Címoldal

Csúcsra jár a dinnyeszezon a piacon

Csúcsra jár a dinnyeszezon a piacon

szeged tv tartalom Szinte alig fogy más gyümölcs, csak a dinnyét keresik a vevők. A kereskedők átlagosan 140 forintot kérnek egy kilójáért, de van ahol 120, másutt 180 forintért is kínálják. (videóval)

Gyümölcskommandó segíti a rászorulókat

Gyümölcskommandó segíti a rászorulókat

Háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt szüretelték le a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei, majd jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős, egyedülállók számára osztották ki.

Szegeden is indult a dinnyeszezon

Szegeden is indult a dinnyeszezon

szeged tv tartalom Jó évük lesz idén a dinnyetermesztőknek. Öt százalékkal nőt a bevetett terület nagysága, a termés pedig akár 30'000 tonnával is túlszárnyalhatja a tavalyit. A mars téri piacon is megjelentek a dinnyeárusok, van aki még külföldről behozott gyümölcsöt kínál, de már kapható hazai termés is. (videóval)

Belettpremier: beérett A munka gyümölcse

Belettpremier: beérett A munka gyümölcse

A munka gyümölcse címmel a Szegedi Kortárs Balett két fiatal táncosa, Czár Gergely és Hegedűs Tamás egy-egy koreográfiáját mutatja be a szegedi társulat ma, szerdán este a Kisszínházban.

Szárnyaikat próbálják a fiatal koreográfusok 

Szárnyaikat próbálják a fiatal koreográfusok 

Hegedűs Tamás és Czár Gergely, a szegedi balettegyüttes két fiatal táncosa egy-egy darabját mutatja be a Szegedi Kortárs Balett jövő szerdán. A két táncos-koreográfus szárnypróbálgatásait május 11-től négy alkalommal láthatja majd a szegedi közönség a Kisszínházban.

Eddig megúszták a fagyokat a gyümölcsösök

Eddig megúszták a fagyokat a gyümölcsösök

szeged tv tartalom Bár az elmúlt napokban újra lehűlt a levegő, az éjszakai fagyok egyelőre nem okoztak károkat a gyümölcsösökben. Az enyhe tél és a korai fölmelegedés hatására mindenütt hamarabb megindul a virágzás, de a megyében még sehol nincsenek olyan állapotban a fák, hogy a jegesedés számottevő terméskiesést okozna. (videóval)

Egészséges gyümölcs, zöldség a Közép fasorrólFotógalériával

Egészséges gyümölcs, zöldség a Közép fasorról

Ötödik születésnapját ünnepelte az újszegedi biopiac. Szépen, csendben, szerényen. Pedig van mire büszkének lenniük.

Hamarosan jön a kiváló magyar dinnye

Hamarosan jön a kiváló magyar dinnye

A tavalyinál több kiváló minőségű magyar dinnye kerül a kereskedőkhöz július első hetétől – mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. A termelők azt kérték a nagy áruházláncok képviselőitől, hogy július elejétől már ne rendeljenek importot.

Termelői bolt nyílt Szegeden

A környékbeli termelőktől közvetlenül szerzi be a friss zöldséget, gyümölcsöt és kézzel készült termékeket a közelmúltban Szegeden nyílt Vitamin Szalon; az üzletben szezontól függően mintegy kétszázféle terméket vásárolhatnak meg a vevők - mondta el az ötletgazda az MTI-nek.

650 ezer forintot fizettek két mangóért

Egy pár márkás mangóért 300 ezer jenes, átszámítva 650 ezer forintos rekordárat fizettek csütörtökön Japánban az idei szezon első gyümölcsárverésén.

Korábbi híreink

Bajnokok italát hozta a Mikulás a bölcsiseknek

Bajnokok italát hozta a Mikulás a bölcsiseknek

Kívül-belül különlegesen kialakított autó hozta Szegedre, az Agyagos utcai bölcsődébe az első Innocent Smoothie gyümölcslé szállítmányt. Az készítményeket a Mikulás saját kezűleg pakolta ki a speciálisan kialakított, műfűvel és margarétákkal díszített hűtőkocsikból, amelyeket a szegedi Autotherm Kft. alakított át. A bölcsődések örömmel fogadták a Mikulást és az italokat is – nem sejtve, hogy a tavalyi londoni olimpia bajnokainak hivatalos italát kóstolgatják.

Ellenőrzik a zöldség és gyümölcs árusítást

Ellenőrzik a zöldség és gyümölcs árusítást

Július 1-jétől a hatóságok kiemelten ellenőrzik a szezonális zöldségek és gyümölcsök árusítását – közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának vezetője szerdán Szegeden.

Bűzlött az iskolagyümölcs-tender, lefújták

Visszavonta 9 milliárdos, iskolagyümölcs programra kiírt gyorsított közbeszerzését a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), írta szerdán a Napi Gazdaság. A központ arra hivatkozott, hogy nagyobb lehetőséget kíván adni a kis- és közepes gazdaságok termelőinek, a helyi beszállítóknak, az iskolagyümölcs beszerzéséről maguk döntenek majd és kötnek szerződést.

Veres: Az újabb Fidesz-mutyi az iskolai gyümölcsprogram

A szocialista Veres János az iskolai gyümölcsprogramra kiírt közbeszerzési eljárás felfüggesztését kéri az eljárás körüli visszásságok miatt. A képviselő nyolc oldalas beaványban fordult a döntőbizottsághoz. Az MSZP politikusa szerint egy újabb Fidesz-mutyiról van szó - erről napirend előtt beszélt a Parlamentben.

Több tonna zöldséget és gyümölcsöt semmisítenek meg

Több mint három tonna alma, uborka és sárgarépa megsemmisítését, és több mint két tonna körte, nektarin és petrezselyemgyökér zárolását rendelték el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai csütörtökön Szegeden, a dorozsmai nagybani piacon.

A gyümölcsárusok voltak terítéken az adóhatóságnál

A gyümölcsárusok voltak terítéken az adóhatóságnál

A nyári hónapokban a dél-alföldi régióban csaknem száz elárusítóhelyen ellenőrizték a gyümölcsárusítás szabályszerűségét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai; az esetek csaknem felében találtak szabálytalanságot - tájékoztatta a hivatal regionális sajtóreferense szerdán az MTI-t.