Címoldal

Vasárnap újabb gyertyát gyújtanak meg az óriáskoszorún

A szegedi dóm lépcsői előtt felállított óriás adventi koszorú második gyertyáját Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Juhász András református lelkész gyújtja meg, vasárnap délután 5 órakor.

Fellobbant az első adventi gyertya lángja SzegedenFotógalériával

Fellobbant az első adventi gyertya lángja Szegeden

A hagyományok alapján a Dóm téren felállított óriási adventi koszorú első gyertyáját vasárnap délután több száz szegedi érdeklődő előtt Botka László polgármester és Kondé Lajos püspöki helynök gyújtotta meg.

Ég az első adventi gyertya Petőfi-telepenFotógalériával

Ég az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Idén immár harmadik alkalommal lobban fel az adventi gyertya lángja Petőfi-telepen a templom előtt felállított adventi koszorún. Vasárnap délelőtt Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Száva Szabolcs plébános közösen gyújtották meg az első gyertyát.

Jégszobrászat, fényfestés és új díszfények adventreFotógalériával

Jégszobrászat, fényfestés és új díszfények adventre

Péntektől újra Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa – mondta az ünnepi eseményekről tartott sajtótájékoztatón Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója. A kijelentés nem túlzás, hiszen olyan sokszínű programsorozat indul el pénteken a városban, melyre aligha van példa a régióban.

A Délmagyar bojkottjára kérik a szegedieketFotógalériával

A Délmagyar bojkottjára kérik a szegedieket

Pénteken este gyertyagyújtással tiltakoztak a szegediek a független megyei sajtó megszüntetése, a Délmagyarország megvásárlása ellen. A szervezők arra kérik az embereket, ne olvassák az újságot, valamint mondják le előfizetésüket.

Gyertyagyújtás a DélmagyarországértFotógalériával

Gyertyagyújtás a Délmagyarországért

Az Együtt szegedi szervezete szerdán este a Klauzál téren, a Kossuth-szobor talapzatánál gyertyagyújtással búcsúztatta a szabad Délmagyarországot, az egyik utolsó független megyei napilapot. A rendezvényre szimpatizánsok, a lap egykori munkatársai és a napilapért aggódó szegedi polgárok is elmentek.

Kigyúlt az utolsó adventi láng is a Dóm térenFotógalériával

Kigyúlt az utolsó adventi láng is a Dóm téren

Szeged óriáskoszorúján kigyulladt az utolsó, a szeretetet jelképező adventi gyertya lángja is aranyvasárnap este. A negyedik gyertyát Csapó Benő professzor, Szeged díszpolgára és Joób István, a Hit gyülekezte lelkésze lobbantotta lángra.

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyátFotógalériával

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyát

Az elmúlt évek hagyományai alapján idén is Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök gyújtotta meg a Dóm téren felállított adventi koszorú első gyertyáját.

Fellobban az első adventi gyertya Petőfi-telepenFotógalériával

Fellobban az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Idén immár második alkalommal gyújtják meg Petőfi-telepen, a templom előtt felállított adventi koszorúkon elhelyezett gyertyákat. Vasárnap délelőtt az első gyertyát Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Száva Szabolcs katolikus plébános lobbantotta fel.

Ismét a terror áldozataira emlékeztek Szegeden

Ismét a terror áldozataira emlékeztek Szegeden

A brüsszeli terrortámadás áldozataira emlékeztek gyertyagyújtással csütörtök este Szegeden, az Alliance Francaise épületénél, a belvárosban.

Korábbi híreink

Gyertyát gyújtottak a brüsszeli áldozatokért

Gyertyát gyújtottak a brüsszeli áldozatokért

szeged tv tartalomNéma főhajtással és gyertyagyújtással emlékeztek meg a Brüsszelben, terror támadás következtében elhunyt áldozatokról Szegeden. (videóval)

Ég a negyedik, a szeretet gyertyája is a Dóm téren

Ég a negyedik, a szeretet gyertyája is a Dóm téren

A karácsonyvárás utolsó vasárnapján meggyújtották a Dóm téren az óriás adventi koszorú negyedik gyertyáját, amely a szeretet jelképezi. Négy nap múlva itt karácsony!

Fellobbant a negyedik láng is Szőregen

Fellobbant a negyedik láng is Szőregen

Negyedik alkalommal gyújtottak gyertyát a szőregiek a Rózsák terén felállított adventi koszorújukon.

Az öröm gyertyáját is meggyújtották Szőregen

Az öröm gyertyáját is meggyújtották Szőregen

A közösségi adventi gyertyagyújtásra ezúttal Szőreg korábbi és jelenlegi önkormányzati képviselőit invitálták a szervezők. A szőregi közösségi adventi koszorú körül a Szerb utcai óvodások műsorát követően Nagy Róbert plébános köszöntötte az egybegyűlteket.

Botka László meggyújtotta az első adventi gyertyát

Botka László meggyújtotta az első adventi gyertyát

– Közös értékeinkben egyek vagyunk, mert minden ember vágyik a reményre, a jóságra és a szeretetre – mondta Botka László polgármester a Dóm téren adventi ünnepi köszöntőjében, mielőtt Kiss-Rigó László megyéspüspökkel közösen meggyújtotta az adventi óriáskoszorún az első gyertyát.

Első szőregi adventi gyertyagyújtás

Első szőregi adventi gyertyagyújtás

Hagyományteremtő elhatározással, a szeretet, az összefogás és az ünnep jegyében szervezte meg az első szőregi adventi koszorú felállítását Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Iskola igazgatónője.

Gyertyákat gyújtottak a párizsi áldozatokért

Gyertyákat gyújtottak a párizsi áldozatokért

szeged tv tartalomTöbb százan gyújtottak gyertyát Párizsért, Franciaországért, Európáért, a terrorizmus ellen Szegeden a Francia Intézetnél és a Párizsi körút sarkain. A szabadságot meg kell védeni és harcolni kell érte - mondta Eric Blin tiszteletbeli francia konzul, aki háborúnak nevezte a merényletsorozatot.

Az adventi koszorú utolsó lángja is fellobbant

Az adventi koszorú utolsó lángja is fellobbant

Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője és Juhász András, a Kálvin téri református templom lelkésze gyújtotta meg Szeged város adventi koszorújának negyedik gyertyáját vasárnap a Dugonics téren. A rendezvényen fellépett a Keresztény Szeretetszolgálat Alapítvány ökumenikus gospelkórusa.

Lángra lobbant advent harmadik gyertyája is

Lángra lobbant advent harmadik gyertyája is

Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatának kapitánya és Joób István, a Hit Gyülekezetének lelkésze gyújtotta meg Szeged város adventi koszorújának harmadik – rózsaszín – gyertyáját vasárnap a Dugonics téren. A rendezvényen fellépett a Keresztény Szeretetszolgálat Alapítvány ökumenikus gospelkórusa.

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyát

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyát

Botka László polgármester és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök gyújtotta meg vasárnap este a város adventi koszorújának első gyertyáját, amely idén is a Dugonics téren hirdeti a karácsony közeledtét. A városvezető ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: „legalapvetőbb értékeinkben közösek vagyunk, hiszen minden ember vágyik a jóra, a reményre, a szeretetre.”

Archívum