Címoldal

Sosem lesznek már fehér karácsonyaink?

Sosem lesznek már fehér karácsonyaink?

Egyre inkább szenzációszámba megy, ha esik a hó december végén, és tartósan meg is marad. Így kell ennek lennie? Igen, tényleg szenzáció...

Figyelmeztetés: ónos eső és havazás lehet

Figyelmeztetés: ónos eső és havazás lehet

Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez kedd este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az éjszaka folyamán az északi megyékben átmeneti jelleggel gyenge ónos eső, a nyugati határ közelében néhol ónos szitálás lehet.

Szerdától téli terhelésre készül a közútkezelő

Szerdától téli terhelésre készül a közútkezelő

Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet - hívja fel az autósok figyelmét a közútkezelő. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a társaság szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el.

A hegyekbe érkezik az első komolyabb hótakaró

A szerdán kezdődő havazással a hegyekben már komolyabb hótakaró is kialakulhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

A havazás után ónos eső is jöhet

A havazás után ónos eső is jöhet

Két megyére másod-, két másikra pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt keddre a meteorológiai szolgálat. Emellett többfelé további havazás is várható.

Szegeden is leesett az első hóFotógalériával

Szegeden is leesett az első hó

Dél körül kezdett el szállingózni a hó Szegeden, hol kisebb, hol nagyobb intenzitásal. Eddig körülbelül 3 centiméter hó esett. Utánpótlásra szerdán lehet számítani, de akkor akár eső, illetve ónos eső is eshet.

Jön az igazi tél: hamarosan hull a hó és hózik…

Jön az igazi tél: hamarosan hull a hó és hózik…

Az újév második napján az országban több helyre megérkezett az igazi tél: a hideg mellett havazással is. Az előrejelzések szerint több hullámban a következő napokban is várható még havazás. Megjött az igazi tél.

Leleményes: neten árulja a kertjében hullott havat

Megelégelte a szüntelen hólapátolást egy massachusettsi férfi, és úgy döntött: ha már dolgozik az eltakarítással, legalább legyen belőle némi haszna: interneten kezdte árulni a kristályos anyagot.

Karácsony után indított rohamot tél tábornokFotógalériával

Karácsony után indított rohamot tél tábornok

Vasárnap téli ruháját öltötte fel Szeged. Bár a karácsony nem lett fehér, a decembert végül nem úsztuk meg havazás nélkül: az év utolsó vasárnapján Szegedet is elérte a havazás, egy nap alatt közel 10 centiméter hó hullott a Tisza-parti városra. A meteorológiai szolgálat nyolc megyére – közöttük Csongrádra is – másodfokú figyelmeztetést adott ki hétfőn a hófúvás miatt.

"Hóúszást" rendeztek a minnesotai utcán

Igaz, hogy a téli olimpia a hétvégén véget ért, de két minnesotai fiatalt megihlettek a havas sportok, és ha már a házuk előtt combig érő hó magasodott, kihasználták a váratlan lehetőséget.

Korábbi híreink

Megjött az első hó: kemény mínuszok várhatók

Megjött az első hó: kemény mínuszok várhatók

A hosszan tartó tavaszias tél után pénteken délben megérkezett Szegedre is az első hó. A közelgő napokra kemény mínuszokat jósolnak a meteorológusok. A várható jelentős mennyiségű hó, hófúvás, illetve ónos eső miatt több megyére – így Csongrádra is – első fokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Dermesztő fagy tört be az Egyesült Államokba

Az elmúlt két évtized leghidegebb "sarkköri légörvénye" uralkodott el hétfőn az Egyesült Államok keleti felében, kiterjedt területeken negatív rekordközelségű, dermesztő fagyot okozva.

Az országban többfelé havazik és erős szél fúj

Az országban többfelé, így Tapolca, Kisbér, Tatabánya, Kiskőrös és Baja térségében havazik, Kápolnásnyék környékén intenzíven esik a hó. Kiskunhalas és Szeged környékén havas esőre kell számítania a közlekedőknek, és sokfelé erős szél fúj - tájékoztatta az Útinform hétfő déli adatai alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-t.

Az ombusman talált hibát a hókáoszban

Számos hiányosság volt a lakosság felkészítésében, riasztásában és tájékoztatásában, valamint a kommunikáció során a márciusi rendkívüli hóhelyzet idején – állapította meg a beérkező panaszok alapján az alapvető jogok biztosa.

Problémát okozhat a belvíz a hóolvadás után

Problémát okozhat a belvíz a hóolvadás után

Az újabb jelentős csapadék miatt tovább nőtt a belvízzel elárasztott területek nagysága az országban, amely már megközelíti a 80 ezer hektárt. A március végi havazás utáni olvadás nyomán hamarosan tovább nőhet az elöntött területek nagysága az Alföldön is.

Lemondatná Pintért és Bakondit a PM

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólítja fel Pintér Sándor belügyminisztert és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot vezető Bakondi Györgyöt, hogy a hétvégi hóhelyzet során elmaradt, illetve rosszul meghozott intézkedések miatt még hétfőn ajánlják fel a lemondásukat.

Pintér hárítja a felelősséget

A kiszámíthatatlan időjárást és az óvatlan, felelőtlen autósokat is hibáztatta pénteken a belügyminiszter azért, mert a havazás és a viharos szél miatt lebénult a fél ország. Pedig a kormány is sokat hibázott: a katasztrófavédelem nem vette figyelembe az időjárás-jelentéseket, melyek időben figyelmeztettek arra, mi várható, majd a hatóságok akkor tájékoztatták a lakosságot, amikor már sok százan a hó fogságában fagyoskodtak az utakon.

Országos hó helyzet percről percre

A március 15-i ünnepségek nagy része is elmarad a csütörtök hajnal óta tartó havazás miatt. Az ország nagy részén esik, a viharos szél hótorlaszokat emel. Péntek reggelre több mint harminc település vált megközelíthetetlenné, közel kétszáz út járhatatlan. Ezrek éjszakáztak az utakon, százezer ember maradt áram nélkül. A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy ne induljon útnak.

"16 órája veszteglünk, felénk sem néznek"

16 órája vesztegel több ezer autós az M1-es autópályán. Egyikük a hvg.hu-nak elmondta, senki sem nézett feléjük, reggel ugyan küldtek egy buszt, de sem élelmiszert, sem folyadékot nem biztosítottak számukra. Több olvasónk is jelezte, hogy a katasztrófavédelemtől sem segítséget, sem információt nem kaptak. Az autósok és a környékbeliek egymáson próbálnak segíteni.

Nagylaknál korlátozták a teherforgalmat

Az intenzív havazás következtében kialakult torlódás miatt kedd délelőttől korlátozták a teherforgalmat a nagylaki határátkelőhelynél, a Szlovénia és Olaszország irányába tartó kamionok nem léphetnek magyar területre - tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtóreferense az MTI-t.

Archívum