nyert a Honvéd a Szeged ellen, ezzel kiegyenlített a férfi vízilabda-bajnokság rájátszásában, a bronzéremért kiírt, két győzelemig tartó párharcban.

Titokzatos helikopter-beszerzés a HM-ben

Belső kormányzati vizsgálat indulhat a honvédelmi tárcánál a használt Mi–8-as helikopterek április eleji, közbeszerzést mellőző beszerzésével kapcsolatban – értesült a HVG.

A Szeged egy góllal jobb volt a Honvédnál

A Szeged egy góllal jobb volt a Honvédnál

A tabella harmadik és negyedik helyezettje találkozott a férfi vízilabda-bajnokság 24. fordulójának pénteki rangadóján, amelyen a házigazda Szeged egy góllal legyőzte a Honvédot.

A Puskás tiltott szó a Felcsút ellen

A Honvéd-tábor egy óriási transzparenst készített, amin szerepelt Puskás Ferenc neve, de a felcsúti vezetők leszedették a biztonságiakkal a vendégszurkolók drapériáját, mondván, az az ő csapatuk neve. A Honvéd 4-0-ra verte Fehérváron a Felcsútot.

A Honvéd téren épül az új vérellátó

A Honvéd tér és a Földváry utca sarkán lévő, hosszú ideje üresen álló telken épül az új regionális vérellátó központ. Az ünnepélyes alapkőletételre pénteken kerül sor, a beruházás 2014 nyarára készül el.

Orbán saját elnöki repülőgépet akar

A magyar Air Force One egy háromgépes honvédelmi minisztériumi közbeszerzés keretében válhat valósággá, mely egyúttal a csereérett szovjet teherszállítókból is többet nyugdíjba küldene. A költségekről megoszlanak a vélemények, ám saját állami gépekkel minden bizonnyal rugalmasabban lehetne megoldani a honvédségi és a diplomáciai utakat. A politikai kockázatok azonban nem csekélyek.

Egy góllal nyert otthon a Szeged

Az éllovas Szeged szoros mérkőzésen egyetlen góllal bizonyult jobbnak hazai környezetben a Honvédnál a Vodafone férfi vízilabda ob I szerdai játéknapján.

Az ellenzék megszüntetné a TEK-et és a házőrséget

A közbiztonságról és a honvédelemről egyeztetett szerdán az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP), a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt (SZEM), valamint a Zöld Baloldal.

Archívum