Címoldal

Erdők, rétek, vizek a Hellerben

Mráz János festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Tápén, a Heller Ödön Művelődési Házban Erdők, rétek vizek címmel december 8-án, pénteken délután 4 órakor.

Kodály Körönd Szegeden

A Heller Ödön Művelődési Ház sikeres pályázatot nyert „Kodály Körönd Szegeden” címmel, a Nemzeti Kulturális Alap kiírásán.

Tápén a tarhonya volt a főszereplő szombatonFotógalériával

Tápén a tarhonya volt a főszereplő szombaton

Nem babonások a tápaiak, idén 13. alkalommal rendezték meg a Tarhonya Fesztivált, ahol a hagyományos étel, a tarhonya elkészítését elevenítették fel. A főzőverseny mellett, amelyre tizennégy csapat nevezett, színes, zenés programok is várták az érdeklődőket.

Szabó: A nők mindig több szerepben tündökölnekFotógalériával

Szabó: A nők mindig több szerepben tündökölnek

Tápé hölgyeit ünnepelték szombat délután a Heller Ödön Művelődési házban, ahol színes műsor és egy kellemes vacsora várta vendégeket, akiket Szabó Sándor Szeged országgyűlési képviselője köszöntött.

Lovas fogatokon vonultak a tápéiak a Búcsú térre

Lovas fogatokon vonultak a tápéiak a Búcsú térre

Gyönyörű időben zajlott Tápén a hagyományos menettánc és lovas fogatok felvonulása szombat délután. Ezt követően kezdetét vette a Búcsú téren a mulatság, melyet este a Beatrice együttes koncertje zár.

Tápén ismét megrendezik a tarhonyafesztivált

Tápén ismét megrendezik a tarhonyafesztivált

Augusztus 6-án, szombaton immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban a tarhonyafesztivált. A helyi hagyományőrzők jóvoltából reggel 7 órától ismét rotyoghatnak a finom ételek a bográcsokban a művelődési ház udvarán. A fesztivált egész napos programok kísérik.

Péntek este nyílnak ki a tápai udvarok

Péntek este nyílnak ki a tápai udvarok

Különleges kulturális csemegékkel várják az érdeklődőket ezen a hétvégén Tápén, ahol kinyílnak azok az udvarok is, melyek eddig rejtve maradtak a kíváncsi szemek elől.

Kinyitják az udvarokat TápénFotógalériával

Kinyitják az udvarokat Tápén

Hagyományteremtő szándékkel rendezik meg a hétvégén a Tápai Udvarok Napját. A változatos programok közös jellemzője, hogy mindegyiket valamelyik helyi épület udvarán tartják.

Műveltségi vetélkedő Tápén Bartók tiszteletére

Műveltségi vetélkedő Tápén Bartók tiszteletére

A napokban rendezte meg a Heller Ödön Művelődési Ház, a Nemzeti Kulturális Alap és a Bartók Rádió támogatásával a "Tisza-Tempó-Tápé” című műveltségi vetélkedőt, Bartók Béla születésének 135. évfordulójához kapcsolódva.

Húsvéti játszóház, kézműves vásár és táncház Tápén

A közelegő húsvéti ünnepek előtt játszóházzal, kézműves vásárral és táncházzal is várják az érdeklődőket március 19-én, szombaton délután 2 órától Tápén, a Heller Ödön Művelődési házban.

Korábbi híreink

Tápén virággal és dallal köszöntötték a nőket

Tápén virággal és dallal köszöntötték a nőket

Virággal és ünnepi nótacsokorral köszöntötték a közelgő nőnap alkalmából a városrészben élő hölgyeket péntek délután Tápén, a Heller Ödön Művelődési Házban. A hagyományos nőnapon az idén kiállítás is nyílt.

Tarhonyás ételekkel vetélkedtek Tápén

Tarhonyás ételekkel vetélkedtek Tápén

Tizedik alkalommal rendeztek tarhonyafesztivált szombaton Tápén, a Heller Ödön Művelődési Házban. A helyi hagyományőrzők jóvoltából kora reggeltől rotyoghattak a finom ételek a bográcsokban a művelődési ház udvarán. A főzőverseny díjait Solymos László alpolgármester adta át a nyerteseknek.