Címoldal

A szomszédban dőlt meg a melegrekord vasárnap

A szomszédban dőlt meg a melegrekord vasárnap

A napi maximum-hőmérsékleti rekord is megdőlt vasárnap délután; több helyen 38 Celsius-foknál is melegebb volt az utolsó augusztusi hétvégén. A legmagasabb hőmérsékletet a Hódmezővásárhelyhez tartozó Szikáncs állomáson rögzítették.

A nagy hőségben sokkal több víz fogy

A nagy hőségben sokkal több víz fogy

szeged tv tartalom Nyáron jelentősen megemelkedik Szeged vízfogyasztása. A legtöbbet augusztus 5.én csurgattunk. Ez azonban még mindig nagyon messze van a Szegedi Vízmű teljesítményének felső határától. Akinek kertje van, továbbra is kérhet kétféle locsolásai kedvezményt. (videóval)

Meleg lesz augusztus utolsó hétvégéje

Meleg lesz augusztus utolsó hétvégéje

Augusztus utolsó hétvégéjén visszatér a kánikula, többfelé akár 35 Celsius-fok is lehet. Emellett sok lesz a napsütés, helyenként lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Visszatér a hőség, de az ünnepre eső is jöhet

Visszatér a hőség, de az ünnepre eső is jöhet

A tartós hőség veszélye miatt a fővárosra és nyolc megyére – közöttük Csongrádra – ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre. Szombaton viszont hidegfront érkezik, csak vasárnap estére csökkenhet a „csapadékhajlam”.

A hőség miatt a Tisza vize is szokatlanul meleg

A hőség miatt a Tisza vize is szokatlanul meleg

A tartós hőségben a Balaton vize is csaknem 30 Celsius-fokig emelkedett a napokban. Szokatlanul meleg a Tisza vize is: Szegednél 27 fokos vízhőmérsékletet is rögzítettek.

A madarak is szenvednek a hőségtől

A madarak is szenvednek a hőségtől

szeged tv tartalom A kánikula a madarakat is megviseli, ha ők nem is jelzik ezt olyan látványosan. Különösen a fiókák és a fiatalok vannak veszélyben. A madártani intézet munkatársa szerint a madarakat is itassuk, ha ilyen forróság van. (videóval)

Több a mentők munkája a hőségben

Több a mentők munkája a hőségben

szeged tv tartalom A szokásosnál mintegy 10-15 százalékkal több riasztást kapnak a mentők a hőség alatt, Csongrád megyében is megnövekedett az ilyen esetek száma. A nagy melegben gyakoriak az ájulásos rosszullétek, a balesetek száma pedig a figyelem kihagyásai miatt emelkedik. (videóval)

Szakértő: mindenkit érint a jelenlegi, extrém hőhullám

A jelenlegi, extrém hőhullám mindenkit érint, nemcsak a gyerekeket, az időseket és a krónikus betegeket, akik alapvetően érzékenyek az időjárási változásokra - mondta Pintér Ferenc humánmeteorológus, a Meteo Klinika vezetője az M1 aktuális csatornán.

Hőségben fokozottan oda kell figyelni a vérnyomásra

Hőségben fokozottan oda kell figyelni a vérnyomásra

szeged tv tartalom Legutóbb tíz éve volt Szegeden a mostanihoz hasonló hőség, de most akár 40 fokos kánikulára is számíthatunk. A tartós melegben mindenkinek érdemes betartani néhány alapvető szabályt, ami az egészségünket védi. A kisgyerekekre, az idős és a beteg emberekre oda kell figyelni. (videóval)

Locsolással próbálják meg hűteni az utakat

Locsolással próbálják meg hűteni az utakat

szeged tv tartalom Több száz kilométernyi útszakaszt frissítenek fel vízzel a tikkasztó hőségben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft munkatársai. Az utak és a város felfrissítése és hűtése mellett elengedhetetlen a zöldövezet öntözése is. (videóval)

Korábbi híreink

Ez húzós lesz: piros riasztás van a hőség miatt

Ez húzós lesz: piros riasztás van a hőség miatt

Már négy megyére – közöttük Csongrádra – adta ki a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetését a hőség miatt a meteorológiai szolgálat. Akár 40 fok is lehet a héten.

