Címoldal

Van, ahol december 15-ig nem lesz e-recept

Hiába a novembere eleji bevezetés, egyelőre nem sikerült minden patika informatikai rendszerét alkalmassá tenni annak kezelésére. - írja a hvg

Sokan panaszkodnak az e-recept miatt

Sokan panaszkodnak az e-recept miatt

szeged tv tartalom Akadozva indult az úgynevezett e-recept a bevezetés első napján. A megoldás helyett egyelőre a szakminisztérium december 15-ig meghosszabbította az átmeneti időszakot, a háziorvosok pedig visszatértek a hagyományos vényhez. (videóval)

Hamarosan jönnek az e-receptek

Hamarosan jönnek az e-receptek

szeged tv tartalom November elsejétől élesben is kipróbálhatjuk, milyen, ha az új elektronikus receptet akarunk kiváltani a patikában. A betegek az új, chippel ellátott e-személyivel, vagy a régi személyi igazolvány és a TAJ-kártya felmutatásával juthatnak gyógyszereikhez. (videóval)

Hamarosan jönnek az e-receptek

Hamarosan jönnek az e-receptek

szeged tv tartalom Már nem csak papíralapú, de elektronikus receptekkel is kiválthatóak lesznek a gyógyszerek. November elsejétől egy új rendszer lép működésbe, melynek a tesztelése eredményes volt. A működéshez szükséges szoftvert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fejlesztette ki. (videóval)

Nincs gyógyszerhiány, csak néha nem lehet kapni

Nincs gyógyszerhiány, csak néha nem lehet kapni

szeged tv tartalom Az elmúlt napokban arról szóltak sajtóhírek, hogy a betegek számára fontos gyógyszerek közül több hetek, sőt hónapok óta nem kapható. A Szegedi Hírek érdeklődésére az Országos Gyógyerészeti Intézet azt válaszolta, hogy nem beszélhetünk általános gyógyszerhiányról, bár bizonyos készítményekből átmenetileg vagy tartósan kevés van. (videóval)

Pénteken munkaszünetet tartanak az egészségügyben

Pénteken munkaszünetet tartanak az egészségügyben

Nemcsak a hivatalok lesznek zárva pénteken a Köztisztviselők Napján, az egészségügyi dolgozók is ünnepelnek. A Semmelweis-napon szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők.

Új gyógyszertár lesz a hétvégi ügyeletes

Új gyógyszertár lesz a hétvégi ügyeletes

szeged tv tartalom Júliustól kizárólag a Vasas Szent Péter patika látja el a hét végi gyógyszertári ügyeletet. A tulajdonosok néhány éve már Kecskeméten is egyedül tartják a frontot szombat-vasárnap, és az a tapasztalatuk: az emberek nagyon megkedvelték, hogy mindig ugyanabba a gyógyszertárba kell menniük. (videóval)

Karácsony: ne feledkezzünk meg a gyógyszerekről

Karácsony: ne feledkezzünk meg a gyógyszerekről

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat azt ajánlja, hogy aki rendszeres gyógyszerszedő, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelő mennyiségű patikaszer álljon rendelkezésre. Az ÁNTSZ egyben közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is.

Újabb botrány: itt a patikamutyi

Gyakorlatilag csak a gyógyszerészi kamara nem fogadja kétellyel a kormány - zárószavazás előtti - javaslatát, amely szerint ha a gyógyszerészek nem veszik meg a törvényben előírt tulajdonrészt, akkor az államnak elővásárlási joga lesz a patikákban. A módosító "mechanizmusa" szinte megegyezik a föld-, illetve a trafikmutyival. A gyógyszerészeknek nem kell az állami segítség sem a patikák megvételéhez.

Indul a nemzeti "patikatrafikosítás"

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár sokszor hangoztatta: "a patika nem egyszerű árusítópont, hanem egy népegészségügyi találkozóhely". Annyi biztos, hogy a kormány és a hozzá közel álló gazdasági körök érdeke ezúttal a gyógyszertárakban találkozik, méghozzá patikaállamosítással.

Korábbi híreink

Megszűnhetnek a magángyógyszertárak

A gyógyszerkasszában jövőre tervezett 70-80 milliárd forintos megtakarítás miatt az összes magyar magángyógyszertár megszűnhet. A magyar gyógyszertárak zöme a lét- és nemlét határán mozog – olvasható a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kongresszusi záróközleményében.

Közpénzből magánvagyon, immáron másodszor

Nagy-nagy nemzeti ajándékot ígért Orbán Viktor miniszterelnök a patikusoknak szombaton, amikor a kamara vezetőivel találkozva felajánlotta, hogy az adófizetők késleltetett visszafizetésű kedvezményes hitellel támogatják a gyógyszerészek üzletrészszerzését.