Címoldal

Mégis lesz tramtrain Szeged és Vásárhely között

Mégis lesz tramtrain Szeged és Vásárhely között

szeged tv tartalom A Strabag építheti a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő vasúti villamos, a Tram-train beruházás következő ütemét – derült ki a napokban. A cég 9 milliárd forintból 20 hónap alatt kell, hogy elvégezze a kijelölt munkálatokat. A fejlesztés Szegedet is érinti. (videóval)

Pénztárcát lopott a strandon, elfogták

A rendőrök rövid időn belül elfogták azt a szegedi férfit, aki pénztárcát lopott a hódmezővásárhelyi strandon.

Hátborzongató tömegsírt találtak Vásárhelynél

Hátborzongató tömegsírt találtak Vásárhelynél

Különleges „tömegsír” nyomaira bukkantak a Móra Ferenc Múzeum szakemberei egy homokbánya területén - a Hódmezővásárhelyt elkerülő út építéséhez kapcsolódó régészeti feltárás során. A Krisztus előtti 8. századra keltezhető sekély gödörben tizenegy ember maradványait tárták fel a régészek.

Kondor Béla képeiért sokan „szomszédoltak”Fotógalériával

Kondor Béla képeiért sokan „szomszédoltak”

Sok szegedi is autóba ült vasárnap délután, hogy elzarándokoljon a „szomszédvárba”, Hódmezővásárhelyre, ahol a Tornyai-múzeumban kiállítás nyílt a huszadik század egyik legösszetettebb és legnagyobb hatású magyar művészegyénisége, Kondor Béla alkotásaiból.

Év végén kezdődhet az elkerülő út építése

Év végén kezdődhet az elkerülő út építése

Év végén megkezdődhet a hódmezővásárhelyi elkerülő út építése, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában készülő út építésére kiírt közbeszerzési eljárás kedden jelent meg.

Közös fellépés a befektetők megszerzéséért

Közös fellépés a befektetők megszerzéséért

SZEGED TV - A szegedi egyetem segíti összehangolni Szeged és Hódmezővásárhely gazdaságfejlesztési elképzeléseit. Erről ma írtak alá megállapodást. A legfontosabb célok között a munkahelyteremtést és a vállalkozások megerősítését, valamint a tudás alapú ipar létrehozását jelölték meg.

Szeged és Vásárhely között száguld majd a villamos

Szeged és Vásárhely között száguld majd a villamos

Hat év múlva készül el, és már egyre több részlet derül ki a Szegedet Vásárhellyel összekötő villamosvasút terveiből. A tramtrain egyes szakaszokon akár 100 kilométeres sebességgel is száguldhat majd.

Szegedi alkotások is láthatók az őszi tárlaton

Szegedi alkotások is láthatók az őszi tárlaton

Szegedi képzőművészek – többek között Aranyi Sándor, Pataki Ferenc, Sejben Lajos és Tóth Sándor – is kiállítanak a vasárnap megnyílt 62. Vásárhelyi Őszi Tárlaton. December 6-ig 252 alkotás látható.

Szegedi alkotók is kiállítanak az őszi tárlaton

Szegedi alkotók is kiállítanak az őszi tárlaton

Szegedi képzőművészek – többek között Aranyi Sándor, Pataki Ferenc, Sejben Lajos, Tóth Sándor és Vinkler Leó – is kiállítanak az idei Vásárhelyi Őszi Tárlaton. 252 alkotást láthat majd a közönség.

Bemutatófejés is lesz állattenyésztési napokon

Bemutatófejés is lesz állattenyésztési napokon

Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a hét végén az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat: bemutatófejést, tenyészállat felvezetést, díjugrató versenyt és juhnyírási bemutatót is láthat, aki felkeresi a vásárhelyi mezőgazdasági találkozót.

Korábbi híreink

Halálos baleset a 47-es számú főúton

Egy személy meghalt, többen sérültek a Hódmezővásárhely közelében történt balesetben. Az elsődleges információk szerint egy személyautó ütközött össze egy menetrend szerinti autóbusszal hétfőn reggel a 47-es számú főúton.

2017-re lehet elkerülő út Hódmezővásárhelynél

2017-re lehet elkerülő út Hódmezővásárhelynél

Beérkeztek a pályázatok és az elbírálást, valamint a szerződéskötést követően hamarosan megkezdődhet a 47-es főút északi elkerülő szakaszának beruházás-előkészítése Hódmezővásárhelynél – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára kedden a dél-alföldi városban. A beruházás várhatóan 2017-re készül el.

Itt vannak a meg nem nyitott kiállítás képei

Január 3-án nem nyílt meg Németh György fotóinak tárlata a mórahalmi rendezvényházban. A Homokháti tanyavilág címet viselő kiállítás érthetetlen indokok miatt maradt el. A fotóművész politikai okokat sejt a dolog mögött, a kiállítás halasztását kérő igazgató szerint egyszerű félreértésről van szó.

A szegedi tramtrain-re pályázik Hódmezővásárhely

A szegedi tramtrain-re pályázik Hódmezővásárhely

Pályázatokat nyújt be a hódmezővásárhelyi önkormányzat az alföldi város és Szeged központját közvetlenül összekapcsoló, a nagyvasúti és a villamospályát is használó úgynevezett tramtrain-beruházás előkészítésére. Ha megvalósul a beruházás, Vásárhely belvárosából Szeged központjában fél óra alatt juthatnak majd el az utasok.

Lázár városában készítik a trafikok feliratait

Vaskos arculati kézikönyv segíti a friss trafiktulajdonosok dolgát: a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. honlapján elérhető dokumentum megjelenésével párhuzamosan egy cég már a kötelező és opcionális arculati elemeket kínálja honlapján. A szálak Hódmezővásárhelyre vezetnek.

Bárándy: A változásokat nem lehet megakadályozni

Bárándy: A változásokat nem lehet megakadályozni

A nagy társadalmi változásokat adminisztratív eszközökkel nem lehet megakadályozni. Bármilyen lehet a választási eljárási törvény, bármilyen lehet a kampányra vonatkozó szabályozás, ha kormányváltó hangulat alakul ki így is, úgy is leváltják a kormányt a választók – mondta Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő pénteken hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján.

Már 2014-re készül a vásárhelyi MSZP

"Mostantól ellenfélnek tekint Hódmezővásárhelyen a Fidesz, ami lehetőséget és kötelezettséget is jelent" - fogalmazott lapunknak Kis Andrea, aki immár másodszor indult a polgármesteri posztért a városban.

Almási István lett Hódmezővásárhely polgármestere

Almási Istvánt választották Hódmezővásárhely polgármesterévé, a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjét a voksolók 52,31 százaléka támogatta - derül ki az önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott nem hivatalos végeredményből.

Csak a munkahelyek állítják meg az elvándorlást

Csak a munkahelyek állítják meg az elvándorlást

Hódmezővásárhelyen mindenkit érint az elvándorlás. Munkahelyek híján az itt élő családok szinte mindegyikéből valaki elhagyta már a várost. Az új városvezetés legfontosabb feladta, hogy munkahelyeket teremtsen – mondta az MSZP polgármester-jelöltje.

Egy új városvezetés munkahelyeket teremtene

Egy új városvezetés munkahelyeket teremtene

Valódi párbeszédre lenne szükség a városvezetés és a vásárhelyi cégek között ahhoz, hogy javuljon a foglalkoztatási helyzet. Hódmezővásárhely egyik legkomolyabb problémája ugyanis az elvándorlás, aminek legfőbb oka a munkanélküliség – mondta az MSZP polgármester-jelöltje.

Archívum