40 fok körüli meleggel kezdődik az augusztus

40 fok körüli meleggel kezdődik az augusztus

Sok napsütéssel és kánikulával kezdődik az augusztus, a hét második felében néhol akár 40 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Véget ér a kánikula: nagy esők jönnek…

Véget ér a kánikula: nagy esők jönnek…

Heves zivatarokkal, felhőszakadással érkezik a hidegfront. A hét közepére mindenhol 30 fok alatt, néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok. A hétvégén ismét több lesz a napsütés és melegszik az idő.

Érdemes odafigyelni a napozásra

Érdemes odafigyelni a napozásra

szeged tv tartalomEgyre tudatosabban napoznak az emberek, nagy részük magas faktorszámú fényvédőt használ, a déli időszakban pedig árnyékba vonulnak. Ennek ellenére egyre több a bőrrákos megbetegedés. A melanóma a fiatalokat is érinti. (videóval)

A kánikula miatt hőségriasztás rendeltek el

A kánikula miatt hőségriasztás rendeltek el

Csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkárság csütörtök délben az MTI-vel.

Lassan múlik a kánikula, jön az enyhülés

Lassan múlik a kánikula, jön az enyhülés

szeged tv tartalomA napok óta tomboló hőségben megteltek a strandok. Csongrád megyében a legmagasabb szintre, a harmadfokúra emelte a hőség miatt kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hét közepéig még tovább fokozódik a forróság, 40 fok is lehet. Csütörtökön jöhet az enyhülés. (videóval)

Már csak pár nap és jön az enyhülés!

Már csak pár nap és jön az enyhülés!

A hét elején még akár 37 fok is lehet, a hét közepétől mérséklődik a hőség, a hétvégén többfelé 25 fokig sem emelkedik a hőmérséklet. Emellett sok napsütés várható, de többször záporok, heves zivatarok is lesznek.

Július elején hűvösebb napok jönnek

Július elején hűvösebb napok jönnek

A hétvégén is folytatódik a szeles, változékony idő. A zivatarok mellett napsütés is várható, de július első napjaiban mérséklődik a hőség: vasárnap néhol már csak 21 Celsius-fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzéséből.

Másodfokú hőségriasztás lép életbe jövő hétfőig

Másodfokú hőségriasztás lép életbe jövő hétfőig

Másodfokú hőségriasztást ad ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár csütörtökön 0 órától jövő hétfőn 24 óráig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Vigyázzunk az állatokra a hőségben

Vigyázzunk az állatokra a hőségben

szeged tv tartalomAkár hőgutát is kaphatnak az állatok a nyári melegben. A kutyák és macskák fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért fontos a számukra az árnyékos, hűvös hely biztosítása. Ilyenkor a sétáltatással is óvatosabbnak kell lennünk: ne menjünk a kutyával futni, és inkább rövidebb távon sétáltassuk a kora reggeli órákban. (videóval)

Archívum

Narancssárga riasztás a hőség miatt a megyében

Keddre figyelmeztetést adtak ki Csongrád megyére

Hőségriadót rendeltek el csütörtök éjfélig

Péntekig marad még a kánikula

Újra itt a kánikula: életbe lépett a hőségriasztás

A szegedi Nagyállámoson is vizet oszt a MÁV

Folyamatosan lopakodik vissza a tartós kánikula

Perzselő a forróság, de kedden jön az enyhülés

Csongrád megyében is piros riasztás van érvényben

Forró lesz a hétvége Szegeden is

A háziállatokra is vigyázni kell a kánikulában

Szerdától másodfokú hőségriasztás

Itt a strandidő: sok napsütés, kánikula

30 fok körüli hőségre számíthatunk

Ismét rekordot döntött az éjszakai hőség Szegeden

Vizet osztanak a nagyobb vasútállomásokon

Másodfokú hőségriasztás Szegeden is

Kutya meleg lesz: hőségriadót rendeltek el

Megdőlt a melegrekord: 40 foknál is melegebb volt

Újra hőségriasztást rendeltek el

Tetőzik a hőséghullám: akár 40 fok is lehet

Riasztás a szinte 40 fokos hőség miatt

Ismét forró napok köszöntenek Szegedre

Hőségriadó - meghosszabbítva!

Vizet osztanak a szegedi vasútállomáson is

Jön a kánikula, a következő napokban 39 fok is lehet

Hamarosan vége a kánikulának

Rekord hőmérséklet Szegeden

A hőség az állatokat is megviseli

Fokozódik a meleg, az UV-B sugárzás is nagyon magas

Már most is meleg van, de kedden fokozódik a hőség

Csongrád megyében is másodfokú a hőségriadó