Címoldal

Tudta, hogy ma már egyetlen Traffipaxot sem használ a rendőrség?

Attól már egyáltalán nem kell tartanunk, hogy egy Traffipax készít rólunk gyorshajtásos fényképet. Eláruljuk, hogy miért nem. - írja a hvg

Akció: három napig a gyorshajtókra vadásznak

Akció: három napig a gyorshajtókra vadásznak

Háromnapos sebességellenőrzés kezdődött ma a közutakon. A rendőrség péntekig Magyarország egész területén, így Szeged környékén is a gépjárművek sebességének fokozott ellenőrzését végzi – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság honlapja.

Gyorshajtókat próbál kiszűrni a rendőrség

Gyorshajtókat próbál kiszűrni a rendőrség

A rendőrség 24 órás sebességellenőrzéssel próbálja kiszűrni a gyorshajtókat; az európai akció, az úgynevezett Speedmarathon szerda reggel 6 órától csütörtök reggel 6 óráig tart.

206 km/h-nál meszelték le a sofőrt, ilyen magyarázatot még a rendőrök sem hallottak

A brit Lee Rutherfordnak nem ez volt az első kihágása, de az biztos, hogy a legextrémebb. - írja a hvg

Négy napig fokozottan ellenőrzik az autósokat

Négy napig fokozottan ellenőrzik az autósokat

szeged tv tartalom Országos sebességmérő akcióba kezdett ma a rendőrség. Elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, illetve a lakott területek közútjain érvényes megengedett sebesség megtartását vizsgálják. Érdemes óvatosnak lenni: a bírság ugyanis 5 ezertől 300 ezer forintig terjedhet. (videóval)

13-mal száguldott az első gyorshajtó

Ha legközelebb a traffipaxosok, a meszelő rendőrök, a fogalomfigyelő kamerák és a megfejthetetlenül hülye közlekedési táblák miatt káromkodna, jusson eszébe, hogy az egész hülyeség a KRESZ-szel csaknem 120 éve kezdődött; akkor adták át az első büntetőcédulát gyorshajtásért. - írja az Index

42 helyszínen dolgoznak majd a traffipaxok

42 helyszínen dolgoznak majd a traffipaxok

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott. Figyelemmel az elmúlt évi kedvező tapasztalatokra, a rendőrség ismét részt vesz ennek végrehajtásában.

24 óra, amikor minden traffipax üzemben lesz

24 óra, amikor minden traffipax üzemben lesz

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott. Figyelemmel az ellenőrzés elmúlt évi kedvező tapasztalataira, a magyar rendőrség ismét részt vesz az akcióban.

Filmbe illő autós üldözés Szegeden

A rendőrség felszólítását figyelmen kívül hagyva száguldott végig Szeged városán a 23 éves K. Márk, aki jogosítvány nélkül vezette Mercedesét. Végül elkapták a rendőrök a sofőrt.

Száguldva kérte meg barátnője kezét

Amikor szóba került az esküvő, a lány azt mondta a párjának, hogy meg ne próbálja valami unalmas módon feltenni a nagy kérdést. Feladta a leckét, de végül emlékezetes lett az esemény.

Korábbi híreink

A szaga buktatta le a részeg sofőrt

Ha nem száguldozik olyan gyorsan, talán észre sem veszik a rendőrök, ám a részeg sofőr nemcsak lebukott, de utána még elmenekülni sem tudott, mert a szaga alapján könnyedén rátaláltak.

Zseniális dumával úszta meg a gyorshajtást

A massachusettsi Scott Lowe múlt hét csütörtökön hagyta figyelmen kívül az épp érvényben lévő sebességkorlátozást, azonban zseniális dumát adott elő, mikor egy járőr megállásra kényszerítette.

27,8 millióra bírságolták a gyorshajtót - mert gazdag

Nem érdemes a svédeknél száguldozni, főleg, ha vastag a pénztárcánk, a büntetéseket ott ugyanis a tehetősség is meghatározza, nemcsak a kihágás mértéke. Egy milliomos jól pórul is járt.

Borotválkozott gyorshajtás közben

Láttunk már nem egy cifra dolgot, amit a bohó sofőrök vezetés közben követtek el, de egy nemrégiben fülön csípett kamionvezető sokakon túltett: a sebességet túllépve fogat mosott és borotválkozott.

A gyorshajtás most lesz csak igazán hazárdjáték

Piros lámpán áthajtást, leállósávban előretolakodást és sok más szabálysértést is meg tud örökíteni a rendőrség másfél éven belül kiépülő kamerarendszere, de fő feladata a gyorshajtók lekapcsolása lesz. A több mint ötszáz speciális traffipax bő hatmilliárd forintba kerül, de bombaüzlet lesz az államnak: a beruházást az Európai Unió fizeti, a bevételek viszont a magyar kasszába folynak be.

Traffipaxok százai lepik el a magyar utakat

A közeljövőben 365 - sebességellenőrzésre is alkalmas - fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontot (KKEP) állítanak fel Magyarországon, valamint 160 mobil eszközt is üzembe helyeznek. Nem csak a gyorshajtást lesik a kamerák.

Vécére sietett, de túl gyorsan: ugrott a jogsi

Eszeveszetten száguldó autóra figyeltek fel a svájci A1-es autópálya mentén posztoló rendőrök, aztán amikor végre sikerült utolérniük, a sofőr meghökkentő magyarázattal állt elő.

Gyorhajtásért büntették a tűzoltókat

Kétszer negyvenötezret kellett kifizetniük a riasztás miatt siető önkéntes tűzoltóknak. Pedig nem jó kedvükben száguldoztak, hanem a laktanyába siettek, hogy vonulni tudjanak. mivel tűzhöz riasztották őket!

Gyorshajtásért büntették meg a pucér biciklist

A traffipax csípte el a túl gyorsan tekerő kerékpárost, ám ahogy a rendőrök utánaeredtek, már csak egy alsónadrág volt rajta... de az is a fején!

Ezekért nem büntethetnek a rendőrök

A szeptember 1-én életbe lépett új KRESZ már egy sor dolgot nem követel meg. Azért nem árt az autósoknak tisztában lenni a követelményekkel.

Archívum