Címoldal

A legjobb hallgatókat díjazták az egyetemen

Fotós orvostanhallgató, lézerspecialista és stroke-ot kutató hallgató is van az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei díjazottjai között. (videóval)

Szegeden kevés a lemorzsolódó hallgató

Szegeden kevés a lemorzsolódó hallgató

szeged tv tartalom Komoly problémaként emlegetik a felsőoktatásban a hallgatók lemorzsolódását. A Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese szerint nem mindegy, hogy valaki csak szünetelteti a tanulmányait, vagy szakot vált, illetve diploma nélkül távozik a felsőoktatásból. (videóval)

Az SZTE-n 200 új külföldi hallgató kezdi a félévet

Az SZTE-n 200 új külföldi hallgató kezdi a félévet

Az előzetes jelentkezések szerint szeptembertől az ERASMUS program keretében 207 külföldi hallgató tanul a szegedi egyetemen. A külföldi hallgatók 18 ország 79 városának 94 egyeteméről érkeznek az SZTE 11 karára.

Ismét jöhetnek szudáni hallgatók az SZTE-re

Ismét jöhetnek szudáni hallgatók az SZTE-re

Hamarosan ismét érkezhetnek Szudánból hallgatók a Szegedi Tudományegyetemre – erről kötött kedden oktatási és kutatási együttműködési megállapodást a szegedi universitas.

Teddy macival gyógyítottak Szegeden

Teddy macival gyógyítottak Szegeden

szeged tv tartalom Súlyos betegeket láttak el a Teddy Maci Kórház orvosai, hiszen kötöztek, lázat mértek, műtöttek a kisgyermekek, akik egy napra igazi doktornak érezhették magukat. Az orvostanhallgatók tartotta program célja, hogy a gyerekek bátorságot szerezzenek, és szükség esetén ne félve menjenek orvoshoz. (videóval)

Milliárdokat hoznak a külföldi diákok Szegedre

Milliárdokat hoznak a külföldi diákok Szegedre

Tandíjjal együtt évente mintegy 43 milliárd forintot költ a szegedi, debreceni és pécsi egyetemen tanuló mintegy 11 ezer külföldi hallgató a három megyeszékhelyen. Városonkét egy-egy diák átlagosan 1,2 munkahelyet is teremt.

Egyre több külföldi diák választja Szegedet

Egyre több külföldi diák választja Szegedet

Az ERASMUS mobilitási programok keretében februárban 174 új külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen 12 karán. A diákok 19 ország 76 városának 87 egyeteméről érkeztek. Beilleszkedésüket orientációs héttel segíti az SZTE.

Fizetett tapsolók ülték végig az olimpiát támogató konferenciát

A Társadalmi Párbeszéd az Olimpiáért tavaly június közepén bemutatta, Budapest milyen jól járna egy esetleges olimpiarendezéssel. A szakmai előadók meghívóját információnk szerint Fürjes Balázs írta alá, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és őt nevezték ki a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat kormányzati felelősének is. - írja a 24.hu

Hazánkban sokan küzdenek a cukorbetegséggel

Hazánkban sokan küzdenek a cukorbetegséggel

szeged tv tartalom Magyarországon több, mint hétszázezer ember él felismert cukorbetegséggel, és még félmillióra teszik azok számát, akik cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A megelőzés fontosságára a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete hívta fel a figyelmet a Diabétesz napon a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. (videóval)

Folytatódik a sikeres mentorprogram

Folytatódik a sikeres mentorprogram

35 mentorálttal indult el az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának új szakasza, melynek nyitórendezvényét kedden tartották. Az előző időszakban végzett felmérés alapján a mentoráltak közel fele álláslehetőség vagy szakmai gyakorlat formában folytatja a közös munkát a mentorral.

Korábbi híreink

Elégedettek a külföldi hallgatók az egyetemmel

Elégedettek a külföldi hallgatók az egyetemmel

Elégedettek a külföldi hallgatók a Szegedi Tudományegyetemmel. Ezt támasztja alá, hogy az intézmény 2016-ban „Very good International Student Satisfaction” díjat nyert. A kitüntető címet az SZTE-n tanuló külföldi hallgatók értékelése alapján osztották ki.

Egyetemistákat oktatnak a rendőrök

Egyetemistákat oktatnak a rendőrök

A korábbi évek hagyományát folytatva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya idén is indított kurzusokat az SZTE hallgatói számára. Ebben a félévben több mint százan vehetnek részt a képzésen.

