Címoldal

Gyálaréten már írtják a szúnyogokat

Gyálaréten már írtják a szúnyogokat

szeged tv tartalom Megkezdték a szegedi szúnyoggyár biológiai gyérítését. A gyálaréti Holt-Tiszával van továbbra is a legtöbb probléma, a belevezetett szennyvíz és termálvíz miatt. A Feketevíz képes ellátni szúnyoggal a déli városrészeket, de akár egész Alsóvárost is. Erre fordítja a város a legtöbb pénzt és energiát. (videóval)

Több ezren támogatják aláírásukkal a Holt-Tisza rehabilitációját

szeged tv tartalom Átadták a szervezők B. Nagy László fejlesztési kormánybiztosnak azokat az aláírásokat, amelyeket a Klebelsberg-telepen élők gyűjtöttek össze az ottani Holt-Tisza szakasz megtisztítása érdekében. Az íveket a városrészben élőkön kívül mások is ellátták a kézjegyükkel.

Aláírásgyűjtést indítanak a Holt-Tiszáért

szeged tv tartalom Aláírásgyűjtést indít három civil szervezet a szegedi Holt-Tisza 3 km-es szakaszának rendbetétele érdekében. Nógrádi Tibor fideszes önkormányzati képviselő szerint az elhanyagolt területen található szív és bőrférgek nem csak a kutyákra, de az emberre is veszélyesek lehetnek.

2 milliárd kellene a Holt-Tiszára

2 milliárd kellene a Holt-Tiszára

SZEGED TV - A Holt-Tiszát két milliárd forintért lehetne megmenteni. A Klebelsberg-telepi lakossági fórumon az is elhangzott, hogy a 2014-2020 közötti Európai Uniós fejlesztési forrásokból kellene megoldani a holtág helyreállítását.