Címoldal

Szénmonoxid, az alattomos gyilkos

Szénmonoxid, az alattomos gyilkos

szeged tv tartalom Tavalyi télen egy ember sem halt meg szénmonoxid-mérgezésben Csongrád megyében. A katasztrófavédők szerint ebben nagy szerepe van az évtizedek óta végzett felvilágosító munkának. Egyre többen szereltetnek be jelzőkészüléket, az is sokat segít.

Fogy a magyar, egyre kevesebben vagyunk

Fogy a magyar, egyre kevesebben vagyunk

Nőtt a természetes fogyás 2017 első nyolc hónapjában, mivel az előző év azonos időszakához képest többen haltak meg és kevesebb gyerek született - közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán az MTI-vel.

Van amikor minden másodperc számít

Van amikor minden másodperc számít

szeged tv tartalom Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás miatt, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel a többségüket meg lehetne menteni. Az Újraélesztés Nemzetközi Napján a Dél-alföldi régió megyéinek több mentőállomásán is lehetőség nyílt az újraélesztés ismereteinek megtanulására, az életmentő mozdulatok gyakorlására. (videóval)

Vigyázat! Veszélyes lehet, ha forr a bor

Vigyázat! Veszélyes lehet, ha forr a bor

szeged tv tartalom Az idei hosszú, napos ősz miatt sok helyen még nem fejeződött be a szüret. Köztudott, hogy a pincében erjedő mustok mérges gázokat termelnek. Az idén eddig nem érkeztek hírek halálos mérgezésről. Ennek elkerülésére többféle módszer is létezik. (videóval)

Megható videóval emlékszik családja Aradszky Lászlóra

Aradszky László vasárnap este itt hagyott minket. Kortársai és barátai közös fotókkal emlékeztek rá, míg a családja egy megható videóval nosztalgiázik. - írja az nlcafe.hu

Évről évre több a kórházi fertőzés

Tavaly 1481 multirezisztens, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló kórokozóval (MRK) is megfertőződött beteg halt meg a kórházakban, az elhunytak közül 174 esetben a fertőzés volt a halál oka, vagy közrejátszott abban - írta a Magyar Nemzet kedden az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentésére hivatkozva. - írja a 444.hu

Meghalt Makk Károly filmrendező

Életének 92. évében szerdán elhunyt Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a magyar mozgókép mestere, a nemzet művésze - tudatta az MTI-vel a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, amelynek az elnöke volt.

90 éves korában elhunyt Lorán Lenke

Életének 91. évében ma elhunyt Lorán Lenke színésznő - a hírt ma délelőtt a család közölte az MTI-vel. A Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész május elsején töltötte be 90. életévét. A kerek évfordulót a kórházban ünnepelte, ahova két hónappal korábban került be. - írja a femina.hu

Elvis Presley halálának 40. évfordulójára emlékeznek az Egyesült Államokban

Elvis Presley, a rock királya halálának 40. évfordulójára emlékeznek szerdán az Egyesült Államokban. Virrasztásokkal, filmekkel, interjúkkal emlékeznek az alig 42 esztendősen szívrohamban elhunyt Presleyre, s ezúttal ritkán nyilatkozó özvegye is interjút adott.

Meghalt az Oscar-díjas Martin Landau

Elhunyt Martin Landau. Az Oscar-díjas amerikai színész 89 éves volt. Sajtósának vasárnapi tájékoztatása szerint a művészt előző nap érte a halál egy Los Angeles-i kórházban, ahová csak rövid időre kellett bevonulnia, azonban váratlanul komplikációk léptek fel nála, írja az Index.

Korábbi híreink

Elhunyt Korognai Károly színész-rendező

Elhunyt Korognai Károly színész-rendező, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok korábbi igazgatóját 56 éves korában érte a halál - írta a delmagyar.hu vasárnap.

Élni és halni hagyni – Sir Roger Moore emlékére

Roger Moore tovább volt katona, mint drámaiskolás, mégis úgy lett egyszerre film- és tévésztár, ahogy senki más. James Bond, Simon Templar, Lord Sinclair, Ivanhoe – számos ikonikus karaktert köszönhettünk a 89 évesen elhunyt színésznek, aki egy félig magyar filmben játszotta egyik utolsó szerepét. - írja a hvg

Meghalt a férfi, akit elsodort egy kisteherautó

A kórházba szállítást követően meghalt az a szegedi férfi, akit elsodort egy villamossal ütköző gépkocsi szerdán délelőtt Szegeden.

Elhunyt Chuck Berry, a rock and roll atyja

Szombaton, 90 évesen elhunyt Chuck Berry, akit a rock and roll atyjának tartottak - jelentette be Missouri amerikai szövetségi állam rendőrsége. - írja a ma.hu

Váratlanul elhunyt Bill Paxton színész

Műtéti komplikációk következtében 61 évesen elhunyt Bill Paxton amerikai filmszínész, akit olyan produkciókból ismer a közönség, mint az Apollo 13, a Titanic vagy a Terminátor. - írja az atv.hu

Premier előtt hunyt el Galkó Bence

Premier előtt hunyt el Galkó Bence

Színházi premier előtt lett rosszul Galkó Bence színművész, a Szegedi Nemzeti Színház tagja, akinek életét nem tudták megmenteni. A súlyosan beteg színész 64 éves volt.

Kedden eltemették Novák Andrást

Január 10-én hunyt el életének 80. évében Novák András festőművész, akit kedden temettek el a Belvárosi Temető díszsírhelyében.

Vasárnap meghalt Torgyán József

Életének 85. évében, otthonában, szűk családja körében vasárnap reggel meghalt Torgyán József, az FKGP egykori volt elnöke, egykori agrárminiszter. - írta az Index

Szegeden több kisbaba született tavaly

Szegeden több kisbaba született tavaly

szeged tv tartalomMegnőtt Szegeden a házasságkötések száma a tavalyi évben. Több mint 2500-an születtek, és csaknem ugyanennyien hunytak el 2016-ban. Az önkormányzat Anyakönyvi Csoportjának adatai arról tanúskodnak, hogy a születések és a halálesetek száma is növekedett 2015-höz képest.

2016: Íme a leghíresebb sztárok, akiket idén vesztettünk el!

Az idei évben talán minden eddiginél több hazai és külföldi hírességtől kellett örök búcsút venniük a rajongóknak. Színészek, zenészek, közéleti személyiségek tucatjai hunyták le 2016-ban örökre a szemüket, mi pedig most összegyűjtöttük a talán legismertebb és leginkább gyászolt halottakat. - írja a Blikk

Archívum

Többen haltak meg a szelfi miatt, mint cápatámadásban

Érezhetően csökken a magyarok száma

Nem adta meg az elsőbbséget, ütközött, meghalt

Motoros gázolt halálra egy gyalogost Szegeden

Továbbra is fogy a magyar, de már lassabban

Meghalt Demis Roussos énekes

Elhunyt Oberfrank Géza, a szegedi szimfonikusok egykori karmestere

Meghalt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat utolsó tagja

Elhunyt Bán János, a szegedi stúdió volt vezetője

Ennyire hülyék?! 10 Darwin-díjasból 9 férfi!

Halálos szén-monoxid-mérgezés történt Szegeden

Elhunyt Richard Attenborough

Elhunyt Beck Tamás volt kereskedelmi miniszter

Elhunyt a világhírű színész Robin Williams

Elhunyt kollégára emlékezett az Ítélőtábla

Elment a kedvük a babáknak a megszületéstől

Tíz év alatt 15 százalékkal kevesebb gyerek született