Címoldal

„Lecsorognak” a hídról a kézművesekFotógalériával

„Lecsorognak” a hídról a kézművesek

A városnapi programsorozat egyik leglátványosabb eleme már esztendők óta a Belvárosi hídon megrendezett vásár. Az idén 18 éves kézműves seregszemlére 200 vásározó érkezett az ország minden szegletéből. Nézelődőből és vásárlóból pedig több tízezer is akad.

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

Május utolsó előtti hétvégéjén ismét „hidivásározik” a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Idén már hetedik alkalommal vesznek részt a rendezvényen, ahol családi programokkal, játékos és elgondolkodtató formában hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Jön a hídivásár, kerülnek a buszok

Jön a hídivásár, kerülnek a buszok

Gólyalábasok, csepűrágók, dudások és kézművesek veszik birtokba szombat reggeltől a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat. Az átkelőt már ma éjjel lezárják, a buszok, trolik két napig kerülő úton viszik az utasokat.

Menetrendváltozások jönnek a napokban

Menetrendváltozások jönnek a napokban

Május 12-én és 13-án Szegeden rendezik a Járművezetők Országos Versenyét, ami miatt rövidebb útvonalon jár majd az 1-es villamos. A Hídivásár miatt is változások lesznek egy héttel később.

A hét végén csúcsra járt az egész városFotógalériával

A hét végén csúcsra járt az egész város

Tízezrek vettek részt a hét végén a Szeged-napi programokon. A borfesztiválon és a Belvárosi hídon egy gombostűt sem letett volna leejteni szombaton és vasárnap. A Dóm tér pedig zsúfolásig megtelt a Quimby együttes koncertjére és az ünnepi tűzijátékra.

A Hídivásár miatt változik a trolibuszok közlekedése

A Hídivásár miatt változik a trolibuszok közlekedése

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint a XVII. Hídivásár miatt május 21-én, szombaton üzemkezdettől május 22-én, vasárnap üzemzárásig az érintett 5-ös, 9-es és 19-es trolibuszvonalak közlekedési rendje változik.

Eső után hídivásár: pénztárcát tölts!Fotógalériával

Eső után hídivásár: pénztárcát tölts!

Körtemuzsika, mosószóda, mimóza. Mi a közös bennük? Abszolút, de semmi! Legföljebb az, hogy mindegyik megvehető a hídivásárban. Meg még ezer más. Ami itt nem kapható, az nincs is!

Az idén háromnapos lesz a hídivásár

Az idén háromnapos lesz a hídivásár

Gólyalábasok, csepűrágók, dudások és kézművesek veszik birtokba szombat reggeltől a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat. Bár a Szegedi Hídivásár történetében ez már a tizenhatodik alkalom, de csak most először várja három napon keresztül látogatóit a vásári forgatag.

A Hídivásár miatt változik a trolibuszok közlekedése

A Hídivásár miatt változik a trolibuszok közlekedése

Érdemes figyelniük a 5-ös, 9-es és 19-es trolibuszokat használóknak szombaton üzemkezdettől, hétfőn üzemzárásig a XVI. Hídivásár miatt megváltozik a az érintett járművek közlekedési rendje.

Pohárra fel! Hosszú borünnep kezdődikFotógalériával

Pohárra fel! Hosszú borünnep kezdődik

Nemcsak borszerető, hanem borértő is a szegedi közönség. Tudják ezt a jól a borászok is, ezért az idén rekordszámba jelentkeztek a borünnepre, amellyel pénteken kezdetét veszi a Szeged Napja ünnepségsorozat – mondta Németh István, a szervező Városkép Kft. ügyvezetője.

Korábbi híreink

Menetrend változás a Hídivásár miatt

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint a XIV. Hídivásár miatt május 25-én (szombaton) üzemkezdettől május 26-án (vasárnap) üzemzárásig az érintett 5-ös, 9-es és 19-es trolibuszvonalak közlekedési rendje megváltozik

Sodródás a tömegben

Mozdulni is alig lehetett az ünnepi hétvégén a Belvárosi hídon és környékén: a hídi vásár ismét több tízezer érdeklődőt vonzott. Ropogósra sült csülök, fejedelmi kürtőskalács, vattacukor mellett vezetett a vásárlók útja.

Színes látványvilágot varázsoltak a hídra

Színes látványvilágot varázsoltak a hídra

Tizenharmadik alkalommal tért vissza a hídivásár a hét végén Szegedre: közel egy kilométer hosszan több mint kétszáz magyarországi, illetve Kárpát-medencei mesterember, kézműves és iparművész kínálta válogatott portékáját a lezárt Belvárosi hídon.

Kézművesek lepik el a Belvárosi hidat

Kézművesek lepik el a Belvárosi hidat

A városnapi ünnepségsorozat keretében 13. alkalommal tér vissza a hídi vásár a hét végén Szegedre: május 26–27-én a Belvárosi hídon, valamint a környező utcákban rendezik meg az egyik legnagyobb hazai kézműves seregszemlét és bemutatót.