Címoldal

Az a mocskos "kettős mérce"

Az igazán nagy gond akkor lesz, amikor az emberek százezrei fognak kérdéseket feltenni és nem lesz türelmük a válaszra 30 napot várni. - írja a gepnarancs.hu

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Határidőre megérkeztek az iskolákba a tankönyvek, amelyeket több mint 1700 településre, mintegy 4100 iskolába szállítottak ki augusztusban - közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

NAV: idén is fizethető részletekben az szja

NAV: idén is fizethető részletekben az szja

A még fizetendő személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás, ha összegük nem haladja meg a 200 ezer forintot, idén is fizethető részletekben.

Felvételizők: kedd az utolsó határidő

Felvételizők: kedd az utolsó határidő

Legkésőbb július 12-éig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Sokan az utolsó pillanatra hagyták a bevallás beadását

Sokan az utolsó pillanatra hagyták a bevallás beadását

szeged tv tartalom Nagy a forgalom az adóhivatal ügyfélszolgálatán, mert most is sokan hagyták az utolsó hetekre az adóbevallásuk elkészítését. A jövő héten meghosszabbított nyitva tartásban várják az ügyfeleket, de nem érdemes a legutolsó pillanatig várni. (videóval)

Hamarabb visszakapjuk a Belvárosi HidatFotógalériával

Hamarabb visszakapjuk a Belvárosi Hidat

Jól halad a munkálatokkal a Belvárosi híd felújításán dolgozó kivitelező, így a vártnál csaknem egy hónappal hamarabb visszakapják a szegediek a hidat. Ennek mind az autósok, mind a kerékpárosok nagyon örülnek.

Ma 16 órakor lejár az átjelentkezés határideje

Ma 16 órakor lejár az átjelentkezési kérelmek benyújtásának határideje, aki eddig az időpontig nem teszi ezt meg a lakóhelye szerinti jegyzőnél, nem szavazhat a vasárnapi önkormányzati választáson. Eddig több mint 15 ezren jelezték, hogy nem a lakóhelyükön, hanem a tartózkodási helyükön kívánnak szavazni.

20-25 ezer vállalkozás csúszott le a támogatásról

Saját hibái miatt bünteti a kis- és középvállalkozásokat az online kasszák ügyében a kormány - mondta Csárdi Antal, az LMP fogyasztóvédelmi és vállalkozásfejlesztési szakszóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Ma éjfélig lehet benyújtani az szja-bevallásokat

Ma éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó (szja) bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje; a kitöltött és aláírt bevallást az előző évekhez hasonlóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain, a postán és az ügyfélkapun keresztül is el lehet juttatni az adóhatósághoz.

Pénztárgépek - Újabb határidő

Szerdáig élhetnek az 50 ezer forintos állami támogatással a pénztárgépek beszerzéséhez a visszavont engedélyű gépeket rendelő kereskedők, illetve azok, akiknek befizetett előlegeivel eltűnt egy vállalkozás.

Korábbi híreink

Keddig lehet jelentkezni a központi írásbeli vizsgára

Keddig lehet jelentkezni a központi írásbeli vizsgára

Keddig kell jelentkezniük azoknak az általános iskolai tanulóknak, akik központi írásbeli vizsgát szeretnének tenni; a kérelmet abba a középiskolába kell benyújtani, ahol a vizsgát le kívánják tenni - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Nem változik a kasszacsere végső határideje

A kormány döntése értelmében a PC alapú, úgynevezett nagykasszák átállítási végső határideje 2013. december 31. A Nemzetgazdasági Minisztérium nem tervezi az online kapcsolatra képes pénztárgépek bevezetésére nyitva álló határidők megváltoztatását. A kiskasszák esetében már lejárt a kötelező megrendelési határidő. A régi kiskasszák csak addig használhatók, amíg a kereskedő, vendéglátós számára le nem szállítják az új gépet.

Öt szuperkassza üzemel a 188 ezerből

Senki sem veszi már komolyan a kormány és az adóhatóság határidejét. Bár elvileg egy hét múlva kötelező lenne online pénztárgépet üzemeltetni, a Népszabadság úgy tudja, hogy összesen 5 kasszát kötöttek be eddig a NAV-hoz. Miközben 188 ezer vállalkozás regisztrált a cserére.

Pénztárgépcsere: ma lejár a határidő

Nem a kassza bekötésnek, az ugyanis javarészt még el sem kezdődött. Elvileg azonban ma jár le határidő. Igaz, egy hónapig még nem büntetnek. Engedélyezett pénztárgép típusból már 13 van, üzembe helyezett kasszából viszont nem sok.