Bulival indítják a tanévet az egyetemisták

Bulival indítják a tanévet az egyetemisták

szeged tv tartalomFesztivállal köszönti az egyetem első éves hallgatóit. Az összegyetemi gólyatábor ma délután nyitotta meg kapuit, idén már új névvel. A The Welcome Camp, azaz a Köszöntőtábor, nemzetközi szintre emelkedett, külföldi előadók is szerepelnek a fellépők között. (videóval)

Megindult az albérletkeresési roham

Megindult az albérletkeresési roham

szeged tv tartalomKedden este kihirdették az idei felsőoktatási ponthatárokat, ezzel megkezdődik a roham a szegedi szállásokért. Bár anyagilag megterhelőbb, a legtöbb egyetemista albérletet keres a városban, hiszen a kollégiumi férőhelyek korlátozottak. (videóval)

Fiatal pároknak kínál lakásokat az IKV

Fiatal pároknak kínál lakásokat az IKV

szeged tv tartalomEgyetemistáknak, főiskolásoknak kedvez az IKV Zrt. ezen a héten megjelenő pályázata. A társaság 8 garzont ajánlott fel a Tápai utcában, fiatal párok jelentkezését várják. Határidő nincs, a pályázatokat folyamatosan lehet beadni. (videóval)

Panasz-nappal hangoltak a vizsgaidőszakra

Panasz-nappal hangoltak a vizsgaidőszakra

szeged tv tartalomA szorgalmi időszaknak már vége, a vizsgaidőszak még csak most kezdődik. Az újabb nagy hajtás előtt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szervezett egy úgynevezett Panasz-napot, ahol bárki elmondhatta panaszait és legalább egy napig megfeledkezhetett az egyetem nehézségeiről. (videóval)

Nagy volt az érdeklődés az egyetem nyílt napján

Nagy volt az érdeklődés az egyetem nyílt napján

szeged tv tartalom Bár a jelentkezési határidő egy hét múlva lejár, mégis több százan vettek részt az egyetem hétvégi nyílt napján. Sokan érdeklődtek a felvételi eljárás változásairól, a jelentkezési lap elektronikus kitöltéséről, és az ösztöndíjakról. (videóval)

„Zsiráfnyakú” egyetemista nap a szegedi múzeumokban

„Zsiráfnyakú” egyetemista nap a szegedi múzeumokban

Őszi egyetemista napot tartanak a szegedi múzeumokban: október 27-én, kedden egy zsiráfnyak hosszáért, 240 forintért nézhetik meg a hallgatók a Móra Ferenc Múzeumot, a Kass Galériát és a Fekete házat. A kedvezmény mellett ajándék tárlatvezetések is várják az egyetemistákat.

Szeged vonzza a külföldi diákokat

Szeged vonzza a külföldi diákokat

Az idei félévben 264 új külföldi hallgató kezdi meg egyetemi tanulmányait Szegeden Tudományegyetemen. A legtöbb diák, 59 fiatal Franciaországból érkezett, dobogós még Törökország, Spanyolország, Olaszország és Románia is. A többség orvos szeretne lenni.

Indiai diákok veszik be az SZTE-t

Indiai diákok veszik be az SZTE-t

A tavalyinál kétszer több, összesen 120 külföldi ösztöndíjas gólya érkezik idén Szegedre. Legtöbben Indiából jönnek.

Archívum

A közgyűlés egyhangúlag támogatta a hallgatókat

Folytatódhatnak a tiltakozó akciók

A bölcsészkaron tartottak fórumot a tiltakozó diákok

Tisztulhat a ködös Orbán-üzenet

Szerdán is tüntetnek a hallgatók Szegeden

A szakszervezet is csatlakozott a tüntetéshez

A Rádió előtt a tömeg - ismertetnék követeléseiket

Hallgatók: „Ön blöffölt, miniszterelnök úr!”

Diáklázadás: Balogot csúnyát átverte Matolcsy?

A közgyűlés is tárgyalja a hallgatók javaslatát

A Fidesz-irodánál demonstráltak a hallgatók

A Parlamenthez vonultak a tiltakozó hallgatók

Flashmob: Kidurrantották a kormány „lufifejét”

Felfüggesztették demonstrációt a hallgatók

Hallgatók: A keretszámokat újra kell tárgyalni

Kormányhivatalt foglaltak az egyetemisták

Sikeres gyakornoki program az Ítélőtáblán

Tiltakozó fórum az egyetemen

Sztrájkbizottságot alakítanak a hallgatók

A szegedi hallgatók nagy része elutasítja a tandíjat

Ingyenesen úszhatnak az egyetemisták

Hallgatók gyakorolhatnak az Ítélőtáblán